files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hrubé individuálne chyby obrali Duklu o body na Liptove

Hokejistom HK Dukla Michalovce prvý majstrovský zápas u súpera v tejto sezóne nevyšiel. V druhom kole prvej hokejovej ligy totiž prehrali na ľade Liptovského Mikuláša tesne 3:4 a nevyšla im tak odplata za minulosezónne vyradenie vo štvrťfinále. Aj keď boli Michalovčania opäť strelecký úspešní, keď zaznamenali tri góly, o ich prehre rozhodol iný faktor – hrubé individuálne chyby.

Práve na tie upozorňoval po zápase aj tréner Peter Tirpák. „S našou hrou som spokojný, s výsledkom nie, pretože sme nejaké body z Liptova priniesť mali,“ rozhovoril sa Tirpák, ktorý následne dodal. „Rozhodli hrubé individuálne chyby najskúsenejších jednotlivcov. Odohrali sme fakt dobrý zápas, no práve tie chyby spôsobili prehru. Prehrali sme si to sami. Všetky góly sme doslova súperovi ponúkli... Hokej je aj o chybách, no keď chceme hrať o špicu tabuľky, takéto hrúbky robiť nemôžeme.“ Michalovčania síce prehrávali 0:1 aj 1:2, no v druhej tretine otočili výsledok. Vedenie ale neudržali a práve tretí či štvrtý inkasovaný gól mrzí Tirpáka najviac. „Po treťom góle sme mali ideálnu možnosť ešte výraznejšie odskočiť od súpera. V tom čase sme boli lepším tímom, mali sme presilovku a v nej šancu doraziť ich. Nestalo sa tak, pretože prišla naša chyba a gól pri vlastnej presilovke. Pri štvrtom góle sme si zase nepostrážili domáceho hráča, ktorý naskakoval z trestnej lavice a ten svoju šancu využil na rozhodujúci gól,“ pokračoval lodivod HK Dukla naďalej v kritickom tóne. 

Tomáš Banovský zaznamenal gól aj asistenciu a so šiestimi bodmi je po dvoch kolách najproduktívnejším hráčom súťaže

V stredu privítajú lídra

Predsezónne slová sa napĺňajú. Prvé dve kolá druhej najvyššej hokejovej súťaže ukázali, že liga bude veľmi vyrovnaná. Napríklad víťaz lanskej sezóny HC 07 Detva ešte nevyhral. Na druhej strane sa darí nováčikovi z Nových Zámkov, neprehrali ešte ani ambiciózni „prešovskí tučniaci“, no na prvom mieste je po dvoch kolách senická Dukla, ktorá ako jediná ešte nestratila ani bod. „Ja som to už hovoril aj v predsezónnom rozhovore, že očakávam jednu z najvyrovnanejších súťaži za posledné roky. Preto pre mňa osobne niektoré prekvapivé výsledky až takým prekvapením nie sú,“ poznamenal Peter Tirpák, ktorého zverenci v stredu v treťom kole na vlastnom ľade privítajú práve lídra zo Senice. „Bude to veľmi ťažký zápas. Senica ukazuje, že má kvalitné družstvo. Za všetko hovorí, že v prvom kole zvíťazili v Detve, kde sa ľahko nehrá nikomu. Musíme sa na zápas dobre pripraviť a vybehnúť na súpera tak, ako to bolo v stredu proti Považskej Bystrici. Naším jednoznačným cieľom totiž bude vyhrať a zosadiť Záhorákov z čela tabuľky,“ dodal na záver tréner michalovskej Dukly.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.09.2015 15:47:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.