files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla inkasovala v Prešove vysokú prehru 0:6

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v zápase šiesteho kola prvej hokejovej ligy na ľade Prešova vysoko 0:6. Zverenci trénera Petra Tirpáka tak neuspeli ani v treťom tohtosezónnom stretnutí na ľade súpera. Michalovčania sa najbližšie dvakrát predstavia doma. V nedeľu 27. septembra o 17.00 hod. privítajú vo vsunutom zápase slovenskú dvadsiatku, v stredu 30. septembra o 17.00 zase odohrajú duel siedmeho kola, v ktorom privítajú Spišskú Novú Ves.

Michalovskí hokejisti chceli na horúcom ľade konečne prelomiť nepriaznivú sériu stretnutí na súperových ľadoch, no svoje odhodlanie predviedli akurát v bezgólovej prvej tretine. Aj preto svieti v kolonke bodov vonku na ich konte aj po troch odohratých zápasoch nula, navyše v derby zápase inkasovali od domácich "tučniakov" nepríjemnú, no zaslúženú  šesťgólovú prehru 0:6, keď sa nezmohli ani na strelenie čestného úspechu.

Tréner Peter Tirpák sa opäť musel zaobísť bez dvojice kľúčových obrancov Zoltána Kubáta a Georgija Šangina, na druhej strane mu do útoku pribudol Peter Boltun, ktorý prichádza na striedavý štart z tímu HC Košice. V prvej tretine sa hral vyrovnaný hokej. Viac z hry síce mali domáci, no "vojaci" ich nepúšťali do čistých šancí, čo preniklo bezpečne vyriešil Dávid Okoličány v bráne. Naopak, skóre mohli otvoriť hostia, keď počas oslabenia unikla dvojica Hinďoš - Boltun, prvý menovaný v prečíslení dvoch na jedného však mieril nepresne. Od druhej tretiny sa už hralo podľa nôt domácich. Chalupa síce v samom úvode ešte nedal, no v 25. minúte michalovský ex-kapitán Richard Šechný už áno, keď jeho puk cez brankovisko prešiel popod betóny Okoličányho. Prešovčanom narástli krídla a už o minútu neskôr sa skóre menilo opäť, keď sa presadil ďalší hráč, ktorý obliekal michalovský dres v minulej sezóne, Igor Halás - 2:0. Takýmto výsledkom skončila aj druhá tretina, no nemusela, pretože Okoličány sa vyznamenal pri viacerých šanciach domácich. Tí na druhej strane mohli aj inkasovať, Banovský ale mieril v samostatnom nájazde iba do žrde. Posledná tretina už bola v jasnej réžii Prešovčanov, ktorí svoju prevahu korunovali štyrmi gólmi. Najskôr sa presadil v 42. minúte Roman Kohutiar, potom opäť Igor Halás, vzápätí Chalupa, no a na 6:0 uzatváral v poslednej minúte Juraj Prokop.

HC Prešov Penguins - HK Dukla Michalovce 6:0 (0:0, 2:0, 4:0)

Góly: 25. Šechný, 26. Halás (Novický), 42. Kohutiar (Halás), 46. Halás (Sabol), 48. Chalupa (Šechný), 60. Prokop (Fajčák, Obšut) pres/2

Vylúčení: 4:7. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Tornay - Jobbágy, Vyšný. Divákov: 824.

HC PENGUINS: Marton – Kihoon, Obšut, Novický, Tkáč, Briják, Valentín, Tartaľ, Nitriansky – Fajčák, Šechný, Chalupa – Halás, Ľ. Sabol, Kohutiar – Dancsák, Prokop, Kivader – Potoček, Horvát, Ferenc.

HK DUKLA: Okoličány (48. Dzúr) – Drotár, Voronov, Urban, Dolgoš, Boboš, Buraľ – Banovský, Klouda, Faith – Hinďoš, Boltun, Luchnikov – Čížek, Huňady, Bezák – Schnelly, Salnikov, Fedorko.



Uverejnené: 25.09.2015 20:13:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.