files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Peter Tirpák: Verím, že tento zápas nás nakopne

Všetky kritické hlasy po nevydarenej generálke s Prešovom hodili hokejisti HK Dukla za hlavu a postavili sa k tomu najlepšie, ako mohli. V prvom ligovom kole slabučkej Považskej Bystrici nadelili koľko sa do nej vmestí a Považanov poslali domov s výpraskom 13:0. Toto víťazstvo je mimochodom najvyššia výhra odkedy je michalovská Dukla znova v prvej lige, čiže od sezóny 2008/2009.

Michalovčania začali výborne. V prvej päťminútovke dosiahli dva góly, ďalšia dva pridali v tej druhej a do konca prvej tretiny viedli 6:0. Ich gólostroj sa nezastavil ani v druhej časti hry, v ktorej zdecimovanému súperovi nastrieľali sedem gólov a po štyridsiatich minútach vyhrávali 13:0. „Naším zámerom bolo vybehnúť na nich a dať rýchle góly. Chceli sme ich napádať, aby robili chyby, čo sa nám aj podarilo. Odovzdávali nám zadarmo puky, čím sme sa dostávali do šancí, ktoré sme aj využili. Dali sme rýchle jednoduché góly a to nám pomohlo. V podstate bolo už po prvej tretine rozhodnuté,“  rozhovoril sa pre Noviny Zemplína tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák.

Jeho zverenci nemali prípravnú fázu najideálnejšiu. Všetko to vyvrcholilo piatkovou generálkou s Prešovom, ktorý si z nich urobil pri víťazstve 6:3 doslova trhací kalendár. „Po príprave sme rozhodne spokojní neboli, nevyšiel nám hlavne ten posledný zápas s Prešovom. Keby mi niekto v sobotu alebo v nedeľu povedal, že dáme v prvom kole trinásť gólov, asi by som mu neveril. Taký je však hokej. Chlapci si vstúpili do svedomia a sme radi, že prišiel takýto zápas. Čo sme si povedali, to sme aj splnili, takže som so vstupom do sezóny spokojný. Verím, že sa chlapci nakopli a takto budeme hrať počas celej sezóny,“ podotkol michalovský lodivod.

Brankári Považskej Bystrice boli vo viacerých prípadoch bezmocní

Ten príliš nechcel rozoberať to, že v poslednej tretine už jeho zverenci nedali ani gól a tá tak skončila nerozhodným výsledkom 0:0. „Tretia tretina sa iba dohrávala. Po druhej časti som nabádal hráčov, aby situáciu nepodcenili. Podstatné bolo, aby sa nikto nezranil. Trošku sme aj ušetrili sily, pretože nás čakajú ďalšie ťažké zápasy, už v piatok v Liptovskom Mikuláši, ktorý v prvom kole nečakane prehral v Topoľčanoch a určite bude chcieť túto prehru odčiniť,“ uzavrel debatu Peter Tirpák.   

Historicky najvyššie víťazstvo od návratu

Viacerí sa po samotnom zápase pýtali, bolo to najvyššie víťazstvo Dukly v prvej lige? „Prevetrali“ smer tak naše štatistiky a pozreli sa na jej výsledky od návratu do prvej ligy v sezóne 2008/2009. Michalovčania odvtedy zaknihovali šesť zápasov, v ktorých dali viac ako desať gólov. Prvýkrát to bolo v sezóne 2011/2012, kedy v 21. kole zvíťazili nad Púchovom 11:2. Odvtedy ešte štyrikrát, no ani raz sa nestalo, aby zvíťazili o viac ako desať gólov, takže víťazstvo nad Považskou Bystricou je najvyššie, odkedy sa michalovský hokej vrátil do prvej ligy.

Prehľad zápasov s dvojciferným počtom gólov

Sezóna 2011/2012 21. kolo Michalovce - Púchov 11:2
Sezóna 2012/2013 15. kolo Michalovce - Prievidza 10:3
Sezóna 2012/2013 35. kolo Michalovce - Trebišov 10:0
Sezóna 2013/2014 22. kolo Michalovce - Liptovský Mikuláš 10:4
Sezóna 2013/2014 25. kolo Michalovce - Prievidza 11:2
Sezóna 2014/2015 1. kolo Michalovce - Považská Bystrica 13:0

Peter Brendza



Uverejnené: 10.09.2015 09:59:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.