files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla v príprave už na ľade

Hokejisti HK Dukla Michalovce už trénujú na ľade. Tréner Peter Tirpák mal na úvodnom tréningu k dispozícii devätnásť korčuliarov a troch brankárov. K dispozícii boli všetky avizované posily, teda aj štvorica ruských legionárov (Voronov, Shangin, Lušnikov, Salnikov). Chýbal iba Arťom Sursov, ktorý je zranený a o jeho príchode sa rozhodne v najbližších dňoch. Čo sa týka prípravných zápasov, v tých nastala jedna zmena. Avizovaný domáci prestížny duel s tímom MHK Humenné sa neuskutoční v utorok 8. septembra, ale už vo štvrtok 20. augusta.

O príprave na suchu

„Vojaci“ sa pripravujú na nastávajúcu sezónu už tretí týždeň. Prvé dva strávili na kondičnom sústredení v Medzilaborciach, kde boli ubytovaní v hoteli prezidenta klubu Alexandra Černegu. „Sústredenie splnilo svoj účel. Chlapci dostali zabrať. Zamerali sme sa na rozvoj kondície a sily. Mojou snahou bolo ich najlepšie pripraviť na prechod na ľad. Začiatok ich určite bolel, no musia cez to prejsť, keďže sezóna je dlhá a práve z tejto prípravy v nej čerpajú,“ uviedol tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorému s tréningami na suchu pomáhal aj kondičný tréner Martin Makovič.

Podľa slov trénera Petra Tirpáka je kostra kádra vytvorená

O prvom tréningu na ľade

Tretí týždeň Michalovčania ešte začali na suchu, prvýkrát na ľad išli až vo štvrtok podvečer. „Trénujeme dvojfázovo ráno aj poobede. Ráno sa budeme deliť, polovička tímu pôjde na ľad, druhá s kondičným trénerom. Večer už budeme trénovať na ľade spolu a budeme sa venovať aj herným veciam. Takto to bude celý august, bez ohľadu na to, či hráme na druhý deň prípravný zápas, alebo nie,“ zdôraznil tréner HK Dukla Michalovce.

Oporami tímu v nastávjúcej sezóne by mali byť Andrej Salnikov...

O prípravných zápasoch

Družstvo ambiciózneho prvoligistu má v pláne odohrať počas augusta a začiatku septembra osem prípravných duelov so štyrmi súpermi, keď sa štyrikrát predstaví doma a rovnaký počet stretnutí odohrajú jeho hráči na ľade súpera. Jedinou zmenou oproti avizovanému programu je to, že domáci zápas s Humenným sa neodohrá v utorok 8. septembra (už v stredu 9. septembra totiž začína liga), ale už vo štvrtok 20. augusta. „Ostatné zápasy ostávajú v platnosti. Čo sa týka súperov, som spokojný. Vyberali sme si ich sami, sú to tímy po blízku, takže sa ani príliš nenacestujeme. Navyše, ide o kvalitné družstvá, ktoré nás určite preveria. Či už je to Spišská Nová Ves, Prešov, Humenné alebo Sanok, všetky majú svoju kvalitu. Budeme v nich hľadať vhodné dvojice, či trojice a cieľom týchto prípravných duelov bude nájsť najoptimálnejšie zloženie formácii, s ktorými potom vykročíme do súťažného ročníka,“ podotkol Peter Tirpák, ktorého družstvo sa na úvod prípravy dvakrát predstaví vonku.   

 

... aj obranca Georgij Shangin

O kádri

V kádri michalovskej Dukly nastal po neúspešnej minulej sezóne avizovaný prievan. Čo sa týka odchodov, najvýraznejším oslabením zrejme bude odchod skúseného kapitána Richard Šechného, ktorý sa s vedením klubu nedohodol na zmluve.  V tíme „vojakov“ nebudú pokračovať napríklad ani Ľuboš Fajčák, Štefan Majerník či Igor Halás. Na druhej strane prišlo k dohode so skúseným útočníkom Jurajom Faithom, v materskom klube by mal hosťovať aj Matej Hinďoš, ktorý je inak hráčom HC Košice, no a k dohode prišlo aj s piatimi ruskými korčuliarmi, ktorí by mali oživiť hru michalovskej Dukly. Štyria z nich - obrancovia Alexej Voronov, Georgij Shangin, Andrej Salnikov či Gleb Lušnikov už naplno trénujú, piaty Arťom Sursov zatiaľ nie a je otázne, či sa vôbec zapojí do prípravy, keďže je momentálne zranený. Na úvodnom tréningu korčuľovali traja brankári a devätnásť korčuliarov, ktorých tréner rozdelil do štyroch formácii (bieli, čierni, modrí, zelení). „Káder je nateraz stabilizovaný. Máme vytvorenú jeho kostru, uvidíme ako sa to bude vyvíjať ďalej. Určite dostanú v príprave dostatok priestoru naši juniori. Uvidíme, ako sa chytia šance a ako im to pôjde na ľade. Podľa toho budeme na to reagovať, no musíme pozerať aj na to, že budú hrať pravdepodobne juniorskú Extraligu, takže to bude o to zložitejšie skombinovať. Som však presvedčený, že nejaký spôsob nájdeme,“ poznamenal k zloženiu kádra tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák. My len dodajme, že od pondelka by sa mal do prípravy zapojiť aj ďalší odchovanec michalovského hokeja Patrik Huňady.

Priestor podľa trénera dostanú aj nádejní juniori. Šancu na presadenie sa v tíme HK Dukla tak má aj Dominik Harasthy

Začali trénovať
Brankári: Tomáš Petro, Dávid Okoličány, Roman Dzúr (junior)
Bieli: Zoltán Kubát, Vladimír Urban - Gleb Lušnikov, Juraj Faith, Matej Hinďoš
Čierni: Georgij Shangin, Alexej Voronov - Peter Čížek, Andrej Salnikov
Modrí: Martin Drotár, Ľubomír Buraľ - Martin Schnelly, Tomáš Banovský, Ivan Fedorko
Zelení: Martin Dolgoš, Ján Oros (junior) - Mikuláš Gavura (junior), Róbert Jenčo, Dominik Harasthy (junior)

Upravený program prípravných zápasov
HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Michalovce (Piatok 14. august o 17.00 hod.)
P.H.K. Prešov - HK Dukla Michalovce (Utorok 18. august o 17.00 hod.)
HK Dukla Michalovce - MHK Humenné (Štvrtok 20. august o 17.00 hod.)
HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves (Piatok 21. august o 17.00 hod.)
HK Dukla Michalovce - Ciarko PBS Bank HK Sanok (Utorok 25. august o 17.00 hod.)
Ciarko PBS Bank HK Sanok - HK Dukla Michalovce (Piatok 28. august o 18.00 hod.)
MHK Humenné - HK Dukla Michalovce (Utorok 1. september o 17.00 hod.)
HK Dukla Michalovce - P.H.K. Prešov (Piatok 4. september o 17.00 hod.)

Súvisiaci článok: Obrazom - Michalovská Dukla začala s prípravou na ľade

Peter Brendza



Uverejnené: 08.08.2015 07:47:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.