files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Reprezentantky z Iuventy sa zhodli: „Kvalifikáciu ešte nebalíme“

Hádzanárky Slovenska minulý týždeň dvojzápasom v Maďarsku a doma proti Poľsku odštartovali kvalifikáciu o postup na Majstrovstvá Európy 2016 vo Švédsku. Štart im príliš nevyšiel, keďže omladené družstvo, ktorému chýbalo z úspešného kádra z ME 2014 až deväť hráčok, najskôr hladko prehralo v maďarskom Dabasi (19:32) a potom podľahlo aj v Šali Poľsku 21:23, čím si poriadne skomplikovalo druhú účasť na kontinentálnom šampionáte v rade.

Michalovskú Iuventu v kvalifikačnom dvojzápase reprezentovala trojica - brankárka Adriana Medveďová a dve ľaváčky Tatiana Fiľková - Trehubová a novic v kádri trénera Dušana Poloza Veronika Habánková. Dodajme len, že ďalšiu dvojicu Lucia Gubiková a Marianna Rebičová, ktorá by za normálnych okolností v kádri nechýbala, vyradili zranenia. „Určite to nebola ľahká situácia. Pre zranenia a choroby nám chýbalo veľa hráčok, navyše proti nám stáli súperi z prvých dvoch výkonnostných košov. Vedeli sme teda, že nás nič ľahké nečaká a k tomu prišlo aj to nútené omladenie družstva. Maďarky a Poľky boli favoritkami a túto pozíciu aj potvrdili,“ rozhovorila sa Tatiana Fiľková - Trehubová, ktorú veľmi mrzela hlavne prehra s Poľskom. „Po prehre s Maďarskom sme verili, že si to vynahradíme s Poľkami. Robili sme všetko preto. Rozhodovali maličkosti a tie tentoraz hrali pre skúsenejšie Poľky,“ podotkla Trehubová – Fiľková. Na jej slová nadviazala aj Veronika Habánková, ktorá si odkrútila ostrú seniorskú reprezentačnú premiéru v Dabase proti Maďarsku „Pred zápasom som určite cítila aj nervozitu. To ako som to zvládla ja hodnotiť nemôžem, od toho je tu tréner. Výsledky nás určite nepotešili. Chceli sme získať nejaký bodík, no ide sa ďalej. Kvalifikácia ide ďalej a ja verím, že ešte postúpiť z jedného z prvých dvoch miest môžeme,“ zdôraznila debutantka v drese s dvojkrížom, ktorá v dvojzápase zaznamenala štyri presné zásahy.

Tatiana Fiľková - Trehubová sa zaskvela aj v bráne

Výborná partia body nepriniesla

Práve na symbiózu medzi mladými a skúsenými upozorňoval pred reprezentačným dvojzápasom aj tréner Dušan Poloz. „Nám mladým zdôrazňoval, aby sme sa nebáli a aby sme hrali svoju hru, že skúsenejšie dievčatá nám určite pomôžu. Tak to aj bolo. Partia bola skvelá a verím, že si v reprezentácii zahrám aj v ďalších zápasoch,“ zdôraznila Veronika Habánková, ktorá má skúsenosti z kadetskej ako aj juniorskej reprezentácie. O dobrej partii hovorila aj naturalizovaná Slovenka Fiľková - Trehubová. „Myslím si, že sa utvorila veľmi dobrá partia. Mladé dievčatá zapadli a v zápase proti Poľsku sme ukázali, že družstvo má potenciál. Keď sa vrátia zranené a choré dievčatá budeme ešte silnejšie. Určite túto kvalifikáciu nebalíme a stále sa do Švédska chceme dostať.“

Veronika Habánková si odkrútila v Dabase reprezentačný debut (foto: Kristián Molnár)

Brankárka z nej určite nebude

Na rodáčku z neďalekého ukrajinského Užhorodu, ktorá je v Michalovciach od sezóny 2009/2010 a slovenský pas vlastní od roku 2014, bola v týchto dvoch zápasoch vyvíjaná aj obrovská zodpovednosť. Práve od nej a niektorých ďalších dievčat sa totiž čakalo, že omladené družstvo potiahne k lepším výsledkom. Tréner Poloz jej zveril aj úlohu takzvanej hráčky s „tričkom“, čo je hráčka, ktorá ide na ihrisko ako siedma miesto brankárky. „Nebolo to pre mňa nič nové, keďže sme to trénovali v týždni pred zápasmi viackrát,“ uviedla Fiľková - Trehubová, ktorá sa zaskvela aj ako brankárka, keď zlikvidovala jednu zo striel súperiek. „Nestihla som prestriedať, tak som musela ísť do brány ja. Útok predtým som nemierila presne, tak som chcela napraviť svoju chybu a podarilo sa. Súperka vystrelila na „preťah“ dole, kde som išla spamäti. Keby strelila niekde inde tak...,“ s úsmevom na perách skonštatovala jediná slovenská „brankárka“ so stopercentnou úspešnosťou. Tréner Iuventy František Urban tak má v prípade, že jeho brankárky nebudú podávať adekvátne výkony alebo budú zranené o problém menej. „Ja dúfam, že táto situácia nenastane (smiech). Brankárka zo mňa určite nebude, ja chcem hrať a družstvu pomáhať tým, že budem dávať góly,“ dodala na záver opäť s úsmevom na perách Trehubová - Fiľková.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.10.2015 15:40:38 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.