files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v generálke hladko podľahla Prešovu

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali vo svojom poslednom prípravnom súboji pred nastávajúcou sezónou na domácom ľade s ďalším účastníkom prvej hokejovej ligy HC Penguins Prešov 3:6 (1:1, 0:2, 2:3). Dva góly michalovskej Dukly zaznamenal Gleb Lušnikov, jeden gól pridal Peter Čížek. Na strane Šarišanov sa zase štyrmi presnými zásahmi zaskvel Ľuboš Fajčák. Zverenci trénera Petra Tirpáka tak ukončili prípravnú fázu na nastávajúcu sezónu. Štart do prvej ligy absolvujú v stredu 9. septembra, kedy o 17.00 hod. privítajú celok HK 95 Považská Bystrica.

Michalovčania absolvovali generálku na prvé ligové kolo po desiatich dňoch od odohrania posledného zápasu, čo bolo na ľade aj vidieť. Šarišania totiž boli vo všetkých smeroch lepším tímom a domáci hráči sa im vyrovnali akurát na brankárskom poste. Poďme ale pekne po poriadku... V prvej tretine sa ešte hral vyrovnaný hokej, so šancami na oboch stranách, Hneď v úvode unikla dvojica Klouda - Faith, strelu druhého menovaného brankár Marton bezpečne zlikvidoval. Chvíľu na to sa brankár HC Penguins zaskvel aj pri šanci Huňadyho. Góly prišli v druhej desaťminútovke. V trinástej minúte zahrávali domáci presilovú hru, v ktorej však Kubátovi vypichol puk Ľuboš Fajčák a ponad Okoličányho lapačku otvoril skóre - 0:1. Michalovčania ale pokračovali v presilovke o dvoch hráčov, z ktorej vyrovnal Gleb Lušnikov - 1:1. Takýmto stavom skončila aj prvá tretina. Od tej druhej sa začalo hrať podľa nôť hostí. Tí išli do vedenia v 23. minúte po individuálnej akcii Igora Halása. V polovici zápasu sa Dávid Okoličány v michalovskej bráne vyznamenal pri delovke Ivanča, ktorú skryl do svojej lapačky, v 35. minúte však už nemal nárok na koncovku Duplinského ani on - 1:3. Prešovská prevaha pokračovala aj v poslednej časti, v ktorej dominoval ex-Michalovčan Ľuboš Fajčák. Ten najskôr v 49. minúte skóroval na 1:4 a potom o štyri minúty neskôr zavŕšil svoj hetrik 1:5. Salnikov síce hneď na to znížil na 2:5, potom však prišiel ďalší gól v michalovskej sieti, opäť z hokejky Fajčáka. V závere zápasu Čížek už iba stanovil konečný rezultát zápasu na 3:6. 

HK Dukla Michalovce - HC Penguins Prešov 3:6 (1:1, 0:2, 2:3)

Góly: 14. Lušnikov (Voronov, Salnikov) pres/2, 55. Lušnikov (Salnikov), 57. Čížek (Klouda, Kubát) -  13. Fajčák oslab/1, 23. Halás, 35. Dupinský (Prokop), 49. Fajčák (Šechný, Valentín), 54. Fajčák (Šechný, Chalupa) pres/1, 56. Fajčák (Chalupa)

Vylúčení: 9:6, navyše Kohutiar (Prešov) 10. min. nešportové správanie. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. 

HK DUKLA: Okoličány - Kubát, Urban, Šangin, Voronov, Drotár, Boboš, Dolgoš - Čížek, Faith, Klouda - Hinďoš, Salnikov, Lušnikov - Fedorko, Huňady, Schnelly - Banovský, Jenčo, Gavura.




Uverejnené: 04.09.2015 19:47:53
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.