files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v šlágri zdolala Porubu a naďalej kraľuje WHIL

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v šlágri siedmeho kola spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárok doma nad DHC Sokol Poruba 24:20, keď do prestávky viedli 13:9. Zverenky trénera Františka Urbana sa najbližšie predstavia na domácej pôde už o týždeň v sobotu 31.októbra 2015 o 17.30 hod., keď v šlágri celej jesene privítajú českého majstra Baník Most. Následne vycestujú v sobotu 7.novembra 2015 na duel 10. kola WHIL do Veselí nad Moravou, nuž a doma ich znovu uvidíme v stredu 11.novembra 2015 o 17.30 hod. v predohrávke jedenásteho kola WHIL proti Slávii Partizánske.

 

Začiatok šlágra siedmeho kola vyšiel lepšie hosťujúcim hráčkam. Český vicemajster bol totiž v prvej polovici prvého dejstva ustavične vo vedení. Michalovské hádzanárky bojovali s nepremenenými šancami, ako aj technickými chybami. Nečudo tak, že po prvýkrát sa do vedenia dostali až v 18. minúte. Krátko predtým síce Šviráková dávala na 9:8 v prospech svojho tímu, no Fiľková - Trehubová dvoma premenenými pokutovými hodmi po prvýkrát dostala Iuventu do vedenia a keď sa následne z rýchleho protiútoku presadila aj Mária Holešová, v 20. minúte si lavička hosťujúceho tímu zobrala oddychový čas. Ani ten však hostkám nepomohol zastaviť rozbehnutú Iuventu, ktorá si do polčasu urobila štvorgólový náskok. Hneď po oddychovom čase presne mierila počas presilovky Julia Kučer a štvorgólové polčasové vedenia 13:9 zabezpečila Michalovčankám svojim šiestym prvopolčasovým gólom Tatiana Fiľková - Trehubová. 

Michalovčanky si viacgólové vedenie udržiavali aj v druhom dejstve a nedovolili ambicióznemu súperovi pomýšľať na lepší výsledok. Ten aj keď sa snažil, vždy mu niečo chýbalo k tomu, aby sa dotiahol na dostrel. V prvom polčase to boli hlavne technické chyby, v druhom zase našli hosťujúce hráčky obrovskú prekážku v brankárke Raquel Alvarez Lafuente, ktorá v rozmedzí 39. a 44. minúty doslova a do písmena zatiahla roletu, keď chytila šesť čistých šancí Poruby v rade. Nečudo tak, že skóre v prospech Iuventy narastalo. Zatiaľ, čo v 35. minúte bol po góle Wollingerovej rozdiel v skóre iba o polčasové štyri góly (14:10), v 42. minúte už bolo po presnom zásahu Julie Kučer 17:11 a lavička hosťujúceho tímu reagovala oddychovým časom. Ten však nemal na skracovanie michalovského náskoku dosah. Výborné hrajúca Habánková totiž v 50. minúte zvyšovala na 20:14 a keď spomenutá hráčka dávala o štyri minúty neskôr na 23:16, bolo jasné, že keď sa nič nepredvídané nestane, Michalovčanky si pripíšu na svoje konto aj siedme ligové víťazstvo. Tak sa aj stalo a aj keď hostky v závere zmiernili svoju prehru, po výsledku 24:20 si Iuventa naďalej drží v tejto sezóne ligovú stopercentnosť.  

Štatistika

Iuventa Michalovce - DHC Sokol Poruba 24:20 (13:9) 

Pok. hody: 4/4 - 5/4, vylúčené: 4 - 5. Rozhodovali: Sivák a Oťapka - 600 divákov. 

IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Kučer 3, Černová 3, M. Holešová 3, Nagyová, Habánková 5/1, Levčenko, Wollingerová 1, Bajčiová, Golubeva, Fiľková -Trehubova 8/3, Perederyj 1. 

DHC SOKOL: Roháčková, Doláková, Mučková - Varmužová, Mýlková 1, Konečná, Ryšánková 6/1, Tomašechová, Maiwaelderová, Očadlíková 1, Šviráková 6/2, Rechtorisová 1, Chovancová, Minárčiková, Marčíková 2/1, Kostelná 3.



Uverejnené: 24.10.2015 20:58:49
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.