files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá verejne prístupná skúšobňa v Michalovciach

V priestoroch internátu pri bývalej Strednej poľnohospodárskej škole v Michalovciach už tretí týždeň funguje verejnosti prístupná hudobná skúšobňa „MusicZone“.


Ako sa to zrodilo?

Tento nápad, založiť a otvoriť verejnú skúšobňu sa zrodil v hlave Michalovčana Ing. Filipa Kaľavského, ktorý ako teenager kedysi hrával s kamarátmi v garáži. „Na myšlienku otvoriť skúšobňu v Michalovciach som prišiel v Prahe, kde som študoval. Sú tam verejne prístupné skúšobne pre kapely všetkých hudobných štýlov. Po škole som sa rozhodol, že neostanem v Prahe, tak ako väčšina mojich slovenských spolužiakov, ale vrátim sa naspäť do rodných Michaloviec, kde by som rád zužitkoval nadobudnuté vedomosti a svoj pozitívny vzťah k hudbe. Povedal som si, že by bolo užitočné zrealizovať také niečo aj v našom meste a pomôcť vyriešiť problémy novovznikajúcich skupín“, konštatoval Kaľavský. Zakladateľ verejnej skúšobne Filip verí, že rozvoj spoločnosti závisí na morálnych a kultúrnych hodnotách, ktoré sa v čase vyvíjajú a rozvíjajú.


Základný cieľ

Cieľom verejnej skúšobne je pomôcť rozvíjať hudobnú kultúru v meste Michalovce, a to podporou hudobných skupín už v ich začiatkoch. Jedným z prvých krokov tejto verejnej skúšobne je vyriešiť  problémy, ktoré trápia novovznikajúce a mladé hudobné skupiny. Keďže z vlastnej skúsenosti dobre vie, že zriadiť si skúšobňu, teda zabezpečiť priestory či zarobiť na kvalitnú aparatúru je ťažké, tak týmto spôsobom chce pomôcť vyriešiť tieto problémy, ktoré majú začínajúce kapely v našom meste a okolí. Tak by mali jeden z hlavných problémov vyriešený a venovali by sa svojej hudbe v plnom nasadení. Kapely majú možnosť nacvičovať vo vynovených a plne vybavených priestoroch. Svoju hudbu môžu nacvičovať na novej, kvalitnej aparatúre, ktorá bola doporučená po dohode s odborníkmi.

Kompletná vybavenosť

Miestnosť je vybavená pre jednu priemernú hudobnú skupinu, a to: kompletná zostava bicích, dve gitarové reproboxy s hlavou, jedno basové kombo, mikrofóny s mixpultom a reproduktorom. „Stačí si len priniesť vlastné hudobné nástroje a Vaša skúška môže začať“, poznamenal Filip a dodal: „Podľa odozvy na skúšobňu sa budú odvíjať ďalšie veci spojené s pomocou, ako je zabezpečenie prípadného koncertu, zapožičanie aparatúry na koncert, demo nahrávky, promovideo, poprípade videoklip a mnoho ďalších vecí. Chceli by sme poskytnúť postupne celkovú podporu začínajúcim kapelám. Musiczone  prijme všetky hudobné štýly, či už to bude rock, pop, jazz, blues, metal, punk. Záleží len od samotných hudobníkov, ako seriózne sa postavia výzve byť rocková, alebo iná hviezda.“ V skúšobni je zriadená ešte jedna miestnosť, kde si kapela, ale aj ich známi, môžu posedieť a porozprávať sa. 

Priateľné ceny

V prípade záujmu, je potrebné, aby si kapela vopred rezervovala miestnosť a zaplatila poplatok tak, ako napr. v posilňovni. Podmienkou je (bezplatná) registrácia MusicZone preto , aby každá kapela mala možnosť využívať ponúkané služby. Jedna skúška, tj. skúšobná jednotka, trvá 120 minút. Cena je stanovená osobitnou sadzbou podľa cenníka. Záleží od toho, či ide o študentov, alebo dospelých, či niekto skúša viackrát v týždni, alebo len raz do týždňa. Za jednu skúšobnú jednotku zaplatí kapela max 5  €, to sa týka študentov; a pre dospelých je určená cena 7 €. Týmto projektom by sme radi pomohli preraziť skupinám z Michaloviec a okolia minimálne na slovenskej hudobnej scéne a dokázali, že aj v našom meste sú talenty, ktoré v ničom nezaostávajú za tými z Bratislavy, Košíc, Prešova a pod.
           Martina Králiková

 



Uverejnené: 29.04.2010 15:54:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.