files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veronika Habánková: Súboje s Bera Bera budú pre nás sviatkom, chceme zabojovať o postup

Hádzanárky Iuventy Michalovce v jesennej časti ešte ani raz neťahali za kratší koniec a nestratili dokonca ani jeden bod. Na svojom konte majú momentálne deväť víťazstiev v česko-slovenskej súťaži WHIL, ku ktorým pridali aj dve výhry v druhom kole Pohára EHF nad luxemburským HC Standard.

Teraz však stoja pred náročným týždňom. V nedeľu totiž v atraktívnom súboji tretieho kola Pohára EHF vo svojej Chemkostav aréne vyzvú španielskeho majstra Balonmano Bera Bera. Zápas sa hrá netradične v nedeľu preto, že ho vysiela aj televízia Sport 2 a začiatok duelu je naplánovaný na 17.15 hod. Generálkou na stretnutie so španielskym šampiónom bude pre Michalovčanky predohrávka 11. kola WHIL, v ktorej v stredu o 17.30 hod. privítajú slovenského vicemajstra HK Slávia Partizánske.

Michalovčanky sa na ťažký týždeň naladili víťazne, keď v sobotu triumfovali v stretnutí desiateho kola WHIL na pôde českého SHK Veselí nad Moravou hladko 32:25. Ich víťazstvo mohlo byť ešte výraznejšie. V druhom dejstve viedli už o dvanásť gólov, no tréner František Urban sa rozhodol pred náročnými duelmi šetriť svoje najväčšie opory a dal možnosť aj hráčkam druhého sledu. „Víťazstvo nás teší, no na druhej strane sme dostali od Veselí 25 gólov, čo je podľa mňa dosť,“ poznamenala na margo sobotňajšieho víťazstva pravá krídelnička Iuventy či slovenskej reprezentácie Veronika Habánková, ktorá na Morave zaknihovala štyri presné zásahy. „Viedli sme síce aj o dvanásť gólov, no vinou vylúčení či viacerých našich chýb súper znížil na prijateľnejšiu prehru. Pozitívum je to, že sme ani raz neprehrávali a takisto aj to, že si v lige držíme neporaziteľnosť,“ pokračovala ešte odchovankyňa trenčianskej hádzanej v službách michalovskej Iuventy.

Hráčky aktuálneho lídra WHIL musia rýchlo zabudnúť na triumf na Morave. Svoje víťazné ťaženie v jeseni budú môcť natiahnuť už v stredu, kedy ich v predohrávke jedenásteho kola WHIL čaká slovenský vicemajster HK Slávia Partizánske. „Musíme hrať sústredne už od začiatku. Partizánske síce ligový úvod nezachytilo, keď prehralo tri z úvodných štyroch zápasov, no teraz sa poriadne rozbehlo a má za sebou štvorzápasovú víťaznú sériu. Myslím si, že tento súper nás dobre preverí pred nedeľňajším súbojom so španielskym majstrom Balonmano Bera Bera,“ podotkla Veronika Habánková.

Na margo španielskeho šampióna ešte dodala. „Ide o náročného protivníka, no my na neho ešte nemyslíme. V stredu nás čaká ešte dôležitý zápas s Partizánskym a na Bera Bera budeme myslieť až od štvrtka. Tréner nás určite na nedeľu dobre pripraví. Bude to pre nás všetky sviatok, pretože proti majstrovi z krajiny vicemajsteriek Európy nehráte každý deň. Aj keď španielsku reprezentáciu tvoria prevažne legionárky, aj Bera Bera má svoju silu. My sa ich však nebojíme a chceme zabojovať o postup do osemfinále Pohára EHF.“

Peter Brendza



Uverejnené: 09.11.2015 20:54:59 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.