files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výborný úvod zopakovali, famózny Okoličány

Vybehnúť na nich a rýchlo im streliť nejaké góly! Takýto zámer znel z michalovskej šatne pred zápasom tretieho kola prvej hokejovej ligy, v ktorom michalovská Dukla privítala senickú. Výsledok? 5:0 po prvej tretine a napokon víťazstvo 7:2, ktorým Michalovčania zosadili Senicu z prvého miesta tabuľky.

Zámer do bodky naplnili

Hokejisti HK Dukla Michalovce zopakovali gólový uragán z prvého kola a po Považskej Bystrici si to tentoraz odniesla Senica. Jej hráči v úvodných dvoch kolách nestratili ani bod, no už po prvej tretine, po ktorej prehrávali 0:5, bolo vymaľované. „Práve toto bol náš zámer. Chceli sme na nich vybehnúť, pretože sme vedeli, že majú za sebou osemhodinovú cestu autobusom. Podarilo sa nám to. V prvej tretine sme dali päť gólov, žiadny neinkasovali a bolo rozhodnuté,“ rozhovoril sa pre Noviny Zemplína center tretieho michalovského útoku Patrik Huňady, ktorý sa trafil aj v treťom majstrovskom zápase v rade, keď otváral skóre duelu. „Som rád, že mi to tam padá a dúfam, že tímu budem gólmi pomáhať aj naďalej.“ Michalovčania zaznamenali až štyri góly z presilových hier. „Trénujeme ich dosť často a som rád, že nám to z nich padá do brány. Dúfam, že v ich úspešnosti budeme pokračovať aj naďalej a nejaké využijeme aj v ďalších zápasoch,“ poznamenal na margo úspešnosti v presilových hrách Patrik Huňady.

„Okiho“ skvelé predstavenia

Aj keď Michalovčania zaznamenali sedem gólov, honor prvej hviezdy zápasu sa ušiel ich brankárovi Dávidovi Okoličánymu. Ten sa vypol k skvelému výkonu a hoci dvakrát inkasoval, ďalším 50 strelám súpera zabránil! „Brankár je tam od toho, aby niečo chytil,“ s úsmevom na perách poznamenal na našu chválu dvadsaťročný ochranca svätyne michalovskej Dukly. „Určite ma víťazstvo potešilo, pretože Senica hrala tiež dobre. Boli aktívni, dosť nás napádali, mali dosť veľa šancí. Aj preto môžeme byť radi, že zápas dopadol tak, ako dopadol, pretože sme sa nevyhli individuálnym chybám,“ uviedol Okoličány, ktorého nezaskočila ani naša ďalšia otázka, či očakával až toľko veľa roboty, ako mal v stredu. „Ja to očakávam každý jeden zápas. Je však pravdou, že napríklad Považská Bystrica nebola až tak strelecky aktívna. Do každého zápasu idem s tým, že na mňa môže ísť veľa striel a teraz to tak aj bolo.“ 

Vyvarovať sa zbytočných chýb

To, že mužstvo brankár podržal, potvrdil aj Patrik Huňady. „Oki“ nás držal nad vodou aj celú prvú tretinu. Nebyť jeho neskončí to 5:0, ale možno aj 5:5. Aj oni totiž mali dosť šancí na skórovanie. Mali sme aj dosť vylúčení, z čoho si musíme zobrať ponaučenie do ďalších zápasov. Aj v Liptovskom Mikuláši sme totiž kvôli tomu prehrali. Proti Senici sme mali síce náskok a nemuselo nás to mrzieť, no do ďalších zápasov by sme sa mali vylúčení a zbytočných chýb vyvarovať.“

Michalovčania tak majú na svojom konte druhé domáce víťazstvo. Na ľade súpera ešte nezabodovali, no to chcú zmeniť už v piatok. Budú to však mať veľmi ťažké, keďže sa predstavia na ľade ambiciózneho Bardejova, ktorý má opäť výborné mužstvo pretkané mladosťou aj skúsenosťou. „Bardejov je vždy silný a výnimkou nie je ani tento ročník. Majú veľmi dobrý káder, šikovných hráčov. Takisto je tam na štadióne hlavne v našich zápasoch výborná atmosféra. Očakávam veľmi ťažký zápas, v ktorom, keď chceme uspieť, nemôžeme nič podceniť. Musíme sa tiež poučiť z individuálnych chýb, ktoré sme spravili dnes, pretože tam sa nám to určite vypomstí,“ skonštatoval Dávid Okoličány a na jeho slová nadviazal aj Patrik Huňady. „Budeme tam hrať určite iným štýlom, ako doma proti Senici. Oni tiež hrajú útočný hokej. Bardejov má výborné mužstvo, my sa však pozeráme iba na seba. Určite tam nepôjdeme v porazeneckej nálade. Keď sa vyhneme hlúpym chybám, ktoré sme robili aj dnes a vyvarujeme sa zbytočných vylúčení, naša šanca na úspech tam nie je malá,“ uzavrel debatu Patrik Huňady.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.09.2015 14:52:05 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.