files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fantastický predlžený víkend Romana Dzúra. Získal skalpy Trnavy, Košíc aj Prešova

Na nedostatok priestoru v bráne si v posledných dňoch nemôže sťažovať brankár michalovskej Dukly Roman Dzúr. Ten po zranení Dávida Okoličányho v stredajšom zápase s Bardejovom (3:5) pomohol tímu k piatkovému víťazstvu v Trnave (3:1) a leví podiel mal aj na nedeľňajšej výhre nad Prešovom (4:3 po predĺžení). Okrem toho odchovanec trebišovského hokeja v sobotu pomohol aj juniorom HK Mládež k cennej výhre 4:1 nad HC Košice a za predlžený víkend tak zaknihoval tri víťazstvá.

„Osem bodov z deviatich je dobrá bilancia,“ s úsmevom na perách odpovedal Dzúr. „Určite to boli pre mňa náročnejšie dni. V piatok som chytal za mužov v Trnave, nasledovala dlhá cesta cez celé Slovensko domov, v sobotu zápas juniorov s Košicami a v nedeľu opäť za mužov proti Prešovu. Už som cítil aj únavu,“ uviedol ešte na margo predlženého víkendu Roman Dzúr. Toho hodil v piatok tréner michalovskej Dukly Peter Tirpák do vody a Dzúr sa neutopil. „Som veľmi rád, že sa tak stalo. Bol som ako hovoríte hodený do vody. Bolo to dosť náročné, no nakoniec som to zvládol. Pomohli mi aj spoluhráči, za čo im touto cestou ďakujem,“ pokračoval devätnásťročný Dzúr.

Po zápase v Trnave sa na jeho adresu kladne vyjadril aj tréner HK Dukla. Ten svoje slová po nedeľňajšom zápase s Prešovom ešte prikrášlil. „Na to, koľko má rokov a prvýkrát takto chytal od začiatku pred domácimi fanúšikmi a hneď v derby zápase, zvládol to veľmi dobre. Musel čeliť viacerým skúseným hráčom Prešova, no zvládol to na výbornú a zaslúži si pochvalu,“ zdôraznil Peter Tirpák. Trénerove slová sa dobre počúvali aj mladému golmanovi. „Slová pochvaly ma veľmi potešili. Keď som si to prečítal v sobotu ráno, veľmi ma to namotivovalo na zápas s Košicami, ako aj na nedeľňajšie stretnutie mužov s Prešovom. Určite mi to pridalo na pohode a takisto som po nich získal chuť do ďalšej práce,“ kontroval na trénerove slová Roman Dzúr.

Michalovský brankár okúsil Extraligu juniorov aj prvú ligu mužov. Môže teda porovnávať. „Určite boli pre mňa ťažšie mužské zápasy, kde sa hrá rýchlejšie. Medzi týmito súťažami teda rozdiel je. V prvej mužskej lige hráči nestrieľajú z diaľky, radšej hrajú kombinačne. Viac teda rozmýšľajú a nútia brankára viac sa sústrediť na hru,“ poznamenal devätnásťročný Dzúr. Ten musel v nedeľu čeliť aj viacerým skúseným hráčom Prešova. „Rešpekt som určite mal. Hral proti mne Rišo Šechný, ktorý bol na majstrovstvách sveta či na olympiáde a napríklad aj Jaroslav Obšut, ktorý zase hrával v NHL. Aj preto som sa na tento zápas veľmi tešil a ešte viac ma teší, že sme to zvládli a dôležitý zápas vyhrali.“

Odchovanec trebišovského hokeja teda počas náročného víkendu obstál a vypýtal si ďalšie šance v prvoligovej bráne. Verí Dzúr, že šancu dostane aj po vyliečení Dávida Okoličányho? „Na to vám odpovedať neviem, to je skôr otázka na trénera. „Oki“ však chytal od začiatku sezóny veľmi dobre, takže doteraz nebol dôvod meniť ho v bráne,“ dodal na záver Roman Dzúr.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.11.2015 12:57:23 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.