files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskú Duklu opäť chyby obrali o dôležité body

Kto prišiel v stredu na michalovský zimný štadión, neoľutoval. Východoslovenské derby HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov totiž malo všetko, čo takéto zápasy majú mať. Hral sa rýchly hokej viac ako prvoligovej úrovne, so šancami na oboch stranách, výbornými brankármi, diváckou atmosférou ako má byť, dohrávanými súbojmi a zápas okorenila aj bitka medzi domácim Hančákom a hosťujúcim Gmitterom. Michalovského diváka nepotešil akurát výsledok, keďže Dukla prehrala 3:5 a zaknihovala tak štvrtú domácu prehru v tejto sezóne. Výkon jej hráčov však bol podstatne lepší, ako minulú stredu proti Liptovskému Mikulášu. Žiaľ, výsledkový efekt ostal rovnaký, pretože „vojaci“ sa už tradične nevyhli individuálnym chybám, ktoré ich pravidelne oberajú o dôležité body...

Z michalovskej strany mal zvýšenú motiváciu ruský útočník Gleb Lušnikov. Ten v minulej sezóne hrával práve v Bardejove, kde sa stal po sezóne nechcený. Dvadsaťpäťročného rodáka zo Serova bolo na ľade vidno. Rýchlosťou na súpera platil, v tretej tretine vyrovnával po jeho chybe na 3:3. No na body to tentoraz nestačilo. „Sme sklamaní, pretože dnes sme chceli vyhrať,“ išli len veľmi pomaly po zápase z Lušnikova slová. „Bol to výborný derby zápas, fanúšikom sa musel páčiť. Podali sme o dosť lepší výkon, ako proti Liptovskému Mikulášu, no na body to zase nestačilo... V takýchto zápasoch rozhodujú zväčša malé chybičky a tých sme urobili viac my. Takéto družstvá ako Bardejov vedia potrestať každú jednu. Rozhodli naše chyby a súperová efektivita v zakončení,“ pokračoval Lušnikov v hodnotení duelu štrnásteho kola prvej hokejovej ligy.

Gleb Lušnikov takto vyrovnával na 3:3. Body to však jeho tímu neprinieslo

Na druhej strane bolo cítiť zvýšenú motiváciu takisto. V drese HC 46 sa totiž po prvýkrát na michalovskom ľade objavil stredný útočník Jakub Linet. Aktuálne najproduktívnejší hráč prvej ligy svojich bývalých spoluhráčov nešetril. V prvom vzájomnom súboji na bardejovskom ľade ešte vo štvrtom kole im uštedril knokaut 32 sekúnd pred koncom, keď dával na 4:3, tentoraz bol jeho útok pri všetkých piatich góloch a samotný odchovanec žilinského hokeja si pripísal dva góly a tri asistencie. Linetove chvíle prišli v poslednej desaťminútovke, keď dvoma gólmi definitívne dorazil svojich bývalých spoluhráčov. Nebolo mu ich ľúto? „Z mojej strany bolo trošku zvýšená motivácia. Predsa odohral som tu dve celé sezóny, na ktoré mám príjemné spomienky. Ľúto mi bývalých spoluhráčov nebolo. Teraz som hráčom Bardejova, hájim jeho farby a teším sa z jeho výsledkov. Taký je hokejový život,“ zdôraznil strelec štvrtého (aj keď v zápise je ako strelec uvedený Filip Vaško, gól dosiahol Jakub Linet, čo je vidno aj na videu...) aj piateho bardejovského gólu.

V minulej sezóne ešte spoluhráči, teraz už súperi. Martin Drotár bráni Jakuba Lineta

Tréner HC 46 Anton Tomko v pozápasovom hodnotení uviedol za dôležitý moment zápasu nevyužitú michalovskú presilovku piatich proti trom za stavu 2:1. Hneď po nej vyrovnával po Linetovej prihrávke Filip Vaško. „Určite to bol dôležitý moment. Vedeli sme, že Michalovčania majú dobré presilovky. Som rád, že sa nám ich podarilo ubrániť a v tretej tretine rozhodnúť o našom cennom víťazstve,“ dodal na záver Jakub Linet.

Michalovskí hokejisti tak zaknihovali druhú domácu porážku v rade, čo mrzelo aj ruského útočníka Gleba Lušnikov. „To určite! Hokej sa hrá pre divákov a my ich v poslednej dobe potešíme iba málo. Musíme hrať efektívnejšie a hlavne sa musíme vyvarovať hlúpych chýb, ktoré nás oberajú o dôležité body,“ podotkol Lušnikov, ktorý verí v šesť bodov zo zvyšných duelov michalovskej Dukly v tomto týždni. Ako je známe, pred reprezentačnou prestávkou sú v prvej lige naplánované ešte dve kolá, v ktorých sa Michalovčania predstavia v piatok v Trnave a v nedeľu o 17.00 hod. privítajú v ďalšom východoslovenskom derby Prešov. „Chceme vyhrať oba zápasy a do tabuľky si pripísať plný počet bodov. Čelo nám začína unikať a preto sa musíme zmobilizovať a začať konečne zbierať body,“ uzavrel debatu ruský legionár v službách michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.10.2015 14:52:45 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.