files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dzešati Jarni Jurmarok

V piatok, 30.apríla, a v sobotu, 1.mája, sa konal už v poradí „Dzešati Jarni Jurmarok“, ktorý pre občanov pripravil Mestský úrad Michalovce. Na svoje si tu prišli milovníci folklóru, remesiel, gurmáni, nákupovchtiví občania, milovníci zvierat i aktívni či pasívni športovci, ale aj detičky. Počasie nám prialo a samotný program bol natoľko pestrý, že nečudo, že prilákal návštevníkov aj z iných okresov.

Slávnostné otvorenie

Desiaty jarný jarmok bol slávnostne otvorený v piatok ráno vztýčením vlajky mesta, pred budovou Mestského úradu. Na slávnostnom otvorení jarných trhov, sa okrem čelných predstaviteľov mesta zúčastnia aj hostia z družobného mesta Vila Real, predseda NR SR Pavol Paška, aj poslanec Európskeho parlamentu Boris Zala.

Piatkový program

Program prvého dňa X. jarných trhov odštartovala ráno súťaž vo varení kotlíkového guľáša. Hodinu pred poludním sa uskutočnila ochutnávka výtvorov prihlásených družstiev a amatérskych kuchárov a boli vyhlásení víťazi. Politická strana KDH získala cenu za oduševnilosť varenia.

Strana SDKU získala cenu za kotlík a KSS si odniesla cenu za farbu svojho guľášu. Nesmelo chýbať ani tradičné stavanie mája v podaní folklórnych súborov Svojina a Zemplínik, pri ktorom primátor mesta mladým na jednu noc odovzdal moc nad mestom.

Prvomájové oslavy

V sobotu ráno začali prvomájové oslavy mítingami politických strán a predpoludnie spestrilo vystúpenie dychových hudieb zo Sečoviec a Humenného. Súčasťou jarmočného programu bol aj deviaty ročník jazdeckých pretekov Jarná cena Michaloviec, ktorý sa uskutočnil v centrálnom mestskom parku.

Popoludní si prišli na svoje hlavne športovci, kedy na Námestí osloboditeľov odštartoval V. ročník IN LINE maratónu na korčuliach a hneď po ňom začal jubilejný X. ročník Michalovského polmaratónu a XXVI. ročník Podvihorlatského maratónu. Počas obidvoch jarmočných dní bolo návštevníkom k dispozícii viac ako 155 predajných stánkov na Obchodnej ulici a Markušovej ulici. Nechýbali ani stánky s občerstvením, jarmočné atrakcie pre malých i veľkých a ukážka ľudovej tvorivosti v Uličke umeleckých remesiel.

(vk a mk)



Uverejnené: 06.05.2010 14:27:02 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.