files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vo výbornom zápase podľahla Bardejovu

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v 14. kole I. hokejovej ligy na vlastnom ľade s tímom HC 46 Bardejov 3:5. Góly michalovskej Dukly zaznamenali Peter Klouda, Tomáš Banovský a Gleb Lušnikov. Pred reprezentačnou prestávkou, ktorá bude na budúci týždeň, sú v prvej lige naplánované ešte dve kolá. Michalovčania sa v piatok predstavia v Trnave a náročný týždeň ukončia v nedeľu 1. novembra, kedy na domácom ľade tradične o 17.00 hod. privítajú v ďalšom východoslovenskom derby HC Penguins Prešov.

Hokej ako remeň, s viacerými šancami na oboch stranách mohli vidieť v diváci v kvalitnom zemplínskom derby, ktoré nevyhral lepší, ale šťastnejší Bardejov. Michalovskí hokejisti síce dvakrát viedli a v tretej tretine vyrovnali na 3:3, no nakoniec zostali bez bodov. O víťazstve hosťujúceho družstva rozhodla tretia formácia, ktorá zaznamenala všetkých päť gólov...

Od úvodu sa hral rýchly dynamický hokej so šancami na oboch stranách. Už v prvej minúte minul odkrytú michalovskú bránu Česelka, na druhej strane zvonila žŕdka po Huňadyho zakončení. Skóre sa mohlo meniť na oboch stranách, brankári Okoličány a Sabol však svoje tímy držali nad vodou. Najväčšiu gólovú príležitosť si vypracovali Michalovčania, paradoxne v oslabení, keď sa po krásnej Čížekovej prihrávke dostal do šance Martin Boboš, ktorý však zakončoval iba do Richarda Sabola. Michalovčania aj naďalej išli v ústrety úvodnému gólu a v 18. minúte sa konečne dočkali. Po úniku Kloudu s Faithom presne zakončoval prvý menovaný - 1:0.

Michalovčania si do druhej tretiny ešte preniesli viac ako 100 sekundovú presilovku, no s tou naložili veľmi zle a po jej uplynutí prišiel trest, keď prepad michalovskej obrany zužitkoval na vyrovnanie Mikolášek (1:1). Aj po vyrovnaní sa hral výborný hokej. Viac z hry, aj väčšie gólové šance mali domáci. Tí mohli ísť do vedenia v 30. minúte, kedy po ideálnej Salnikovovej prihrávke mieril Fedorko iba do dobre postaveného Sabola. Tlak Michalovčanov ale pokračoval a pri následnej presilovke ich poslal do zaslúženého vedenia Tomáš Banovský (2:1). Domáci boli na koni, ich tretí gól mohol pridať Peter Čížek, ktorého strelu zastavila horná žŕdka. Následne domáci hráči nevyužili viac ako minútovú presilovku o dvoch hráčov, za čo ich súper opäť potrestal. Po chybe michalovskej obrany sa dostal k puku Filip Vaško, ktorý nikým neatakovaný vyrovnal na 2:2. Po uplynutí druhej tretiny zaujala ešte pästná výmena, v ktorej Michalovčan Hančák „naložil“ Gmitterovi a obaja hráči dostali tresty do konca zápasu.

V tretej tretine sa čakalo na chyby a tá prvá prišla hneď v úvode tretej časti, keď Filip Vaško poslal svojich do vedenia - 2:3. Michalovčania sa ale nevzdávali. Následne síce nevyužili presilovú hru, no po nej zachytil Lušnikov rozohrávku hosťujúcej obrany a po krásnom blafáku vyrovnal na 3:3. Začínalo sa tak odznova. Viac šťastia nakoniec mali hostia. Tých šesť minút pred koncom poslal opäť do vedenia Jakub Linet. Treba však poznamenať, že bardejovskému gólu predchádzal faul na Mateja Hinďoša, od ktorého stál hlavný arbiter Korba sotva pol metra... Michalovčania sa síce snažili, no vyrovnať im nebolo súdené. Definitívny klinec do rakvy pridal druhým gólom ich bývalý spoluhráč Jakub Linet, ktorý minútu pred koncom rozhodol o výhre svojho tímu.

HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov 3:5 (1:0, 1:2, 1:3)
Góly: 18. Klouda (Faith, Banovský), 31. Banovský (Klouda, Hančák) pres/1, 46. Lušnikov – 24. Mikolášek (Linet, Vaško), 40. Vaško (Mikolášek, Linet), 42. Vaško (Linet, Mikolášek), 54. Linet, 59. Linet (Mikolášek, Vaško)
Vylúčení: 4:7, navyše Hančák - Gmitter obaja 5+DKZ hrubosť. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba - Riš, Smerek. Divákov: 750.
HK DUKLA: Okoličány - Hančák, Šangin, Voronov, V. Urban, Buraľ, Boboš, Dolgoš, R. Jenčo - Faith, Klouda, Banovský - Schnelly, Drotár, Salnikov - Čížek, Huňady, Fedorko - Lušnikov, M. Gavura, Hinďoš  
HC 46: Sabol - Loydl, Takáč, Pichnarčík, Všetečka, Polaček, Valjent, Mojdis – Gmitter, Kalináč, Baláž – Česelka, Cútt, Solomonchak – Vaško, Linet, Mikolášek – Borecký, Šimčák, Markuš.



Uverejnené: 28.10.2015 20:04:36

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623