files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Martin Drotár: „Ťahá nás jeden útok, niektorí hráči sa iba vozia...“

Tretí zápas za týždeň zvládli síce dobre, no mohli aj výborne. Hokejisti HK Dukla Michalovce v záverečnej tretine zápasu s P.H.K. Prešov viedli 3:1, vedenie však neudržali a po góloch Ľuboša Fajčáka a Igora Halása sa muselo predlžovať. V ňom sa už nehralo dlho, pretože za 27 sekúnd rozhodol Juraj Faith o tom, že po výhre 4:3 Michalovčania na štvrtý pokus v tejto sezóne pokorili Prešovčanov (predtým dvakrát prehrali v príprave a raz v ligovom zápase).

Až sedem hráčov s michalovskou minulosťou (ôsmy bol náhradný brankár Karel Němec) sa v nedeľu predstavilo v prestížnom derby v drese prešovských „tučniakov“. „Motivácia na mojej strane bola určite zvýšená,“ rozhovoril sa odchovanec michalovského hokeja v službách prešovského prvoligistu Ľuboš Fajčák. Ten gólom na 2:3 trinásť minút pred koncom vykresal prešovskú bodovú nádej na zisk bodov, ktorá sa napokon naplno rozhorela necelé tri minúty pred koncom po vyrovnávajúcom góle Igora Halása. „V Michalovciach sa mi hralo vždy dobre a tento zápas nebol výnimkou. Po tom kontaktnom góle som určite veril v to, že vyrovnáme. Ja sám som mal vyrovnávajúci gól na hokejke, no nepadlo mi to tam. Veril som aj v naše víťazstvo, no bohužiaľ, Michalovčanom to tam padlo na začiatku predĺženia. To bolo veľmi krátke. Najskôr sme mohli skórovať my, prepadli sme v útoku a súper to ihneď potrestal,“ podotkol Ľuboš Fajčák, ktorý si po stretnutí nemyslel, že Michalovčania jeden bod stratili. „Aj keď viedli 3:1, myslím si, že sme boli trošku lepším tímom, čo ukazujú strely na bránu. Aspoň ten jeden bod sme si určite za predvedený výkon zaslúžili. Mohli byť aj dva, no s tým už nič nenarobíme.“

Aj keď v nedeľu sa na michalovskom hokejovom štadióne hral vyrovnaný duel, bližšie k víťazstvu za tri body boli domáci hráči HK Dukla. Tí ešte trinásť minút pred koncom viedli dvojgólovým náskokom, no ten po vylúčeniach a chybách neudržali. „Niektorí z nás by si mali vstúpiť do svedomia. Keď ste si dobre všimli, ťahá nás jeden útok, ostatní sa iba vozia. Takto to ďalej ísť nemôže...,nedával si po stretnutí servítku pred ústa jeden z najskúsenejších hráčov HK Dukla Martin Drotár, ktorý proti Prešovu zaznamenal dva góly. Ten pokračoval v kritike do vlastných radov aj naďalej. „Myslím si, že sme prišli o jeden bod. Môžeme byť radi aspoň za dva. Pri forme niektorých hráčov sme mohli prísť aj o všetky body a to nie iba v tomto zápase. Ťahá sa to s nami od začiatku sezóny. Keby sme nemali prvý útok, ktorý sa stará o prakticky všetky góly, tak by sme asi prehrávali všetky zápasy...,“ dodal ešte Martin Drotár.

Martin Drotár si po zápase s Prešovom servítku pred ústa rozhodne nedával

Využijú prestávku na zmeny?

So slovami skúseného útočníka, ktorý sem – tam vypomáha aj v obrane, súhlasil aj tréner Peter Tirpák. Ten bol takisto nespokojný s tým, že družstvo opäť prišlo v domácom súboji o náskok. Nestalo sa nám to po prvýkrát. Ťahá nás jeden útok, potrebujeme aby sa pridali aj ďalšie. Buď urobíme nejakú hlúpu chybu v obrane, alebo zbytočný faul. To nás stojí jednak sily a jednak dávame šancu súperovi k ľahkým gólom. Súpera tak dvíhame vlastnými chybami. Chyby robíme hlavne smerom dozadu. Nevinil by som len obrancov, pretože na ľade je päť hráčov. Jednoducho musíme pracovať na odstránení chýb, čo sa nám zatiaľ v tréningu nedarí,“ zdôraznil Peter Tirpák. Ten okrem funkcie trénera tímu zastáva v klube aj pozíciu športového riaditeľa.

Ďalšiu otázku sme teda smerovali ne neho s tým, či počas reprezentačnej pauzy nepríde k zmenám v kádri. „Prestávka nám príde vhod. Potrebujeme doliečiť zranenia Dávida Okoličányho, ktorý v posledných dvoch zápasoch chýbal, aj Mateja Hinďoša s Tomášom Banovským, ktorí nastúpili iba so sebazaprením, do tréningového procesu sa pomaly zapája aj Zoltán Kubát. Určite cez prestávku príde k hodnoteniu doterajšieho priebehu súťaže. Stratili sme dosť bodov, takže o spokojnosti hovoriť nemôžeme. Podľa môjho názoru potrebujeme nutne doplniť defenzívu. Uvidíme teda, čo sa za tie nastávajúce dni udeje,“ odpovedal na našu otázku Peter Tirpák, ktorý už ďalej nekonkretizoval, či v prípade príchodov nedôjde aj k odchodom.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.11.2015 19:40:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.