files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce majú majstra sveta

V dňoch 16. - 18. októbra 2015 sa v nemeckom Hagene uskutočnili majstrovstvá sveta WFMC – WORLD FIGHT SPORTS and MARTIAL ARTS COUNCIL aj s účasťou michalovským pretekárov súťažiacich za klub MMA Team Slovakia Michalovce. Tí si z Nemecka odniesli štyri cenné kovy a majú vo svojich radoch aj majstra sveta! V klube oceňujú aj spoluprácu s mestom, ktoré im pomohlo v organizácii septembrových majstrovstiev Európy v bojovom Sambe, no a na obzore je aj ďalší ročník Figthmanie, ktorá bude tentoraz zameraná na boj proti drogám.

Štyri cenné kovy

Pri účasti 40 krajín a asi 700 súťažiacich sa v nemeckom Hagene Michalovčania nestratili. Prakticky všetci si vo svojich váhových kategóriách počínali nad očakávanie a všetci skončili na stupňoch víťazov.

Najlepšie umiestnenie dosiahol Marco Lazar. Ten sa stal majstrom sveta v kategórii grappling do 75 kg a svoj úspech ešte znásobil bronzom v kategórii MMA. Uspeli aj Kristián Kudráč a Samuel Liška, ktorí získali druhé a tretie miesto v grapplingu. „Najviac by som ocenil výkon Marca Lazara. Ten štartoval naraz v oboch disciplínach. V úvodný deň tak musel absolvovať päť zápasov. Vo finále mu teda veľa síl nezostávalo. Na rad tak prišla taktika vedenia zápasu a bodovanie v jednotlivých jeho častiach. V jednom z MMA zápasov sa mu podarilo zvíťaziť v čase okolo 20 sekúnd, čo bolo asi najrýchlejšie ukončenie na šampionáte. Vyzdvihnúť však treba aj účinkovanie ďalších dvoch zástupcov Kudráča a Lišku, ktorí sú ešte v juniorskému veku, no zápasili medzi seniormi a aj tak získali medailové umiestnenia. Poctou pre nás bola aj možnosť rozhodovať finálové zápasy majstrovstiev sveta, ktoré som rozhodoval ja,“ poznamenal prezident MMA Team Slovakia Michalovce a súčasne aj tréner tímu Tibor Šimonič.  

Na konci septembra sa v Mestskej športovej hale uskutočnil ME v bojovom Sambe

Začali si venovať deťom, na obzore ďalšia Fightmania

MMA Team Slovakia Michalovce začal s prípravou a tréningom detí v školskom veku. „Cieľom programu je budovanie dobrej fyzickej a zdravotnej kondície a základných pohybových schopností. Dieťa sa naučí hravou formou disciplíne a vzájomnému rešpektu. Ďalším z dôležitých aspektov je nácvik základných techník rôznych bojových umení, ktoré v sebe MMA, čiže mixed martial arts, zahŕňajú. Tréningy sú zamerané na nácvik techník v postoji i na zemi s využitím pestrého repertoáru z boxu, kickboxu, muay thai, sambo, jiu jitsu, zápasenia a iných aj sebaobranných techník. Klub takto vlastne pripravuje svojich ďalších šampiónov. Medzi nové talenty patria medzi chlapcami bratia Robert a Marek Vargovci, Jakub Cverčko, medzi dievčatami Eva Šimková a Kristína Eštoková,“ poznamenal šéf michalovského bojového klubu Tibor Šimonič.

Na obzore je štvrtý ročník Fightmanie

Ten nezabudol poďakovať aj mestu, ktoré má na rozvoji MMA Team Slovakia Michalovce veľkú zásluhu. „Sme radi za ich pomoc. Mestská radnica nám pomohla aj pri organizovaní majstrovstiev Európy v bojovom Sambe. Svojim prístupom tak mesto dokazuje, že jeho predstaviteľom záleží na rozvoji športu a aktívneho športovania mládeže,“ podotkol Tibor Šimonič. Šéf michalovského bojového klubu nás informoval aj o ďalšej zaujímavej akcii. „V pláne máme organizáciu už štvrtej Fightmanie. Jej hlavným mottom bude boj proti drogám. Bližšie informácie vám prinesieme už čoskoro,“ dodal na záver Šimonič.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.11.2015 11:32:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.