files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla na úvod prevalcovala Spišiakov

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú za sebou prvú hernú previerku v rámci prípravy na novú sezónu. Výrazne pozmenený káder v nej zvíťazil na ľade minuloročného víťaza základnej časti prvej hokejovej ligy HK Spišská Nová Ves hladko 6:3. Zverenci trénera Petra Tirpáka pokračujú v herných previerkach aj nasledujúci týždeň, kedy ich čakajú tri zápasy. Najskôr sa v utorok 18. augusta predstavia v Prešove a potom ich diváci budú môcť dvakrát vidieť aj doma. Vo štvrtok 20. augusta o 17.00 hod. privítajú v zemplínskom derby nováčika prvej ligy MHK Humenné, no a v piatok takisto o 17.00 hod. nastúpia doma práve proti Spišiakom.  

Hráči michalovskej Dukly cestovali na Spiš s očakávaním, ako sa bude dariť pozmenenému kádru proti súperovi, ktorého v minulej sezóne ani raz nezdolali. V piatok sa však odohral opak. Michalovčania od začiatku zápas kontrolovali a po dvoch tretinách viedli štvorgólovým rozdielom 5:1. V záverečnej časti sa domácim podarilo kozmeticky prikrášliť výsledok, no výhra 6:3 nad finalistom ostatnej prvoligovej sezóny určite ide do sveta. „Bol to z našej strany dobrý zápas,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorý následne k stretnutia dodal. „Som spokojný! Bol to náš prvý prípravný duel a bolo vidno, že nie sme ešte veľmi zohratí. S víťazstvom aj hrou však môžem vysloviť spokojnosť.“ Aj keď Spišiaci nastúpili oproti minulej sezóne v poriadne pozmenenom kádri, kde boli aj viacerí mladíci, podľa trénera HK Dukla to výhru Michalovčanov neznevažuje. „Nastúpili síce s viacerými mladíkmi, no my sme takisto v zostave mali štyroch juniorov a ďalších mladých hráčov. Spišiakom sa síce obmenil káder, no kvalita tam ostala. Prvý útok Smotrila - Findura - Koky je kvalitný a v obrane im vypomáhal dokonca aj Daniel Hančák, takže sme sa stretli so silným súperom,“ podotkol Peter Tirpák.

Martin Schnelly zaznamenal dva góly

Dvojgóloví Schnelly a Lušnikov

Tréner michalovskej Dukly bol spokojný predovšetkým s ofenzívou svojho mužstva, keďže jeho zverenci napli sieť súperovej brány až šesťkrát. Za zmienku stojí aj fakt, že okrem dvojgólového Martina Schnellyho boli v ďalších góloch noví hráči v tíme. Rovnako dva presné zásahy zaznamenal ruský útočník Gleb Lušnikov a po jednom góle pridali aj Juraj Faith s juniorom Dominikom Harasthym. „Tých gólov sme mohli dať aj viac, vo viacerých prípadoch sme však doplatili na koncovku. Videl som z našej strany aj dosť chýb, no na to, že išlo o prvý zápas tak to bolo v pohode,“ vrátil sa ešte k zápasu Peter Tirpák, ktorého zverenci odohrajú nasledujúci týždeň až tri prípravné súboje. V prvom sa predstavia na ľade ďalšieho účastníka prvej ligy Prešova a potom vo štvrtok privítajú Humenné a v piatok Spišskú Novú Ves. „Stretneme sa s troma tímami, ktoré budú našimi súpermi aj v lige. Keďže ide iba o prípravu, na tréningovom procese nebudeme nič meniť. A či sú tri zápasy na týždeň veľa? Na to sa nepozeráme. V play-off sa napríklad hrá dva dni, čo si chceme skúsiť aj v samotnej príprave,“ dodal na záver tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.08.2015 16:59:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.