files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniorka HK Mládež definitívne extraligová

Už to majú isté na sto percent. Juniori HK Mládež Michalovce si zahrajú v sezóne 2015/2016 najvyššiu Extraligu, kde budú Michalovce účinkovať po prvýkrát v histórii. O ich zaradený do nej rozhodol na utorkovom rokovaní výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý spolu s Michalovčanmi zaradil do najvyššej juniorskej súťaže aj tímy P.H.K. Prešov, Hoba Bratislava a ŠHK 37 Piešťany.

Ako je známe, michalovská juniorka sa o prienik medzi slovenskú elitu snažila dlhšie. Pomohla jej súčasná situácia, keď sa do prvej ligy prihlásili iba štyri družstvá a tie tak následne zaradili do Extraligy, ktorá bude mať v sezóne 2015/2016 osemnásť tímov. „Som veľmi rád, že sa nám naša snaha vyplatila a juniorka je tak istým účastníkom Extraligy,“ uviedol na margo účasti juniorov HK Mládež v najvyššej súťaži prezident HK Mládež Michalovce Richard Mašlanka. „Určite je to pre nás výzva a výzva je to aj pre samotných chlapcov. Tí sa teraz môžu konfrontovať s najlepšími slovenskými tímami a pomôže im to v ich napredovaní. Čo sa týka cieľov, o tých hovoriť ešte nechcem. Určite si však myslím, že naša juniorka bude pre Extraligu prínosom,“ dodal ešte Richard Mašlanka.

Radosť z účasti v Extralige neskrýval ani tréner juniorov Ivan Králik. „Situácia, že budeme hrať Extraligu je síce pre nás momentálnou novou, no my sme s tým aj trošku rátali a prispôsobili tomu prípravu na novú sezónu. Je to super správa a všetci sa z nej tešíme. Extraliga chlapcom určite pomôže v ich napredovaní, budú totiž hrať ťažšie zápasy. Čo sa týka kádra, určite ho na silu posilňovať nebudeme. Chceme totiž hrať s chlapcami, ktorí tu pôsobili aj predtým, hrať teda budú naši odchovanci,“ poznamenal tréner nováčika juniorskej Extraligy.    

S účasťou vo vyššej súťaži a tým aj väčšou porciou odohraných zápasov, sa zvyšujú aj náklady. „Sme s tým stotožnení,“ rozhovoril sa manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma. „Finančné náklady budú určite vyššie, no my pozeráme aj na to, ako Extraliga pomôže samotným hráčom a michalovskému hokeju. Hráči odohrajú oveľa ťažšie zápasy, ako v prvej lige, ich kvalita tak môže ísť hore a týmto pomôžeme aj Dukle, keďže prechod našich juniorov do seniorského hokeja bude týmto jednoduchší,“ podotkol ešte manažér HK Mládež Michalovce.

My len dodajme, že Extraliga síce začína až začiatkom septembra, no diváci sa napríklad už vo štvrtok môžu tešiť na konfrontáciu michalovských juniorov s tímom HC Košice. Ich vzájomný prípravný zápas sa začína na michalovskom hokejovom štadióne o 11.00 hod., dorastenci si s mladými „oceliarmi“ zmerajú sily o 13.45 hod.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.08.2015 20:15:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.