files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania sa zhodli: „Súpera sme sa nezľakli“

Michalovskí futbalisti majú za sebou premiéru v najvyššej súťaži. Tréner František Šturma sa odhodlal k riskantnému kroku, ktorý mu sčasti aj vyšiel. Do základnej zostavy zaradil aj troch mladíkov, ktorí v čase zápasu mali iba po devätnásť rokov. Tak Milan Šimčák, ako aj Jozef Šimon Turík a Jakub Grič však nesklamali, ba dvaja posledne menovaní si mohli otvoriť aj gólový účet v najvyššej súťaži. To sa im však nepodarilo a preto si od majstra vzhľadom na zápas vykoledovali krutý trest, o ktorý sa postaral šesť minút pred koncom Holanďan so surinamskými koreňmi v službách trenčianskeho AS Ryan Koolwijk.

Michalovčania sa však za svoj výkon hanbiť rozhodne nemusia. V prvom polčase boli favoritovi viac, ako vyrovnaným súperom a sami mohli otvoriť skóre zápasu. V šanciach ale nepochodil najskôr Nigérijčan Peter Nworah a potom ani spomenutí Turík s Gričom, po ktorých strelách sa lopta odrážala od konštrukcií brány. Čiperný Turík si k svojim nedeľňajším dvadsiatym narodeninám premiérový fortunaligový zápis nedoprial. Proti bola trenčianska žrď, na ktorú vytlačil jeho pokus brankár Igor Šemrinec. „Je to obrovská škoda. Už - už som pozeral, kde sa pôjdem tešiť, no lopta nakoniec v bráne smolne neskončila,“ uviedol Jozef Šimon Turík na margo momentu z pätnástej minúty zápasu. „Teraz po zápase sme trochu smutní. Takáto prehra určite mrzí. Nemáme sa však za čo hanbiť. Majstra sme sa nezľakli, boli sme mu vyrovnaným súperom. Škoda tých šancí, ktoré sme nevyužili v prvom polčase,“ podotkol ešte Turík.

Tréner Šturma poslal do základnej zostavy proti aktuálnemu majstrovi a držiteľovi Slovenského pohára sedem hráčov, ktorí ešte v živote nehrali najvyššiu súťaž (ďalší traja striedali...), no tí sa svojej príležitosti nezľakli a kolená sa im rozhodne nepodlomili. O nevyužitých šanciach hovoril aj defenzívny stredopoliar Jakub Grič. Aj on samotný v jednej obrovskej bol, jeho hlavičku ale zastavilo brvno trenčianskej brány. „Zápas bol o bojovnosti. Nebolo vôbec vidno, že sa stretol majster s nováčikom. Na súpera sme sa dobre pripravili, nezľakli sme sa ho. Veľká škoda tých šancí v prvom polčase. Keby sme ich využili, tak to je iný zápas. Na keby sa ale nehrá, my sme svoje šance nepremenili, oni jednu áno, tak zvíťazili,“ poznamenal rodák z Lipian, ktorý v metropole Zemplína pôsobí od mladšieho dorastu. „Momentálne prežívame sklamanie, no určite to neberieme ako nejakú facku. Tá by bola, keby sme prehrali o tri, či štyri góly. Predvedený výkon nás teší, škoda toho výsledku, ktorý mohol byť lepší. Futbal je už raz taký, niekedy nie je spravodlivý,“ dodal na záver Jakub Grič.

Tréner Šturma zaradil do základnej zostavy až sedmičku hráčov, ktorí ešte nehrali najvyššiu súťaž

Výborný výkon nováčika oproti profesorskému zo strany majstra. Ten určite neukázal v Michalovciach všetko svoj potenciál a zdá sa, že úvod sezóny ho nezachytil v najlepšej forme. „Prvý polčas sme to rozhodne neboli my. Viazla nám kombinácia. Síce štart do zápasu nám vyšiel, mali sme tam sériu rohových kopov, no potom sme sa akoby zľakli súpera. Ten bol lepší a mohol nás potrestať gólmi,“ uviedol ofenzívny stredopoliar trenčianskeho AS Matúš Bero, podľa ktorého slov bolo v hosťujúcej šatni po prvom polčase rušno. „Tréner musel zvýšiť hlas. Asi sme to potrebovali, pretože s takýmito výkonmi to nemôže ísť ďalej. Ani si nemyslím, že nás domáci zaskočili. Skôr to bolo v nás. Spokojní môžeme byť iba s troma bodmi, s výkonom určite nie,“ uzavrel debatu slovenský mládežnícky reprezentant.

Peter Brendza

Súvisiace články

V historickej premiére najtesnejšia prehra MFK Zemplín

MFK Zemplín vzdoroval majstrovi



Uverejnené: 19.07.2015 22:19:23 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.