files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalovému sviatku neprial iba výsledok

Futbalisti ŠK Strážske takmer na vlas po roku opäť na svojom štadióne privítali jedného z ašpirantov na majstrovský titul. Proti účastníkovi štvrtej ligy skupina Juh si totiž v druhom kole Slovnaft Cupu po Trenčíne zahrali aj hráči MŠK Žilina, ktorí sa pred týždňom dostali do štvrtého predkola Európskej ligy. A tí „chemikov“ naozaj nešetrili. Po výhre 9:0 totiž bezpečne postúpili do tretieho kola Slovnaft Cupu.

Nezachytili úvod zápasu

Samotný duel mal oproti tomu minuloročnému úplne iný priebeh. Zatiaľ, čo Trenčania o svojej výhre 4:0 rozhodli až v druhom polčase, keď po prvom viedli gólom zo záveru iba 1:0, Žilinčania mohli oslavovať postup už po dvadsiatich minútach, kedy vyhrávali 4:0. „Určite chlapcom za tento duel nemám čo vyčítať a sklamaný som iba z výsledku,“ rozhovoril sa lodivod štvrtoligistu Jozef Štafura, ktorý následne pokračoval. „Myslím si, že z našej strany bolo cítiť príliš veľký rešpekt. Nemáme zlé mužstvo, v súťaži sa nám darí, no teraz to nešlo. Nezachytili sme úvod zápasu, kde nám súper odskočil na štyri góly a bolo vymaľované. Trošku ma to mrzí, pretože svojich zverencov som práve na úvod upozorňoval. Aj napriek mojím upozorneniam sme hrali ustráchane a príliš s veľkým rešpektom k posledným výkonom Žiliny. V niektorých fázach sa už dalo na náš výkon pozerať, no celý zápas sa niesol v tom, že sme nezachytili jeho úvod.“

Deväť gólov ešte nedostal

Žilinčania postupovali so strelenými gólmi postupne. Už v dvadsiatej druhej minúte vyhrávali 4:0 a tento stav ostal až do konca prvého dejstva. Ani v druhom dejstve sa gólostroj „Šošonov“ nezastavil, a tak nečudo, že brankár štvrtoligistu Peter Regenda musel loptu z brány loviť až deväťkrát! Na toľký počet inkasovaných gólov si nepamätá ani z mládežníckej úrovne. „Toľko gólov som ešte asi ani neinkasoval,“ zalovil v pamäti Regenda. Ten sa aj napriek deviatim inkasovaným gólom hanbiť rozhodne nemusí, keďže ďalšie viaceré šance prvoligistovi pochytal a zabránil mu tak v desiatke. „Brankár je tam od toho, aby niečo chytil. Mne sa niečo chytiť podarilo, no mohol som ešte zabrániť aj viacerým ďalším gólom,“ sebakriticky dodal štyridsaťročný gólman.    

Udrieť hneď v úvode bolo ich cieľom

Aj keď tréner Adrián Guľa dal viacerým svojím zverencom pred náročným záverom augusta voľno, v Strážskom sa napriek tomu predstavilo viacero zaujímavých hráčov. Nechýbal napríklad brazílsky útočník William, ktorý sa gólom v poslednej sekunde na ihrisku Vorskla Poltava pričinil o postup „Šošonov“ do štvrtého predkola Európskej ligy a takisto nechýbali aj hráči základnej zostavy, ktorí sa vracajú po zranení. Jedným z takých bol aj Lukáš Čmelík. Ten v Strážskom zaknihoval podobne ako William dva presné zásahy, v 21. a 59. minúte. „Tieto zápasy sú pre favorita vždy ťažké. Hlava vám totiž pripraví veľký problém, pretože pred týždňom hráte v Poltave Európsku ligu a teraz ste v malom meste, pre ktorého hráčov je tento zápas sviatkom. Keď v takýchto dueloch nedáte rýchlo gól, tak máte problém. My sme o tom vedeli a naším cieľom bolo rýchlo skórovať. To nám veľmi pomohlo a už do polčasu bolo rozhodnuté,“ uviedol mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý v úvode sezóny až do zranenia pravidelne nastupoval v základnej zostave slovenského vicemajstra.

Napodobnia cestu Trenčína? Škvarka by neprotestoval

Lukáš Čmelík s brazílskym legionárom Williamom síce skórovali dvakrát, najlepšími strelcami duelu ale neboli. O štyri presné zásahy v sieti domáceho ŠK sa totiž postaral Michal Škvarka. Šikovný stredopoliar, ktorý je z pôsobenia v MFK Zemplín známy aj michalovskému fanúšikovi, si takisto zápas užíval. „Štyri góly v jednom zápase som dal asi v trinástich rokoch, keď som hral za žiakov. Na takejto úrovni sa mi to ešte nepodarilo. Verím, že nejaké góly som si schoval a takto sa presadím aj v ligových zápasoch,“ s úsmevom na perách poznamenal Škvarka, ktorého tréner Guľa po jeho štvrtom góle ihneď striedal. Minulý rok sa v Strážskom po výhre 4:0 rozbehli hráči AS Trenčín, ktorí na konci sezóny slávili „double“ za zisk majstrovského titulu aj Slovnaft Cupu, čiže Slovenského pohára. Proti takejto ceste by neprotestoval ani Michal Škvarka. „Ja dúfam, že sa nám to môže podariť. Určite by som potom neprotestoval.“

Na rade je bratislavský Slovan

Aj napriek vysokej prehre neboli v meste známom predovšetkým chemickým priemyslom sklamaní. „Pre nás to bola obrovská skúsenosť. Mnohí sme tu takí, ktorí si proti takémuto súperovi už nezahráme. Ja už určite nie a chlapci ešte majú kariéru pred sebou,“ uviedol Peter Regenda a na jeho slová nadviazal aj tréner Jozef Štafura. „Som veľmi rád, že sa z toho vytvára taká milá tradícia. Určite neľutujeme, že sme sa do Slovnaft Cupu prihlásili. Prišla solídna divácka návšteva. Tá videla pekný futbal a špičkové slovenské mužstvo, ktoré ako jediné ostalo v pohárovej Európe. Chlapci si zahrali proti kvalitnému súperovi, proti ktorému si už možno nikdy nezahrajú a pomohli sme si aj ekonomicky.“ Hráči ŠK Strážske na domácom ihrisku teda privítali po Trenčíne aj ďalší popredný slovenský klub. „Teraz je na rade Trnava alebo bratislavský Slovan,“ zasmial sa na záver tréner ŠK Strážske.

Súvisiaci článok: Deväť kúskov do siete Strážskeho od vicemajstra

Peter Brendza



Uverejnené: 13.08.2015 23:22:43 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.