files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šturma už pyká za svoje slová, je však jediný kto má dostať trest?

Futbalový sviatok na Zemplíne je už za nami. Michalovskí futbalisti v ňom ťahali s bratislavským Slovanom za kratší koniec, keď prehrali 1:2. Je len na škodu, že sa po ňom nehovorí o plných tribúnach, vynikajúcej futbalovej atmosfére na Zemplíne, ktorú môžu závidieť viacerí fortunaligisti, o futbalovejšom Slovane, o bojujúcich domácich, ktorí počas celého zápasu trpezlivo čakali a svoju jedinú šancu chladnokrvne využili, o skvelom Kelemenovi, ktorý privádzal hráčov najslávnejšieho slovenského futbalového klubu do zúfalstva, ale o niečom inom. Na pretrase je „mafia“ a výkon hlavného arbitra Mária Vlka.

Práve mafiou nazval rozhodcov po zápase sklamaný tréner domáceho celku František Šturma. Tým zrejme pretriasali emócie zo zápasu, ktorý jeho zverenci prehrali vlastným gólom z nadstaveného času. Šturma bude za svoje slová určite pykať. Už v piatok vydala disciplinárna komisia rozhodnutie, na základe ktorého má český lodivod v službách MFK Zemplín Michalovce dočasne pozastavený výkon funkcie. "DK SFZ začína disciplinárne konanie a na základe podnetu od Asociácie rozhodcov SFZ, Únie ligových klubov (ÚLK) a vlastných zistení žiada menovaného o podrobné písomné stanovisko a predloženie dôkazov k vyjadreniam po stretnutí desiateho kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava, a to do 30. septembra. Zároveň DK SFZ uložila Františkovi Šturmovi predbežné ochranné opatrenie spočívajúce v zákaze výkonu funkcie trénera a styk s delegovanými osobami v majstrovských stretnutiach až do doriešenia disciplinárneho konania. Disciplinárna komisia predvoláva menovaného na svoje zasadnutie dňa 1. októbra 2015 o 16.00 h v sídle SFZ," uvádza sa v úradnej správe. Michalovský lodivod tak v nedeľu v Žiline určite bude sedieť na tribúne.

Už čelí obvineniu. František Šturma za svoje slová zrejme bude pykať

Šturma vie, že prepískol. Vedel to už v stredu po zápase, vedel to aj následne vo štvrtok a vie to aj dnes. Použil síce tvrdé slova, no stojí si za nimi. Fakty mu totiž dávajú za pravdu. V siedmom kole Fortuna ligy v Ružomberku viedli jeho zverenci krátko pred koncom 2:1, no náskok neudržali, keďže domáci vyrovnali aj za výdatnej pomoci „zhora“. Pri víťazstve Michalovčanov 1:0 v deviatom kole v Trnave všetci počas televízneho prenosu mohli vidieť, že Trnavčanov tlačil do vyrovnania ešte niekto iný, ako solídne zaplnená City aréna, no a „vyčíňanie“ hlavného arbitra v stredajšom súboji mohli vidieť nielen diváci na štadióne ale vďaka televíznemu prenosu aj na celom Slovensku. Nie je tých náhod v neprospech jediného účastníka Fortuna ligy z východného Slovenska už  nejako veľa?

Hlavný rozhodca Mário Vlk stredajší zápas nezvládol

Samozrejme, slovanisti si za svoj výkon zaslúžili odniesť z Michaloviec tri body. Boli lepším tímom a nebyť odpískaného ofsajdu po michalovskej malej domov, keď Vittek už obchádzal Kelemena a mohol dávať loptu do prázdnej brány, mohlo byť vymaľované už do polčasu. Tento fakt im nikto neberie a keby zápas skončil remízou, zrejme by sa omieľala aj táto situácia. Nikto ani nepochybuje o tom, že Šturma bude za svoje ostré slová pykať a disciplinárka SFZ na čele s Miroslavom Vlkom (mimochodom otcom hlavného arbitra, ktorý rozhodoval stredajší duel na Zemplíne) mu ich určite spočíta. Následne bude český lodivod pranierovaný a každý v republike bude vedieť, ako bol potrestaný. Žiaľ, už sa nedozvieme, aký trest (a či vôbec nejaký) dostane hlavný arbiter Mário Vlk, ktorý stredajší zápas absolútne nezvládol. Položme si jednoduchú otázku. Čo ubližuje slovenskému futbalu viac? Šturmove slová, ktoré povedal v emóciách možno dve minúty po zápase, alebo takýto výkon hlavného arbitra? Kto vyháňa ľudí zo štadióna viac? Odpoveď videl na vlastné oči každý, kto sledoval duel priamo na štadióne, alebo v televízii..

Peter Brendza



Uverejnené: 26.09.2015 09:45:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.