files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Záhorí tesná prehra MFK Zemplín

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v druhom kole Fortuna ligy v Senici s ďalším nováčikom najvyššej súťaže MFK Skalica 0:1 (0:1). O tom, že všetky body ostanú na Záhorí rozhodol jednu minútu pred koncom prvého polčasu Skaličan Michal Gašparík. Zverenci trénera Františka Šturmu si tak na historické body, ako aj na prvý historický gól v najvyššej súťaži, musia počkať do tretieho kola, v ktorom v sobotu 1. augusta o 17.00 nastúpia v Brezne proti Podbrezovej.

Tréner michalovského celku František Šturma urobil oproti prvému kolu, v ktorom jeho zverenci na domácom trávniku podľahli majstrovskému Trenčínu (0:1) iba jednu vynútenú zmenu, keď zraneného Pereza nahradil na pravej strane obrany Martin Koscelník a jeho miesto na kraji zálohy zaujal Martin Regáli. Zápas dvoch fortunaligových nováčikov sa od úvodu niesol v znamení tvrdosti, na čo doplatili Michalovčania, ktorí museli do konca prvej polhodiny dvakrát vynútene striedať, keď Sedláka v 20. minúte menil Vernon, no a o šesť minút na to zraneného Nworaha Michal Hamuľak. Aj keď viac z hry na senickom štadióne mali „domáci“ Skaličania, na väčšie gólové šance si museli diváci počkať až do záveru prvého dejstva. Najskôr v 32. minúte hlavičkoval Čermák z päťky nad michalovskú bránu, na druhej strane zase z hranice šestnástky nepresne mieril Dominik Kunca. Všetko dôležité v prvom polčase sa udialo až v závere. V 44. minúte sa dostal k úniku Michal Gašparík a strelou k žrdi prekonal Matúša Kiru v michalovskej bráne - 1:0.

V druhom polčase sa Michalovčania snažili o vyrovnanie hry, ako aj skóre. Domáci hrozili nebezpečným Lietavom, takže v pozornosti musela zostávať aj michalovská obrana. V 57. minúte mohlo prísť vyrovnanie, strela Dominika Kuncu z priameho kopu ale išla tesne nad skalickú bránu. Domáci hráči mali aj naďalej viac z hry, gólovú šancu na poistenie svojho náskoku si však nevypracovali. To dávalo nádej na lepší výsledok Michalovčanom, ktorým však tentoraz na Záhorí ruže nekvitli. Zmeniť to mohol štrnásť minút pred koncom riadného hracieho času Michal Hamuľak, ten sa však pri sľubnom protiútoku unáhlil a strieľal vysoko nad. No a keď sa osem minút pred koncom neujala ani Kuncova jedovka zo zhruba dvadsiatich metrov, Michalovčania v súboji nováčikov prehrali v Skalici opäť najtesnejším rozdielom 0:1.

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0) - hralo sa v Senici

Gól: 44. Michal Gašparík

Žlté karty: 10. Čermák, 16. Lietava, 90+2. Bariš - 30. Turík, 54. Vernon, 69. Hamuľák

Rozhodujú: A. Somoláni - Vorel, Tomčík

MFK SKALICA: Hajdúch - Švrček, Pavol Majerník, R. Konečný, Ciprys (82. Vrablec) - Kurák - Mazan, Bariš, A. Čermák, Michal Gašparík (90+ Šebesta) - Lietava (77. Ulrich)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Koscelník, Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič, Sedlák (20. Vernon) - Kunca, Turík (72. Mensah), Regáli - Nworah (26. Hamuľak)



Uverejnené: 25.07.2015 21:12:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.