files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla pripravila prvú prehru ambicióznemu nováčikovi

Aj keď sú hokejisti HC Mikron Nové Zámky nováčikom prvej ligy, boli v piatkovom stretnutí ôsmeho kola proti michalovskej Dukle favoritom. Predurčovala ich k tomu nielen michalovská nepriaznivá séria troch prehier na súperovom ľade v tejto sezóne, ale aj to, že hráči ambiciózneho HC Mikron v tejto sezóne ešte neprehrali a nečakalo sa, že sa tak stane v zápase s Michalovcami. Opak bol však pravdou. „Tirpákovci“ podali jeden z najlepších výkonov v sezóne a nakoniec to boli oni, kto ako prví oskalpovali bývalého popredného účastníka nadnárodnej MOL – ligy, keďže na horúcom ľade triumfovali po výsledku 5:4.

Nezlomil ich rýchly gól, ani súperove vyrovnanie

Michalovčania cestovali na duel ôsmeho prvoligového kola s cieľom konečne zabodovať aj vonku. Mali však jedného z najťažších súperov, keďže sa predstavili na ľade lídra súťaže a dosiaľ neporazeného celku. A ten začal svoju pozíciu potvrdzovať ihneď od začiatku, keďže už v 39 sekunde viedol po góle Albína Podstaveka. Hostí ale tento gól nezlomil, pretože už v prvej desaťminútovke gólmi Patrika Huňadyho, Tomáša Banovského a Alexeja Voronova otočili skóre vo svoj prospech. „Boli to veľmi dôležité momenty. Musím pripomenúť, že chlapcov inkasovaný gól nezlomil, ba naopak. Ešte viac sa vyhecovali, pretože chceli niečo s výsledkom urobiť. Som preto rád, že sa nám to podarilo,“ poznamenal na úvod svojho hodnotenia tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák.

„Vojaci“ zvládli v zápase ešte jeden kritický moment, keď sa domácim hokejistom podarilo v 27. minúte vyrovnať na 3:3. Aj na to dokázali odpovedať dvoma gólmi, čo bolo veľmi dôležité pre ďalší priebeh duelu. Keďže Nové Zámky korigovali iba jedným presným zásahom, zrodil sa výsledok, s ktorým veľa odborníkov nepočítalo. „To bol možno ešte dôležitejší moment, ako keď sme troma gólmi v prvej tretine otočili. Domáci hráči boli nabudení vyrovnaním, no my sme ich ihneď schladili gólmi Drotára a Lušnikova. Za kľúčové považujem následne to, že sme dvojgólové vedenie udržali do konca druhej tretiny. Ani v tretej tretine sme sa však nestiahli a hrali sme naďalej aktívne smerom dopredu. Aj tréner Nových Zámkov Hurtaj po zápase uznal, že sme o ten jeden gól boli lepším tímom a vyhrať sme si zaslúžili. Možno domácich hráčov zaskočilo to, že my sme nechceli betónovať a našim cieľom bolo hrať útočný hokej. Diváci videli veľmi dobrý zápas, súperov tréner ho dokonca označil ako extraligový. Zápas sa páčil aj divákom, ktorí aj napriek prehre svojho tímu odmenili obidva tímy obrovským potleskom,“ zdôraznil tréner HK Dukla Michalovce.

Tvrdé slová zrejme zabrali

Hokejisti HK Dukla Michalovce sú tak zrejme z mini krízy, ktorá ich postihla v závere minulého týždňa a znamenala dve prehry s hrozivým skóre 1:11, definitívne von. Príchodom skúseného Daniela Hančáka, ako aj návratom Georgija Šangina obranné rady poriadne spevnili a výsledkom toho bolo hladké stredajšie víťazstvo 7:1 nad Spišskou Novou Vsou, ako aj prekvapenie v Nových Zámkoch. Michalovčania sa tak v tabuľke posúvajú hore a momentálne im už patrí štvrté miesto, s päťbodovou stratou na vedúcu dvojicu Nové Zámky - Prešov. „Dúfam, že sme sa naštartovali k lepším výsledkom a že budeme podávať také výkony, aké sme predviedli v stredu proti Spišiakom a v piatok v Nových Zámkoch. Po tých dvoch prehrách sme si v šatni niečo povedali, padli aj tvrdšie slová. Tie pravdepodobne zabrali a verím, že v tomto trende budeme pokračovať aj naďalej,“ podotkol Peter Tirpák, ktorého zverenci v najbližšom zápase deviateho kola prvej ligy privítajú v stredu 7. októbra tradične o 17.00 hod. obhajcu prvenstva HC 07 Detva.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 03.10.2015 16:22:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.