files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ukrajinec a Maďar sa pokúsili prepašovať jantár

Na colnom hraničnom priechode Vyšné Nemecké odhalili colníci pri vstupe na Slovensko dovoz 130,386 kg nerastov neznámeho pôvodu, pravdepodobne jantáru. Nerasty boli ukryté v prepravných obaloch v konštrukčných dutinách osobného motorového vozidla.

V nedeľu 9. augusta vstupovalo z Ukrajiny na územie Slovenskej republiky cez colný hraničný priechod Vyšné Nemecké osobné motorové vozidlo so sobraneckými evidenčnými číslami s dvoma cestujúcimi. Vodič, 42- ročný občan Ukrajiny ani spolucestujúci, občan Maďarskej republiky, nedeklarovali dovoz žiadneho tovaru. Pri colnej kontrole bol nasadený aj služobný pes na vyhľadávanie tabakových výrobkov, ktorý označil ako podozrivý priestor v interiéri vozidla pravú stranu batožinového priestoru a podlahu vozidla.

Vozidlo bolo podrobené dôkladnej colnej kontrole aj v kontrolnej hale. V úložnom  priestore tretieho radu sedadiel pod vekom, na ktorom boli tri vrecia cementu, sa nachádzalo 22 balení nerastných surovín v čiernych igelitových vreciach a v bielej vrecovine. Celkovo bolo v dutinách vozidla nájdených 130,386 kg nerastov neznámeho pôvodu rôznych tvarov, veľkostí a farieb pripomínajúcich jantár.

Keďže cestujúci tovar sa ku kontrole neprihlásil a nevedel predložiť žiadne doklady o jeho pôvode a hodnote, bol mu tovar priamo na hranici zaistený v dôsledku porušenia colných predpisov pri dovoze tovaru. Prípad je v štádiu vyšetrovania, kde bol privolaný aj znalec z oboru nerastných surovín.

Pritom na územie Európskej únie aj na Slovensko je možné jantár legálne doviezť, nevzťahujú sa naň reštrikčné opatrenia. Tovar je však potrebné riadne prihlásiť a preukázať pri colnej kontrole.

Tlačová správa



Uverejnené: 10.08.2015 19:23:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.