files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Chemkostav aréne súboj nezdolaných

Hádzanárky Iuventy Michalovce stoja na prahu náročného záveru jesennej časti. Hráčky aktuálneho slovenského majstra, ako aj ostatného víťaza spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL, majú za sebou aj s dvoma víťazstvami v druhom kole Pohára EHF deväťzápasovú víťaznú sériu. Podobne je však na tom aj český majster DHK Baník Most. Ten v lige doteraz nestratil bod v šiestich zápasoch a podobne ako Iuventa postúpil do tretieho kola Pohára EHF. A práve český majster, vedený bývalým lodivodom HC winLand Michalovce Ľubošom Hudákom, príde v sobotu 31. októbra 2015 do Michaloviec, kde sa od 17.30 hod. odohrá šláger nielen deviateho kola WHIL, ale pravdepodobne aj celej jesennej časti. Bude v súboji doteraz nezdolaných úspešnejší slovenský alebo český šampión?

Michalovské hádzanárky minulý víkend začali sériu ťažkých stretnutí nielen v lige, ale aj v európskom pohári. V sobotu zdolali českého vicemajstra DHC Sokol Poruba (24:20) a dobre sa tak naladili na náročný záver jesene, kde ich postupne čaká český majster DHK Baník Most, súboj na pôde nevyspytateľného SHK Veselí nad Moravou, slovenský vicemajster HK Slávia Partizánske, ktorý bude akýmsi predkrmom pred dvojzápasom tretieho kola Pohára EHF, v ktorom na Zemplínčanky čaká náročná prekážka v podobe španielskeho majstra Balonmano Bera Bera. „Až samotné zápasy ukážu, ako nás pripravili na náročný záver jesene tie predchádzajúce súboje. Súperi boli z hornej, aj dolnej polovice tabuľky. Až teraz sa ukáže, na čo v skutočnosti naše omladené družstvo má,“ zdôraznil na margo ťažkého záveru jesene tréner Iuventy František Urban. Ten bol po stretnutí s Porubou nespokojný a upozorňoval, že predvedený výkon na Most rozhodne stačiť nebude. „V určitých fázach áno. Keď nebudeme premieňať šance v momentoch, kedy sa láme zápas, tak nás to môže mrzieť. Každý zápas je iný, vždy rozhoduje niečo iné. Raz sú to útoky, raz sú to obrany, raz zase brankárky.“     

Zatiaľ čo Michalovčanky minulý víkend zvládli prvú ťažšiu konfrontáciu vo WHIL, keď v rámci siedmeho ligového kola zdolali aktuálneho českého vicemajstra DHC Sokol Poruba (24:20), Most mal "európske" povinnosti. Český majster v odvetnom stretnutí 2. kola Pohára EHF vyhral v talianskom Cassano Magnano 27:20 a s celkovým skóre 57:37 postúpil do tretieho kola, kde na neho čaká ruský Volgograd. V stredu navyše „černí andělé“ doma zdolali v ôsmom ligovom kole Zín 29:20 a v tabuľke sa tak dotiahli za Iuventu na dva body. „Čaká nás náročný súper, ktorý takisto ako my v lige ešte neprehral. Podobne ako my urobili obmenu v kádri. Možným mínusom pre nich bude, že nemajú ľaváčku na spojke. Práve to môže, ale aj nemusí rozhodnúť o zápase. Čo však určite viem, rozhodovať bude aktuálna forma na palubovke a vyhrá ten, kto bude lepší,“ podotkol František Urban.

Ten má v interlige momentálne bilanciu zo šestnástich zápasov pätnásť víťazstiev a jedna prehra. A práve jedinú porážku mu pripravil Baník Most v minulej jari, keď Michalovčanky na pôde českého majstra prehrali pomerne hladko 19:27. Nakoniec ich táto porážka nevyšla draho a z ligového primátu sa tešili práve ony, no na druhej strane krutá osemgólová prehra veľmi bolela. Myslí Urban ešte na túto prehru? „Už ani nie. Musím sa priznať, prvýkrát som si tento zápas na videu pozrel až tento týždeň. Som rád, že som si ho pozrel a videl tak, kde sme urobili chyby. Určite nerozmýšľam o tom, že sobotňajší duel bude akýmsi revanšom za túto prehru. Ja beriem sobotňajší súboj s Mostom ako prípravu na španielskeho majstra Balonmano Bera Bera,“ dodal na záver František Urban.

Iuventa v tejto sezóne Most v tejto sezóne
WHIL: Olomouc (d) 34:20 WHIL: Plzeň (v) 35:8
WHIL: ŠKP Bratislava (v) 30:24 WHIL: Poruba (d) 27:23
WHIL: Slavia Praha (d) 31:24 WHIL: Písek (v) 31:19
WHIL: Šaľa (v) 31:22 WHIL: Prešov (d) 39:20
WHIL: Písek (v) 30:17 WHIL Veselí (d) 32:19
WHIL: Plzeň (v) 37:20 WHIL: Zlín (d) 29:20
WHIL: Poruba (d) 24:20 Pohár EHF: Cassano Magnago 30:17
Pohár EHF: HC Standard (d) 48:15
Pohár EHF: Cassano Magnago 27:20
Pohár EHF: HC Standard (d) 47:10  

Peter Brendza



Uverejnené: 29.10.2015 13:14:00 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.