files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla ulovila obrancu so skúsenosťami z KHL

Michalovská  Dukla sa počas tohto leta zamerala na posilnenie aj mimo hraníc Slovenska. Predstavitelia stabilného účastníka prvej hokejovej ligy sa rozhodli ísť pri posilňovaní ruskou cestou a vo štvrtok sa dohodli s piatym hráčom z tejto krajiny. Je ním skúsený 37-ročný obranca Alexej Voronov, ktorý naposledy pôsobil v tíme účastníka MOL-ligy Debreceni HK, no predtým rok hrával aj v nalepšej európskej hokejovej súťaži KHL, kde hájil farby rodného Automobilist Jekaterinburg.

Alexej Voronov tak doplnil štvoricu Gleb Lušnikov, Arťom Sursov, Georgij Šangin a Andrej Salnikov, ktorí sa „vojakom“ upísali už pred niekoľkými dňami. „Dohoda je rovnaká, ako pri ostatných, teda do konca nastávajúcej sezóny,“ informoval nás prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega. Skúsený Voronov síce už od pondelka zarezáva s tímom v Medzilaborciach, kde začala Dukla letnú prípravu kondičným sústredením, k podpisu zmluvy však došlo až dnes. „Ide o skúseného obrancu, o ktorého sme mali veľký záujem. Hrával rok v KHL, takže si myslím, že by mal byť pre náš tím prínosom. Prišli sme na neho podobne, ako pri ostatných jeho krajanoch, teda diplomaciou. Dostali sme na neho tip a následne prišlo k dohode,“ podotkol ešte k angažovaniu skúsenej posily prezident HK Dukla Michalovce. Tridsaťsedemročný Alexej Voronov je odchovancom jekaterinburského hokeja, kde aj začínal svoju bohatú kariéru. Jej prevažnú časť odohral v domovine (v sezóne 2009/2010 hral dokonca za Automobilist Jekaterinburg v KHL), no má skúsenosti aj zo zahraničia. V Kazachstane hral v tíme Beibarys Atyrau, no a minulú sezónu strávil v maďarskom Debrecene, kde patril k lídrom a najvyťažnejším obrancom.  

Ďalšou posilou HK Dukla Michalovce je ruský obranca Alexej Voronov (dres s číslom 18) - foto debrecenihk

Trénerské duo Peter Tirpák - Štefan Tóth má teda momentálne k dispozícii dvoch podpísaných brankárov, piatich obrancov a deväť útočníkov, ktorých dopĺňajú nádejní juniori. Tí by mali po dvoch týždňoch kondičnej prípravy v pondelok 3. augusta prvykrát vykorčuľovať na ľad. Káder by sa mal postupne dopĺňať. „Jeho gro máme uzavreté. Čakáme ešte na niekoľko hráčov. Uvidíme, ako sa vyvinie situáciu pri mladíkoch, ktorí v našom klube pôsobili v minulej sezóne. Tak, ako som povedal, všetci odchovanci majú dvere otvorené. Káder budeme postupne finalizovať pred začiatkom súťaže,“ dodal na záver Alexander Černega.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.07.2015 22:07:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.