files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín po výbornom výkone s druhým víťazstvom v rade

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce to dokázali. V dôležitom zápase štrnásteho kola Fortuna ligy totiž triumfovali na domácej pôde nad tímom ŽP Šport Podbrezová 2:0 (2:0) a v tabuľke sa posunuli na desiate miesto, keď pred poslednými "železiarmi" majú už náskok piatich bodov. Hrdinom duelu sa stal španielsky legionár Vernon de Marco, ktorý strelil oba michalovské presné zásahy. Zverenci trénera Františka Šturmu tak zaznamenali druhé víťazstvo v rade, čo sa v najvyššej súťaži stalo po prvýkrát v histórii. Svoju víťaznú sériu budú môcť natiahnúť už budúcu týždeň, keď sa v rámci 15. kola predstavia na pôde Zlatých Moraviec. Doma ich uvidíme až v sobotu 7. novembra, kedy o 17.00 hod. privítajú celok FC Spartak Myjava.

Pri pohľade na tabuľku Fortuna ligy bolo zrejmé, že v zápase štrnásteho kola medzi poslednými dvoma víťazmi druhej futbalovej ligy MFK Zemplín Michalovce a ŽP Šport Podbrezová pôjde o veľa. Obaja súperi boli totiž na jej chvoste. Nateraz "čierneho Petra" držali v rukách "železiari", ktorí strácali na Michalovčanov dva body a prípadné víťazstvo tak mohlo "žlto - modrých" upokojiť ešte viac. To sa nakoniec aj stalo. Michalovčania hlavne v prvom dejstve na trávniku dominovali a to korunovali dvoma gólmi po štandardných situáciách, keď na ich konci bol španielsky legionár Vernon de Marco.

Michalovčania nastúpili na druhý domáci šesťbodový duel v rade aktívne. Po „oťukávacej“ prvej päťminútovke to poriadne rozbalili. Veľmi dôležitý okamih sa odohral v 8. minúte, kedy na priamy kop Stanislava Danka najvyššie vyskočil Vernon de Marco a na jeho presnú hlavičku nemal brankár hostí Kuciak najmenšiu šancu - 1:0. Michalovčanom dal strelený gól krídla, zatiaľ, čo hostí ešte viac ubil. Tým chýbala hlavne kvalita v strede poľa, kde družstvo trénera Fabuľu strácalo veľa lôpt a to vyhovovalo aj Michalovčanov, ktorí tak mohli podnikať rýchle protiútoky. Po jednom z nich sa do obrovskej šance rútil Peter Nworah, jeho strelu ale Kuciak s námahou vykopol na rohový kop. V 27. minúte sa mohli Michalovčania tešiť opäť. Po pravej strane unikol obrane hostí Koscelník, na jeho strieľaný center si nabehol Nworah, Kuciak ale opäť "čaroval". Hostia sa do michalovského pokutového územia v prvom dejstve dostávali iba sporadicky, no paradoxne v 34. minúte mohlo byť vyrovnané, keď sa k centrovanej lopte Podia dostal Kochan, jeho hlavičku ale Kelemen bravúrne vytlačil na rohový kop. Športové nedáš - dostaneš sa potvrdilo na druhej strane o päť minút neskôr. Domáci futbalisti opäť zahrávali priamy kop z pravej strany a na center Danka opäť najvyššie vyskočil Vernon de Marco, ktorý poslal po druhýkrát v stretnutí do siete hostí presnú hlavičku - 2:0. V posledných sekundách prvého polčasu Zemplínčania zazmätkovali v defenzíve, začo ich mohol potrestať Pančík, ale opäť výborne zasiahol Kelemen.

Hosťujúci tréner Marek Fabuľa chcel do druhého dejstva niečo urobiť s výsledkom, a tak urobil po prestávke až dve zmeny v zostave. Kapra nahradil Szoke, no a na miesto Juraja Pančíka poslal novú posilu Andreja Rendlu. Bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska zaujal hneď po štyroch minútach svojho pobytu na trávniku, keď sa predral michalovskou obranou, jeho strela spoza šestnástky ale išla nad bránu Mariána Kelemena. Svojho spoluhráča napodobnil o niekoľko sekúnd aj Blažej Vaščák, ktorý takisto mieril nad michalovskú bránu. Súperovu otvorenú obranu ale využívali aj Zemplínčania. Najskôr v 62. minúte nedosiahol Nworah na Koscelníkovov center a vzápätí zaujal aj Emmanuel Mensah, ktorého strelu vytesnil Kuciak na rohový kop. Z neho následne v záklone hlavičkoval striedajúci Jakub Grič vedľa hosťujúcej brány. Horehronci sa aj naďalej pokúšali niečo vymyslieť na michalovskú spoľahlivú defenzívu, z tlaku však nič nevymysleli. Paradoxne, v 75. minúte mohli opäť inkasovať, Kuciak bol ale proti a Kuncovu tvrdú strelu skryl do svojich rukavíc. Na druhej strane o desať minút spálil obrovskú šancu po centri Podia Kochan, ktorého famózne vychytal Kelemen. Hneď nato sa do michalovského pokutového územia preštrikoval Vaščák, ale z uhla vypálil veľmi nepresne. Keďže sa v druhom polčase neujala ani jedna zo šancí Podbrezovej, tá v tabuľke naďalej zostáva na poslednom mieste a na momentálne desiate Michalovce už stráca päť bodov.

MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 2:0 (2:0)

Góly: 8. a 40. Morlacchi

ŽK: 76. Perez - 7. Kapor

Rozhodoval: Vnuk - 2 785 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Vernon, Barroso - T. Sedlák - M. Koscelník (89. L. Tóth), S. Danko, Montero (56. Grič), Mensah - Nworah (68. D. Kunca)

ŽP ŠPORT: M. Kuciak - Migaľa, P. Vajda, Kupčík, N. Andrič - Kapor (46. Szöke), Kochan, Podio - J. Pančík (46. Rendla), B. Vaščák, Gál-Andrezly



Uverejnené: 24.10.2015 21:13:47
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.