files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori HK Mládež Michalovce sa vezú na víťaznej vlne

V štyroch ostatných zápasoch nestratili ani bod. Juniori HK Mládež Michalovce sa po prvých extraligových kolách, v ktorých zaplatili aj nováčikovskú daň, oťukali a po piatich prehrách zaknihovali štyri domáce víťazstvá v rade. Predminulý víkend si po výsledkoch 3:2 poradili so Zvolenom aj Banskou Bystricou, minulý víkend zase najskôr vybojovali víťazstvo 6:5 s Hoba Bratislava a v nedeľu po najlepšom výkone zdolali ďalšieho extraligového nováčika Piešťany vysoko 9:1. V tabuľke síce ostali na pätnástom mieste, no už sa doťahujú na také hokejové bašty, ako sú Košice, Spišská Nová Ves či Zvolen a od ôsmeho miesta, na ktorom sú momentálne mladíci zo slovenskej osemnástky, zaostávajú iba o štyri body.

Michalovčania sa najskôr v Extralige oťukávali. V prvých piatich kolách ťahali za kratší koniec. Začínali trikrát na ľade súperov a najbližšie k bodom boli v Prešove, kde ešte v 51. minúte viedli 5:1, no nakoniec prehrali 5:6, keď o čo i len bod prišli inkasovaným gólov deväť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Následne nezabodovali ani doma, keď nad ich sily bol po výbornom výkone bratislavský Slovan (0:2), ktorý je momentálne lídrom tabuľky, ako aj tretia Skalica (1:5). „Ja som pred sezónou spomínal, že chlapci musia preladiť na iný level, pretože Extraliga je čosi iné, ako prvá liga, ktorú hrali doteraz. Tie prvé zápasy boli aj o nejakej adaptácii. Veľmi nám pomohli výhry nad Zvolenom a Banskou Bystricou, keď sme zdolali ťažkých súperov. Chlapci po nich zistili, že sa dá hrať s každým a začali si viac veriť. Videli, že keď nehrajú individuálne, ale ako kolektív, vyhrať sa dá s každým. Posledné dva zápasy s Hobou a Piešťanmi boli takými povinnými, no tie sú niekedy najťažšie. Museli sme tvoriť, útočiť, čo sa nám podarilo naplniť až v zápase s Piešťanmi, ktorý sme vysoko vyhrali,“ uviedol na margo dvanásťbodového zisku z deviatich zápasov tréner juniorského výberu Ivan Králik.

Ten aj napriek štyrom výhram spokojný celkom nie je. „Nie, to nie som, pretože sme podľa mňa mali na to, aby sme bodovali aj v Košiciach či Prešove. Keby sme mali tie tri body zo zápasu s Prešovom, ktoré sme za vedenia 5:1 už držali vo svojich rukách, tak možno vtedy by som bol spokojný. A maximálna spokojnosť by bola, keby sme lepšie zvládli duel v Košiciach, kde sme podali odovzdaný výkon. Takto ma niečo naďalej mrzí,“ zdôraznil Králik, ktorého zverenci sa po šiestich domácich dueloch v rade tentoraz predstavia u súperov, konkrétne v Poprade a Spišskej Novej Vsi. „V oboch prípadoch ide o súperov, ktorí v Extralige pôsobia už dlhšie. V Poprade pôjde o iný štýl hokeja, keďže je tam užšie klzisko, tak skôr očakávam viac streľby a zrážania sa. Čo sa týka Spišskej Novej Vsi, tá má podobné výsledky ako my. Aj keď nás čakajú ťažkí súperi, podľa môjho názoru nebudú nezdolateľní a aj z tohto víkendu sa dá niečo uhrať,“ podotkol ešte Ivan Králik.

Dorast chcú v tabuľke čo najvyššie

Raketový štart do svojej súťaže mali dorastenci HK Mládež Michalovce. Tí v prvej lige zaznamenali v úvodných šiestich zápasoch plný počet osemnástich bodov. Zverenci skúseného trénera Jána Faitha zaváhali až v siedmom zápase, v ktorom v súboji o prvé miesto nestačili na domácom ľade na družstvo HK Havrani Piešťany, ktorému podľahli 2:4, hoci na začiatku druhej časti vyhrávali 2:0. Následne sa v nedeľu vrátili na víťaznú vlnu, keď zdolali Dubnicu nad Váhom 3:1 a zatiaľ sú na peknom druhom mieste. „S účinkovaním tohto tímu je spokojnosť. Družstvo sa po minulej sezóne dosť obmenilo, prišlo veľa mladých hráčov z deviatky. Dorasteneckému hokeju sa chlapci musia prispôsobiť a chvíľu to trvá. Je veľký rozdiel vo vnímaní od chlapcov, ktorí hrali v doraste už minulý rok a chlapcov, ktorí hrajú v doraste od tejto sezóny. Pozitívne vnímam, že chcú na sebe pracovať a aj preto si myslím, že toto družstvo bude z kola na kolo napredovať,“ uviedol Ivan Králik, ktorý sa podieľa na tréningovom procese aj tohto družstva.

V prvej dorasteneckej lige sa hrá rovnako ako v minulej sezóne. Po základnej časti teda príde na rad play-off, do ktorého postupujú najlepšie štyri družstvá. Tam by opäť nechceli chýbať ani Michalovčania. „Cieľom je zbierať každý víkend, čo najviac bodov, aby sa družstvo umiestnilo čo najvyššie v tabuľke. Prvá štvorka nás láka a pri súčasnej skladbe družstva je určite v jeho silách. Teraz nechcem hovoriť o nejakých ambíciách, trebárs ako skončiť na prvom či druhom mieste. Ako som povedal, základ je zbierať body a o konkrétnych cieľoch môžeme hovoriť koncom roka, kedy si stanovíme konkrétne priority. Tou základnou nateraz je kvalitne pracovať a od toho sa potom bude všetko odvíjať,“ dodal na záver Ivan Králik.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 29.09.2015 22:16:40 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.