files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania sa zhodli: Slovan nám ukázal, v čom sa máme zlepšiť

Svoj prvý domáci extraligový zápas odohrali v utorok 15. septembra juniori HK Mládež Michalovce. Tí si na úvodné predstavenia pre vlastných fanúšikov nemohli priať lepšieho a atraktívnejšieho súpera, ako bratislavský Slovan, ktorý privítali v predohrávke 33. kola základnej časti. Vo výbornom zápase pred 600 divákmi sa nakoniec zrodilo víťazstvo favorita, ktorý triumfoval po výsledku 2:0. Michalovskí juniori si tak na prvé body v Extralige musia ešte chvíľu počkať. Príležitosť na ich získanie budú mať v stredu, kedy od 13.30 privítajú v predohrávke 34. kola celok MMHK Skalica.

Pred vynikajúcou návštevou 600 divákov sa v prvej tretine hralo vcelku vyrovnané stretnutie, od druhej začala dominancia favorita. Ten sa presadzoval svojou fyzickou hrou, ktorá robila Michalovčanom veľké problémy. „Slovan bol vyšší level, na aký sme doteraz boli zvyknutí,“ rozhovoril sa po dvojgólovej prehre tréner michalovskej juniorky Ivan Králik. „Práve takéto súboje však potrebujeme, aby sme sa posúvali vyššie. Z našej strany som očakával väčší dôraz pred brankárom súpera, čo sme mohli vidieť u hostí, ktorí sa do nášho golmana doslova tlačil. Takisto mi z našej strany chýbalo väčšie sebavedomie, pretože sa mi zdalo, že chlapci boli dosť zakríknutí. Slovanisti už takéto zápasy hrali, zatiaľ, čo mi ako nováčik si na ne iba zvykáme. Aj v tom bol v dnešnom zápase medzi nami rozdiel. Verím však, že s pribúdajúcimi zápasmi sa budeme zlepšovať a bude to z našej strany kolo od kola lepšie,“ podotkol ešte lodivod extraligového nováčika.

Trénerove slová úplne súhlasia s tým, čo sa na ľade dialo. Rozhodla efektivita streľby. Hostia dve gólové šance premenili, Michalovčania si so súperovým brankárom Christianom Pavlasom neporadili ani raz, a tak prišla zaslúžená prehra. „Jej príčinou bolo asi to, že sme sa málo tlačili do brány. Jednoducho v tomto priestore musíme byť aktívnejší. Takisto nám chýbali skúsenosti z takýchto zápasov a v niektorých prípadoch možno aj kúsok šťastia, aby sme prepasírovali puk do siete,“ podotkol kapitán michalovskej juniorky Richard Koceľa a na jeho slová nadviazal aj najlepší hráč na ľade, michalovský brankár Roman Dzúr. Ten sa blysol vynikajúcim výkonom, keď kryl 40 striel z hokejok hráčov Slovana. „Určite to bolo pre nás náročné fyzicky. Niektorí z nás ešte nehrali takéto zápasy, iní zase nehrali pred toľkými divákmi, ktorí prišli na dnešné stretnutie. Síce sme prehrali, no hanbu sme si rozhodne neurobili. Čo sa týka mojich zákrokov, hovorí sa, že brankár je tam od toho, aby niečo chytil. Mne sa to dnes podarilo, čomu som rád, no ešte radšej by som bol, keby sme zabodovali. Takto môžeme byť spokojní iba s tým, že sme potrápili favorita,“ poznamenal brankár, ktorý už je v kádri michalovskej Dukly.

Juniori HK Mládež Michalovce si tak na prvé extraligové body musia ešte chvíľu počkať. V doterajších štyroch zápasoch síce ani raz nezabodovali, no v ani jednom súboji nesklamali. O prvé body sa pokúsia už v stredu, kedy o 13.30 hod. privítajú v predohrávke 34. extraligového kola družstvo MMHK Skalica. „My nepozeráme na súpera, snažíme sa rovnako hrať proti každému. Takisto je našou snahou sa zlepšovať a posúvať dopredu. V stredu nás čaká Skalica a to bude iný súper ako Slovan. Určite sa pokúsime zabodovať,“ uviedol na margo stredajšieho duelu, ktorý bude predzápasom pred ďalším zemplínsko - záhorackým derby medzi mužmi Michaloviec a Senice hrajúcim sa od 17.00 hod., tréner juniorky Ivan Králik.

Súvisiaci článok: Juniori HK Mládež nestačili na bratislavský Slovan

PETER BRENDZA



Uverejnené: 15.09.2015 22:56:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.