files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v Ružomberku s cennou remízou

Jeden historický zápis dosiahli a blízko k ďalšiemu boli v zápase siedmeho kola Fortuna ligy futbalisti nováčika súťaže MFK Zemplín Michalovce. Tí v Ružomberku siahali na víťazstvo, ktoré by bolo historické ich prvé u súpera v najvyššej súťaži. Napokon sa zápas skončil nerozhodným výsledkom 2:2, keď Michalovčania o výhru prišli v predposlednej minúte riadneho hracieho času. Aj tak však ide o historický zápas, keďže "šturmovci" dosiahli v najvyššej súťaži prvý bod u súpera. Zemplínčania síce po prvom polčase prehrávali po góle slovenského reprezentanta Martina Jakubka, no v druhom polčase presnými zásahmi dvoch Martinov Regáliho a Koscelníka otočili skóre. Víťazstvo nakoniec neudržali, keďže kapitán Ružomberčanov Štefan Zošák sa postaral o to, že body sa budú deliť. Zverenci trénera Františka Šturmu budú opäť v hre po reprezentačnej prestávke, keď v rámci ôsmeho kola Fortuna ligy privítajú v sobotu 12. septembra o 19.00 celok FK Senica. 

Hráči domácej "Ruže" si v zápase siedmeho kola konečne chceli pripísať na svoje konto víťazstvo a mali na to priam ideálnu príležitosť, keďže k nim zavítal tím, ktorý uzatvára tabuľku. František Šturma urobil oproti neúspešnému duelu s Dunajskou Stredou až štyri zmeny v základnej zostave - do brány vrátil Matúša Kiru, na stopérsky post miesto Michala Galla poslal Španiela Vernona, na pravý kraj obrany  sa vrátil Marcos Perez, no a po prvýkrát Michalovčania nastúpili s dvoma útočníkmi, keďže Šturma postavil tak Petra Nworaha, ako aj navrátilca po červenom treste Michala Hamuľaka. Možno aj preto začali Zemplínčania nebojácne a úvodné minúty hry patrili im. Najbližšie ku gólu boli v tretej minúte, strela Petra Nworaha ale išla tesne mimo brány domácich. V desiatej minúte ale "zapršalo" na druhej strane, keď loptu do pokutového územia potiahol kapitán domáceho MFK Štefan Zošák a jeho strieľaný center poslal do siete reprezentačný útočník Martin Jakubko - 1:0. Pre hostí to bol krutý moment, no prakticky ihneď mohol vyrovnať Martin Koscelník, jeho strelu ale Tofilovský vytlačil na rohový kop. Domácim strelený gól pomohol. V zostávajúcich minútach prvého polčasu totiž boli lepším tímom, sieť ale rozvlnili Michalovčania, gól Michala Hamuľaka však pre ofsajd neplatil. Potom to strelami spoza šestnástky skúšali Koscelník a Zošák, avšak medzi tri žrde nenamierili. V závere polčasu po centri Ďubeka hlavou tesne minul Boszorád, takže pre divákov atraktívne úvodné dejstvo hry skončilo výsledkom 1:0. 

Michalovčania vstúpili do druhého polčasu opäť aktívnejšie a tentoraz sa im to už vyplatilo. Najskôr síce v Hamuľakova strela s Nworahovým tečom tesne minula domácu bránu, v 50. minúte už ale bolo vyrovnané, keď sa z hranice šestnástky utešenou strelou presadil Martin Regáli. O dve minúty neskôr mohli domáci viesť opäť, Kira sa ale zaskvel pri gólovej hlavičke Martina Jakubka. V nasledujúcich minútach boli lepším tímom Michalovčania a tí sa v 60. minúte dokonca dostali do vedenia, keď domáceho brankára Tofilovského prekonal presne mierenou strelou k žrdi Martin Koscelník - 1:2. Otočený priebeh zápasu dodal Michalovčanov krídla a tí mohli definitívne rozhodnúť o svojom víťazstve. Najskôr sa Tofilovský musel vyznamenať pri strele Kuncu, ktorú vyrazil na rohový kop, potom mu pomohla žrď a napokon sa neujala ani strela Martina Koscelníka. Blízko k dvojgólovému vedeniu mali hostia aj v 78. minúte, kedy sa na Tofilovského rútil Stanislav Danko, no ten mieril iba do vybiehajúceho brankára "Ruže". Ten sa zaskvel aj o tri minúty neskôr, keď zneškodnil gólovú hlavičku Marcosa Pereza. Za nevyužité šance mohol prísť trest v 84. minúte, kedy hlavný rozhodca duelu nariadil po faule na Zošáka prísny pokutový kop. Z neho však Ďubek mieril iba do brvna Kirovej brány. Napokon však hostia vedenie neudržali, pretože v 89. minúte sa do lopty oprel kapitán Liptákov Zošák a bombou od žrde vyrovnal na 2:2. V nadstavenom čase ešte musel po druhej žltej karte predčasne pod sprchy domáci Rosa, Michalovce sa snažili ešte strhnúť misky váh na svoju stranu, ale Morlacchiho priamy kop skončil na múre a strela Regáliho mimo brány.  

Gól Martina Koscelníka napokon na výhru nestačil

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:0)

Góly: 10. M. Jakubko, 89. Zošák - 50. M. Regáli, 60. M. Koscelník

ŽK: 20. Rosa, 80. Cheptine, 90. Zošák - 52. M. Regáli, 56. Perez, 87. Kira

ČK: 90+. Rosa (Ružomberok)

Rozhodoval: Straka - 2 531 divákov

MFK: Tofiloski – Boszorád, Kružliak, Rosa, L. Lupták – M. Nagy, Zošák, Ďubek, Faško (67. P. Masaryk) - M. Jakubko, A. Lovás (56. Cheptine)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Podhorin, Morlacchi, Šimčák - M. Koscelník, Grič, Turík (84. Michal Gallo), M. Regáli - M. Hamuľak (69. S. Danko), Nworah (56. D. Kunca)

Ivan Galád (tréner Ružomberka): „Budem veľmi stručný. Do tridsiatej minúty sme hrali to, čo sme si predstavovali, čo sme schopní. Strelili sme pekný gól, potom súper prebral iniciatívu. Hlavne v druhom polčase bol lepší a zaslúžil si vyhrať. Osobne si myslím, že za vystúpenie a za výsledok je zodpovedný tréner, takže druhý polčas nebol z našej strany dobrý, naopak, Michalovce hrali pekne, vytvorili si šance a zaslúžili si vyhrať. Myslím si ale, že pokutový kop by sme premeniť mali a možno by bol výsledok iný.“

František Šturma (tréner Michaloviec): „Zápas sa mi hodnotí veľmi dobre, kladne, pretože sme vedeli, že súper má veľmi dobre prepracovanú defenzívu a to ukázal začiatok stretnutia, kedy bol lepší. V tom začiatku do dvadsiatej, dvadsiatej piatej minúty sme im pomohli chybičkou, keď nás potrestali a od tej doby by som ale povedal, že sme sa súperovi vyrovnali a chceli sme hrať našu hru, ktorú sa snažíme hrať. Povedal by som, že do druhého polčasu sme mali lepší vstup. Aj behom celého druhého polčasu sme boli aktívnejší a vytvorili sme si viac gólových šancí. Na druhej strane musím povedať, že také tri-štyri šance sme mali premeniť, pretože to boli naozaj gólové šance a dá sa povedať, že za stavu 2:1 ovplyvnil stretnutie rozhodca. Tu sa musím vyjadriť k tomu výkonu, pretože nezmyselná penalta, kedy náš hráč odkopával loptu na roh a asistent tam signalizuje penaltu, tak to svedčí o tom, čo sa tuná na Slovensku sa môže odpískať. Samozrejme gól sme dostali v 89. minúte, kedy hráč, ktorý najskôr pred centrom fauloval hráča, tak rozhodca to nechal tak a nechal súpera vyrovnať. Aj tak som spokojný s bodom, pretože je to kvalitný súper, skúsenejší súper a ako som povedal na začiatku, majú veľmi dobre prepracovanú defenzívu a nie je jednoduché sa za nich dostať. Som rád a chcem chlapcom poďakovať za to, ako k tomu pristúpili.“   



Uverejnené: 29.08.2015 22:22:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.