files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vstupuje do sezóny, na úvod privíta Považskú Bystricu

Zápasmi prvého kola štartuje v stredu 9. septembra prvá hokejová liga. V nej bude účinkovať dvanásť tímov, bez Prievidze, ktorá neukončila minulú sezónu, ako aj slovenskej osemnástky. Tá sa presunula do juniorskej Extraligy. Druhá najvyššia súťaž bude mať dvoch nováčikov – víťaza druhej ligy HC Nové Zámky a MHK Humenné, ktorý sa v posledných dvoch sezónach predstavil vo finále druhej ligy. V prvej lige bude opäť účinkovať aj HK Dukla Michalovce. Michalovčania majú opäť smelé plány, láka ich aj extraligová baráž, do ktorej sa dostanú spolu s dvoma najhoršími extraligistami aj obaja finalisti prvej ligy. Základná časť bude mať 44 kôl, jej koniec je na programe začiatkom februára, kedy sa začne play-off. Súperi sa v základnej časti stretnú každý s každým dvakrát doma, dvakrát vonku, každé jedno družstvo odohrá aj domáci súboj so slovenskou dvadsiatkou.  

V hre sa musia zlepšiť

Michalovskí hokejisti začali s prípravou v druhej polovici júla. Začali dvojtýždňovým kondičným sústredením v Medzilaborciach, potom už prešli na ľad. V príprave odohrali šesť stretnutí, s vyrovnanou bilanciou tri výhry a tri prehry. „Čo sa týka tréningového procesu, príprava bola ťažká. Začali sme ako spomínate v Medzilaborciach. Bolo to zamerané na kondíciu, takže sme toho mali naozaj dosť. Verím, že tá drina sa odrazí aj na pozitívnom účinkovaní tímu v súťaži,“ uviedol na margo prípravnej fázy útočník HK Dukla Michalovce Juraj Faith. Podľa jeho ďalších slov výkony a výsledky v príprave neboli najideálnejšie. „Výsledky neboli nič moc, musíme sa zlepšiť. Spokojnosť nebola ani s výkonmi. Liga je však o niečom inom. Je teda podstatné, aby sme dobre odštartovali a potom to určite pôjde lepšie. Určite to nepôjde lúsknutím prstov a my hneď budeme hrať oveľa lepšie, ako v príprave, no na druhej strane si myslím, že mužstvo máme dobré a mali by sme sa s ním pohybovať na špici tabuľky,“ podotkol ešte Juraj Faith.

S kapitánskym céčkom už skúsenosti má

Práve na ambície smerovala naša ďalšia otázka. Pre prvoligové kluby totiž môže byť obrovskou motiváciou extraligová baráž, z ktorej cesta do najvyššej súťaže bude podstatne jednoduchšia, ako doteraz. V nej sa štvorkolovo stretnú dvaja najhorší extraligisti a dva najlepšie tímy z druhej najvyššej súťaže. „Určite je prípadná baráž pre nás lákadlom. Tá však láka aj ostatné tímy a minimálne osem z nich možno ambíciu účinkovať v nej má. Rozhodovať budú aktuálna forma či zranenia. Základná časť je jedna vec, no play-off je zakaždým iná súťaž. Treba sa na to dobre pripraviť a v prvom rade sa do vyraďovacej časti dostať, čo by malo byť pre nás automatické. My nielenže chceme ísť do play-off, naším cieľom je hrať o špicu prvej ligy. Ako hovorím, tých mužstiev, čo sa chce do baráže dostať je viac, no chceme tam byť aj my. Uvidíme teda, čo prinesie samotná súťaž,“ poznamenal Juraj Faith, ktorého si kabína zvolila za nového kapitána. Tridsaťdeväťročný útočník už má s touto funkciou skúsenosť, keďže ju zastával aj v materských Košiciach. „Nie je to pre mňa nič nové. Mužstvo sa rozhodlo takto, je to pre mňa záväzok. Chlapcom som za dôveru poďakoval a túto pozíciu akceptujem.“  

Pozerať sa hlavne na seba

Michalovčania sa v úvodnom kole predstavia na domácom ľade. V ceste im bude stáť v stredu od 17.00 hod. družstvo HK 95 Považská Bystrica, teda jeden zo súperov, ktorý by sa nemal pohybovať v prvej polovici tabuľky. „Osobne ich príliš nepoznám. Čo sa týka prípravy, ani tá nám o nich veľa nepovedala, keďže odohrali iba tri zápasy. Nevieme, čo od nich môžeme očakávať, no určite bude každý súper v lige ťažkým. Musíme dobre vstúpiť do sezóny a je jedno či začíname s Považskou Bystricou alebo s kýmkoľvek iným. Musíme sa pozerať hlavne na seba a na náš výkon,“ uzavrel debatu center michalovskej Dukly.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 08.09.2015 17:10:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.