files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín remizoval doma v príprave s Užhorodom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v rámci prípravného medzinárodného duelu s účastníkom najvyššej ukrajinskej ligy FC Hoverla Užhorod 2:2 (0:2), keď ešte pol hodinu pred koncom duelu prehrávali dvojgólovým rozdielom. O vyrovnanie sa postarali v 67. minúte Michal Hamuľak a v 75. minúte Andrej Kerič. Pre zverencov Františka Šturmu bol tento duel prípravou na náročný trojzápas. Už v stredu 14. októbra sa predstavia vo štvrtom kole Slovnaft Cupu v Rohožníku, v nedeľu 18. októbra o 14.00 hod. aj pred televíznymi kamerami RTVS privítajú ďalšieho nováčika Fortuna ligy MFK Skalica a týždeň na to, v sobotu 24. októbra o 17.00 hod. nastúpia v ďalšom "šesťbodovom" zápase proti Podbrezovej.

Tréner František Šturma šetril viacerých hráčov základnej zostavy, na druhej strane niektorí jednotlivci mu mohli výkonom proti stabilnému účastníkovi najvyššej ukrajinskej súťaže ukázať, že patria do zostavy. Lepší úvod zápasu mala hosťujúca Hoverla. Zverenci trénera Viačeslava Hrozného boli zakaždým pri lopte skôr a svoju prevahu pretavili v úvodný gól už v 9. minúte, kedy Sergiychuk potrestal chybu michalovskej defenzívy a po krásnej lopte od Ivanova preloboval bezmocného Kiru. Po prvom góle sa hral futbal prevažne medzi šestnástkami a prítomní diváci tak veľa vzruchu nevideli. Michalovčania mohli vyrovnať v samom závere. Najskôr však nevyužil svoje sólo na vyrovnávajúci gól Lukáš Tóth a potom pálil vysoko nad Andrej Kerič.

Aj úvod druhého polčasu patril aktívnejším Ukrajincom a keď sa v 52. minúte utešenou strelou presadil Savčenko, zdalo sa, že zápas skončí ich víťazstvom - 0:2. Michalovčania ale zdvihli hlavy a zlepšeným výkonom vyrovnali nielen hru v poli, ale aj výsledok. Ešte predtým však mohli inkasovať tretí klinec do rakvy, Matúš Kira však perfektne zasiahol pri šanci Jeremenka. O minútu na to už bolo 1:2, keď sa po rýchlom protiútoku presadil striedajúci Michal Hamuľak. Vzápätí sa mohol ten istý hráč zapísať do streleckej listiny znova, jeho dobrú strelu však brankár Babenko chytil. Štvrťhodinu pred koncom sa domáci predsa len dočkali vyrovnania, po peknom centri Koscelníka z pravej strany sa ešte krajšou hlavičkou presadil Kerič, ktorý dal na konečných 2:2.

MFK Zemplín Michalovce - FC Hoverla Užhorod 2:2 (0:1)

Góly: 67. M. Hamuľak, 75. Kerič - 9. Sergijchuk, 52. Savčenko

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez (46. M. Koscelník, 84. Šimčák), Podhorin, Caballero, Barroso - L. Tóth (46. M. Hamuľak), Bayón (60. S. Danko), T. Sedlák (60. Grič), Montero (60. Mensah) - D. Kunca, Kerič

FC HOVERLA: Rudko (46. Babenko) - Kutas, Ryaško, Lukhtanov, Ivanov (51. Jefremov) - Sergiychuk (90. Gončar), Lulka, Tsurikov, Kuzyk (51. Kaverin) - Gemega (38. Savčenko), Halk (55. Jeremenko)



Uverejnené: 09.10.2015 19:25:47
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.