files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s tretím víťazstvom na ľade súpera v rade

Hokejisti HK Dukla Michalovce zaknihovali tretie víťazstvo na ľade súpera v rade. Zverenci trénera Petra Tirpáka uspeli v rámci 16. kola na pôde nebezpečného HK Trnava, kde aj napriek tomu, že prehrávali 0:1, zvíťazili gólmi Daniela Hančáka, Martina Drotára a Ivana Fedorka 3:1. Michalovskí hokejisti absolvujú do reprezentačnej prestávky, ktorá je v pláne na budúci týždeň, ešte jeden duel, keď v rámci 17. kola I. hokejovej ligy privítajú v nedeľu 1. novembra o 17.00 vo východoslovenskom derby celok HC Penguins Prešov.

Na zápas v "slovenskom Ríme", kde sa im v poslednej dobre nedarilo, nastúpili "vojaci" bez brankárskej jednotky Dávida Okoličányho a momentálne najlepšieho strelca Tomáša Banovského, s cieľom natiahnúť svoju víťaznú sériu na ľade súperov na tri zápasy. Aj keď prehrávali 0:1, troma gólmi sa im podarilo výsledok otočiť a z Trnavy si tak vezú cenné tri body. Michalovčania sa tak dobre naladili na nedeľňajšie východoslovenské derby proti Prešovu, ktorému majú za tri prehry (dve v príprave), čo vracať.

Tréner HK Dukla nemohol v stretnutí počítať zo zranením Dávidom Okoličánym, do brány tak postavil juniora Romana Dzúra. Ten sa napokon "neutopil" a s pribúdajúcimi minútami získaval čoraz viac na pohode. Tú mu síce narušil už v šiestej minúte Martin Baran, no to bolo poslednýkrát, čo Dzúr vyťahoval puk zo svojej siete. Michalovčania síce inkasovali ako prví, no potom to boli práve oni, kto diktoval v prvej tretine tempo hry. Svojho súpera prestrieľali 12:5 a odmenou im bol vyrovnávajúci gól pri presilovke piatich proti trom, ktorý dosiahol v 18. minúte Daniel Hančák. Ďalšie góly v prvej tretine nepadli, tá tak skončila 1:1. V druhej časti sa hral vyrovnaný hokej. Skúsený domáci brankár Hála, ako aj mladík Dzúr, svoje tímy držali. Dzúra mohol prekonať v 30. minúte opäť Martin Baran, ten však počas oslabenia nezasunul puk za jeho chrbát. Následne domáci hokejisti nevyužili presilovku pri vylúčení Šangina a za to ich potrestal pri michalovskej početnej výhode Martin Drotár - 1:2. Michalovčania vedomí si svojho náskoku v tretej tretine kontrolovali priebeh hry a výbornou obranou nepúšťali súpera do šancí. Ten síce mal puk na svojej hokejke, no do gólovej šance sa nedostal. V 48. minúte putoval na trestnú lavicu domáci Hronec. "Vojaci" síce jeho vylúčenie nepotrestali, no hneď po jeho návrate na ľad Fedorko upravil na 1:3. A keďže sa v samom závere neujala ani trnavská power-play, michalovskí hokejisti opäť po domácej prehre zabodovali naplno. 

HK Gladiators Trnava - HK Dukla Michalovce 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 6. Baran (Poláček, Kovaľ) - 18. Hančák (Klouda, Faith) pres/2, 37. Drotár (Hančák, Klouda) pres/1, 50. Fedorko (Drotár, Faith)

Vylúčení: 8:8, navyše Buraľ (Michalovce) 10. minút nešportové správanie. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Babeliak - Kristian, Regec. Divákov: 200.

HK GLADIATORS: Hála - Reho, Poláček, Demo, Imrich, Mrázik, M. Hronec, Maury, Krotov - M. Baran, D. Schmidt, Kovaľ - M. Čunderlík, Peško, Glemba - Domaev, Hrbáčik, Trenčan - M. Lukačovič, Ševčík, Mrava.

HK DUKLA: Dzúr - Hančák, Šangin, Dolgoš, V. Urban, Buraľ, Voronov - Faith, Klouda, Fedorko - M. Schnelly, Drotár, Salnikov - Lušnikov, Huňady, Čížek - M. Hinďoš, Jenčo, M. Gavura.



Uverejnené: 30.10.2015 19:19:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.