files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

František Šturma: "Potrebujeme posilniť defenzívu, v hre aj pokuty"

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce budú chcieť na predposlednú prázdninovú sobotu, čo najskôr zabudnúť. V zápase šiesteho kola Fortuna ligy ich totiž poriadne vyškolili hráči FK DAC 1904 Dunajská Streda, ktorí na pôde jediného účastníka najvyššej futbalovej súťaže z východu Slovenska zvíťazili hladko 3:0 (1:0) a naplno odkryli problémy, ktoré sa Michalovčanov týkajú povedzme si pravdu už od začiatku súťaže.

Zápas šiesteho kola videlo až 4225 divákov!

Domáci futbalisti držali krok so skúsenejším súperom iba v prvej polovici prvého dejstva, od tej druhej už dominovali hráči DAC. V prvej veľkej šanci síce Michalík trafil iba do brvna michalovskej brány, v 37. minúte sa však už Ákos Szarka nemýlil, keď zužitkoval obrovskú chybu michalovských zadákov. Práve chyby v obrane potápali Michalovčanov v predchádzajúcich kolách a na ne doplatili aj v sobotu proti Dunajskej Strede. Na ich vrub idú všetky tri góly, teda aj presné zásahy Papeho Macoua Sarra a Branislava Ľuptáka z druhého polčasu.

A nebyť Martina Rašku v bráne, mohli byť Michalovčania ešte smutnejší... „V prvom rade by som chcel súperovi pogratulovať k výhre a povedať, že s lepším tímom sme ešte za môjho pôsobenia v Michalovciach nehrali,“ rozhovoril sa na pozápasovej tlačovej konferencii tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma, ktorý následne pokračoval. „Dunajská Streda bola lepším družstvom a jej víťazstvo je zaslúžené. My sme s nimi dokázali hrať akurát do prvého gólu, ktorý opäť padol po chybe obrany. Naši stopéri si neprebrali dobre unikajúceho hráča a ten nás rýchlo potrestal. Pri druhom góle prišla ďalšia ich chyba. To už bol pre nás poriadny klinec a keby následne dal súper aj päť gólov, tak by to možno bolo spravodlivé. Z našej strany to bol najhorší výkon. Som veľmi nahnevaný na niektorých hráčov, ktorí na mokrý trávnik neprispôsobili svoju obuv a na stretnutie sa tak nepripravili. Musia byť pripravení aj v tomto smere. Asi to budeme riešiť pokutami, pretože to takto ďalej nejde...“

Okrem obuvi jeho zverencov, trápi Františka Šturmu aj defenzíva. Tá kopy v majstrovských zápasoch jednu chybu za druhou a družstvo tak prichádza o cenné body. „To pre nás nie je novinka, to je fakt, s ktorým sa musíme vysporiadať. Potrebujeme posilniť stopérsky post, to už vieme od začiatku súťaže. Naši stopéri nám v tejto sezóne už „zaistili“ päť – šesť gólov. Hráme to s mladými chlapcami, ktorí zbierajú skúsenosti. Nie je to druhá liga, to už je najvyššia súťaž. Niektorí z našich hráčov hrali minulý rok druhú najvyššiu súťaž po prvýkrát, teraz hrajú premiérovo už v prvej lige,“ zdôraznil František Šturma, ktorý v sobotu už mohol počítať aj s Marcosom Perezom, no stále mu chýba trojica zranených hráčov, Španieli Samuel Garcia Bayón a Antonio Garcia Montero, ako aj skúsený defenzívny univerzál Tomáš Sedlák.

„To je asi jediné pozitívum, že sa Marcos vrátil. Stále čakáme na to, kedy sa nám všetci uzdravia. U Bayóna to vidím ešte tak na tri týždne. Momentálne je nás málo. My trénujeme v pätnástich, keď som videl súpera, jeho tréner má k dispozícii tuším až 25 hráčov, čo je obrovský rozdiel. My ich máme o desať menej a ešte k tomu mladých a neskúsených,“ dodal na záver svojho sobotňajšieho hodnotenia tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma, ktorého mužstvo sa po prehre s Dunajskou Stredou zosunulo na posledné miesto v tabuľke.

Aktuálna tabuľka

1. AS Trenčín 6 5 1 0 8:1 16
2. Spartak Myjava 6 4 0 2 10:9 12
3. MŠK Žilina 5 3 2 0 16:6 11
4. FK DAC 1904 Dunajská Streda 6 3 2 1 9:5 11
5. ŠK Slovan Bratislava 5 2 2 1 6:5 8
6. MFK Skalica 6 2 1 3 9:9 7
7. FK Senica 6 1 3 2 5:9 6
8. ŽP Šport Podbrezová 5 1 2 2 9:8 5
9. FC Spartak Trnava 5 1 2 2 6:8 5
10. MFK Ružomberok 6 0 4 2 6:9 4
11. FC ViOn Zlaté Moravce 6 1 1 4 8:14 4
12. MFK Zemplín Michalovce 6 1 0 5 5:14 3

Kedy naposledy?

Michalovskí futbalisti v druhej najvyššej futbalovej súťaži na domácom ihrisku príliš často neinkasovali. Aj preto, keď sme si chceli spätne pozrieť, kedy naposledy inkasovali doma tri góly, museli sme poriadne zalistovať v archíve. Tri góly žlto-modrí doma dostali dvakrát v sezóne 2012/2013. V piatom kole v zápase s Bardejovom, ktorý dokonca Michalovčania vyhrali po hetriku Pavla Jurča 4:3, no a zverenci trénera Alberta Rusnáka dostali tri góly aj v 29. kole, kedy Podbrezovej podľahli 2:3 (hoci tá dohrávala ešte od stavu 2:1 o dvoch hráčov menej...). No a kedy naposledy prehrali Michalovčania doma rozdielom troch gólov? Bolo to ešte v sezóne 2011/2012, kedy na domácom trávniku prehrali v stretnutí 25. kola so Spartakom Myjava 1:4...

PETER BRENDZA




Uverejnené: 23.08.2015 15:58:59 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.