files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori a dorastenci HK Mládež začali s druhou fázou letnej prípravy

Dvojtýždňovú prípravu na suchu odštartovali okrem hráčov HK Dukla Michalovce aj juniori a dorastenci HK Mládež Michalovce. Tí sa pripravovali na suchu od mája až do konca júna a v tretí júlový týždeň začali druhú fázu letnej prípravy. Tú opäť absolvujú v domácich podmienkach.

Tak, ako pred začiatkom letných prázdnin, aj teraz, v príprave na suchu využívajú prostredie pri hokejovom štadióne, atletické ihrisko ZŠ na Komenského ulici, telocvičňu a posilňovňu. „Tréningy sú pestré, zamerané na viaceré činnosti tak, aby boli chlapci čo najlepšie pripravení na prechod na ľad,“ uviedol tréner juniorského výberu Ivan Králik, podľa ktorého slov je táto fáza prípravy veľmi dôležitá pre hokejistu. „Určite! Hráč v nej naberá kondíciu, z ktorej následne čerpá celú sezónu.“

Juniori a dorastenci HK Mládež sa na suchu budú pripravovať dva týždne, až do pondelka 3. augusta, kedy by mali vykorčuľovať na ľad. Tento týždeň sa k ním pridajú aj triedy od deviatky až po šestku, triedy od päťky až po prípravku začnú letnú zaberačku až na ľade. „Aj nasledujúci týždeň sa zameriame na rozvoj, či výbušnosť sily. Trénovať budeme vonku, ako aj v posilňovni,“  podotkol na záver Ivan Králik.

Mierny posun v kádroch

Čo sa týka kádrov, v tých nastáva mierny posun. V juniorke z vekových dôvodov nekončí nikto a prípravu začal takmer kompletný káder z minulej sezóny. Do druhej fázy však nenastúpila štvorica Roman Dzúr, Dominik Harasthy, Ján Oros, Mikuláš Gavura, ktorí sa pripravujú s tímom HK Dukla. „Káder máme stabilizovaný, pôsobiť by u nás mali aj hráči, ktorí v minulej sezóne hosťovali v Extralige,“ uviedol tréner juniorky Ivan Králik.

Práve pôsobenie juniorky zatiaľ nie je známe. Ako sme už minule spomínali, do prvej juniorskej ligy sa prihlásili iba štyri tímy a takáto súťaž preto nemá zmysel. Aj preto kvarteto prvoligistov požiadalo o vstup do Extraligy a o ich požiadavke by sa malo rozhodnúť v najbližších dňoch. „Čo sa týka dorastu, ten bude pôsobiť naďalej v prvej lige, kde sa prihlásilo štrnásť tímov. V jeho kádri nastal určitý posun z vekových dôvodov, uvidíme ako si budú chlapci v sezóne počínať,“ podotkol Králik, podľa ktorého slov má klub záujem aj o Ukrajincov, ktorí v Michalovciach pôsobili v závere minulej sezóny.    

Predbežné kádre tímov

Juniori

Brankári

Roman Dzúr, Tomáš Tkáčik

Obrancovia

Peter Novák, Marek Vinc, Pavol Masaryk, Ivan Grega, Adam Kandráč, Daniel Jacko, Olexej Alexandrov

Útočníci

Richard Koceľa, Dominik Harasthy, Ján Oros, Roland Weiss, Mikuláš Gavura, Róbert Hercik, Nikolas Slobodník, Ivan Radetskyj, Nikolas Slobodník, Olexander Vorona, Pavol Regenda, Radoslav Mesároš, Hugo Hrivňák, Juraj Hospodár, Kristián Weiss, Marko Eštok, Tibor Czuľba

Dorastenci 

Brankári

Vladimír Glosár, Michal Kasarda, Jakub Bindas

Obrancovia

Fili Duda, Emil Chudý, Patrik Daniel Pečeňák, Marcel Pečeňák, Dávid Sklár, Denis Šulof, Patrik Koba, Rastislav Makeľ, Samuel Hudák, Tomáš Kovka, Tomáš Skalko

Útočníci

Róbert Štenko, Lukáš Lačný, Dominik Borov, Samuel Borov, Radoslav Žáčik, Filip Kmec, Slavomír Nguyen Tien, Jaroslav Pliško, Adam Jakuboc, Matej Farkaš, Michael Mihál, Dávid Labanc, Nikolas Volkov.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.07.2015 21:22:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.