files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fantázia! Dukla zbíjala v Nových Zámkoch

Hokejisti HK Dukla Michalovce po prvýkrát v tejto sezóne bodovali u súpera a hneď u lídra tabuľky. Michalovskí hokejisti totiž zvíťazili na ľade HC Mikron Nové Zámky 5:4 a pripravili tak nováčikovi súťaže prvú prehru. O góly michalovskej Dukly sa postarali Patrik Huňady, Tomáš Banovský, Andrej Voronov, Martin Dortár a Gleb Lušnikov. Zverenci trénera Petra Tirpáka sa najbližšie predstavia doma, keď v stredu 7. októbra o 17.00 hod. privítajú tabuľkového suseda a ostatného víťaza prvej ligy HC 07 Detva.

Michalovčania cestovali k lídrovi s vedomím, že zatiaľ vonku ani raz v troch predchádzajúcich prípadoch nebodovali. Dvakrát však boli veľmi blízko, keď prehrali rozdielom jedného gólu. Tentoraz im to šťastena vrátila aj s úrokmi a "vojaci" sa stali nielen prvým tímom, ktorý vyhral v Nových Zámkoch, ale aj prvým družstvom, ktoré sa môže popýšiť skalpom nováčika súťaže.

Michalovčania, ktorí na duel nastúpili už aj s uzdraveným obrancom Georgijom Šanginom úvod duelu vôbec nezachytili a už po 39 sekundách pykali, keď sa presadil Albín Podstavek. Rýchly inkasovaný gól však s nimi vôbec nezamával, ba naopak. V prvej desaťminútovke totiž otočili výsledok vo svoj prospech. Najskôr v tretej minúte vyrovnával Patrik Huňady, následne sa o minútu neskôr presadil Tomáš Banovský a v 9. minúte už Dukla viedla 3:1, keď počas presilovky presne mieril Andrej Voronov. V závere prvej tretiny takisto počas presilovky znižoval Ondrej Štefanka a Nové Zámky sa dostali znova do zápasu v 27. minúte, kedy vyrovnával Dubec - 3:3. Hostí však ani tento moment nepoložil a na ľade lídra súťaže naďalej dominovali. Ich prevahu pretavil vo vedúci gól najskôr v dvojnásobnej presilovke Martin Drotár, no a keď v 34. minúte Gleb Lušnikov zvyšoval na 5:3, zdalo sa, že Michalovčania budú po prvýkrát vonku bodovať. Keďže domáci hokejisti z prevahy v záverečnej tretine dokázali skórovať iba Lokhaninom, ideálny scenár sa naplnil a Dukla tak vezie z horúceho ľadu cenné tri body!

HC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Michalovce 4:5 (2:3, 1:2, 1:0)
Góly: 1. Podstavek (M. Chovan, Ďurčo), 19. Štefanka (Frolík, M. Chovan) pres/1, 27. Dubec (Koutník, Baron), 51. Lokhanin (T. Devečka, Šiška) pres/1 - 3. Huňady (Čížek), 4. Banovský (Klouda, Faith), 9. Voronov (Huňady, Čížek) pres/1, 29. Drotár (Banovský, Faith) pres/2, 34. Lušnikov (Salnikov)
Vylúčení: 9:11, navyše Podstavek (Nové Zámky) a Čížek (Michalovce) 10. minút údery.
Presilovky: 2:2.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Fridrich - Návratek, M. Orolín
Divákov: 1730.
HC MIKRON: Kristín - M. Chovan, Ďurčo, Sucharda, Šiška, Gula, T. Devečka, Hrudík, Baron - Podstavek, Štefanka, Frolík - Weissmann, Gutov, Lokhanin - Dubec, Hegyi, Koutník - Priganc, Olvecký, Tábi.
HK DUKLA: Okoličány - Voronov, Hančák, Šangin, Urban, Buraľ, Boboš, Dolgoš - Faith, Klouda, Banovský - Lušnikov, Drotár, Salnikov - Bezák, Huňady, Čížek - Schnelly, M. Gavura, Fedorko.



Uverejnené: 02.10.2015 20:25:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.