files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín viedol viac ako 80 minút, no napokon prehral

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nenatiahli svoju sériu bez prehry na štyri zápasy, hoci k tomu mali veľmi blízko. V stretnutí šestnásteho kola Fortuna ligy totiž Michalovčania prehrali na vlastnej pôde s celkom MFK Spartak Myjava 1:2, hoci boli vo vedení viac ako 80 minút. Na vedúci gól Emmanuela Mensaha z tretej minúty totiž odpovedali v 86. Peter Sládek a o minútu neskôr rozhodol o tom, že všetky tri body poputujú na Kopanice Erik Daniel. Vo Fortuna lige teraz nastáva reprezentačná prestávka, zverenci trénera Františka Šturmu budú najbližšie v hre v piatok 20. novembra, kedy sa o 18.00 hod. v predohrávke 17. kola v priamom prenose Slovak Sport predstavia v Dunajskej Strede. Doma ich v jesennej časti uvidíme ešte raz, keď v sobotu 28. novembra o 17.00 hod. privítajú Ružomberok.

Kto nevidel, neuverí. Michalovskí futbalisti v zápase s Myjavou vyše dvoch hodín viedli, no nakoniec nezískali ani bod. V pohode hrajúcich Zemplínčanov, ktorí vyhrávali od tretej minúty, najskôr v dvanástej minúte spomalila porucha umelého osvetlenia, kvôli ktorej sa hodinu nehralo a v závere zápasu schladili hostia dvoma gólmi v rozpäti niekoľko desiatok sekúnd. Výsledok? Krutá prehra, z ktorej sa nováčik súťaže bude spamätávať ešte dlho, no za všetko si jeho hráči môžu iba sami, keďže o body prišli po svojich chybách v závere zápasu...

Vo veľkej hmle a za chladného počasia sa v prvom polčase, ktorý netrval štyridsaťpäť ale dovedna stopäť minút, hral vyrovnaný futbal. Lepšie začali domáci. V tretej minúte si na prihrávku Montera nabehol Emmanuel Mensah a popri brankárovi Hruškovi otvoril skóre duelu - 1:0. Myjavčania sa snažili rýchlo odpovedať takisto rovnakou mincou, z troch následných rohových kopov ale nič nevyťažili. V dvanástej minúte nastala tma! Na štadióne totiž prišlo k poruche umelého osvetlenia a presne hodinu sa nehralo. Najskôr sa síce hovorilo, že zápas bude dohrávaný v nasledujúci deň, no napokon sa všetko dalo do poriadku a presne po hodine mohli aktéri pokračovať v hre. Hneď po "opätovnom začiatku" mohli skórovať hostia, strela Petra Sládeka ale išla tesne vedľa Kelemenovej žrde. Na druhej strane sa vyznamenal aj brankár Hruška, ktorý vyrazil gólovú strelu Bayóna na rohový kop. O štyri minúty neskôr bol Matúš Hruška v permanencii opäť. Reprezentačný brankár do 21 rokov si najskôr poradil s tvrdou jedovkou Danka a následne loptu skryl do náručia pred Monterom. V samom závere prvého dejstva sa ešte skóre mohlo raz meniť na oboch stranách. Najskôr si Kelemen poradil so strelou Dávida Škutku, na druhej strane po nacvičenom signály z priameho kopu Hruška vyrážal na rohový kop tvrdý projektil Vernona.

Po netradičnej druhej prestávke začali opäť lepšie domáci, ktorých mohol poslať do dvojgólového vedenia Emmanuel Mensah, jeho strelu do protipohybu ale brankár Hruška v poslednej chvíli vyrazil nohou. Myjavčania sa nechceli zmieriť s piatou ligovou prehrou v rade a začali tak pomaly preberať iniciatívu na ihrisku. To sa im mohlo vypomstiť v 67. minúte, kedy ich rozohrávku zachytil Tomáš Sedlák, no Bayónov lob skončil tesne nad myjavskou bránou. Hostia v snahe útočiť naďalej otvárali svoju obranu, Michalovčania sa zamerali na rýchle kontry, v ktorých na Myjavčanov platil striedajúci Dominik Kunca. Deväť minút pred koncom mohol vyrovnať striedajúci Fabián Slančík, s jeho nepríjemnou strelou si ale Kelemen poradil. Čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa o päť minút Petrovi Sládekovi. Jeho vyrovnávajúcemu gólu ale predchádzala chyba Marcosa Pereza, ktorý nepustil dlhú smerujúcu loptu do autu, následne prišiel z jeho strany center do pokutového územia a vysoký Sládek vyrovnal na 1:1. Otrasení Michalovčania sa ani nestihli spamätať a prehrávali. Už o niekoľko sekúnd neskôr totiž Šimčák neustrážil Erika Daniela a jeho strela sa napokon po bránkovej čiare dokotúľala s pomocou žrde za chrbát Mariána Kelemena - 1:2. Michalovčania tak siahali na tri body, no zo zápasu nemajú ani jeden...

MFK Zemplín Michalovce - Spartak Myjava 1:2 (1:0)
Góly: 3. E. Mensah - 86. Sládek, 87. E. Daniel.
Žlté karty: 76. Khubutia, 89. P. Nworah - 9. J. Chovanec, 24. Ľ. Kolár, 55. Sládek, 76. Škutka.
Rozhodovali: Smolák - Bobko, Pozor.
Divákov: 1821.
MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Marcos Pérez, Khubutia, Vernon de Marco, Šimčák - T. Sedlák - Koscelník, S. Danko, Montero (46. Kunca), Bayón (69. Grič) - E. Mensah (80. P. Nworah)
SPARTAK: Matúš Hruška - Ľ. Kolár, P. Jánošík, Karlík, J. Chovanec (74. Marček) - T. Kóňa - E. Daniel, Bilovský, Š. Pekár (77. Slančík), Sládek - Škutka.



Uverejnené: 07.11.2015 21:25:01
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.