files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hlavným cieľom pritiahnuť diváka

Aj takto reagovali na postavenú otázku aktéri stredajšej tlačovej konferencii, ktorú usporiadali predstavitelia MFK Zemplín Michalovce k svojmu historicky prvému štartu v najvyššej futbalovej súťaže. V bríffingovej miestnosti Hotela Mousson ochotne odpovedala na otázky novinárov štvorica zástupcov klubu - predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský, tréner František Šturma, kapitán Michal Gallo a staronová posila Tomáš  Sedlák. 

„Ambície sú stále rovnaké. Nedávame si ciele, že chceme skončiť do piateho, šiesteho, či ôsmeho miesta. V prvom rade je pre nás fanúšik. Naším hlavným cieľom je pritiahnuť ho na tribúnu. O toto sa snažíme už dlhšie. Som presvedčený, že Michalovce budú patriť v tejto sezóne, čo sa týka návštevnosti k prvý tímom v tabuľky,“ zdôraznil predseda predstavenstva klubu, ktorý ako jediný bude zastupovať východ Slovenska v najvyššej futbalovej súťaži. „V prvom rade nás to teší, že práve my budeme jediným zástupcom východného Slovenska. Na druhej strane je nám z toho smutno, pretože najbližší súper je od nás vzdialený 280 kilometrov a je to trochu aj vizitka východného Slovenka. To nie je dobré pre samotný východ, ale nie je to dobré ani pre slovenský futbal,“ poznamenal Šoltinský a na jeho slová nadviazal aj tréner František Šturma. „Teraz by som nerád hovoril o konkrétnych cieľoch. V najvyššej súťaži sa najskôr chceme „rozkukať“, naučiť sa v nej hrať a cieľom zrejme bude udržať ju aj na budúcu sezónu. V našej situácii by bolo naivné dávať si ciele, že chceme hrať európsky pohár. Do súťaže teda vstupujeme s pokorou, rešpektom, no určite nie so strachom.“ 

Spokojnosť s prípravou

Fortunaligový nováčik strávil prípravu prevažne v domácich podmienkach, osem dní bol aj na sústredení vo Vysokých Tatrách. „S prípravou som spokojný. Odohrali sme päť zápasov s bilanciou troch výhier a dvoch prehier. Najviac spokojný som bol s naším súbojom s Cracoviou Krakov, pozdával sa mi aj náš výkon z generálky proti Nowemu Saczu,“ uviedol tréner František Šturma, ktorého zverenci zdolali Lokomotívu Košice (6:1), Spišskú Novú Ves (2:1), Nowy Sacz (2:1) a prehrali práve s Cracoviou (1:2) a Popradom (1:2).

Budú takto svedčat dresy aj hráčom MFK Zemplín?

Mensah naďalej v štádiu riešenia

Čo sa týka zmien v kádri, kto čakal po historickom postupe nejaké veľké nákupy, musel sa mýliť. „Do ligy ideme prevažne s mužstvom, ktoré si vybojovalo postup,“ zdôraznil michalovský tréner František Šturma. Z postupového kádra odišla akurát trojica Boris Bališ, Tomáš Chovanec a Erik Streňo, ktorým skončilo hosťovanie. Na druhej strane sa z hosťovania v druholigovom Poprade vrátil skúsený defenzívny univerzál Tomáš Sedlák a z Podbrezovej prišiel nigérijský útočník Peter Nworah. V hre je aj príchod ghanského stredopoliara Emanuela Mensaha, s ktorým vedenie klubu momentálne ladí posledné detaily zmluvy. „Sobotňajší zápas s Trenčínom zrejme nestihne, v tých ďalších by už ale mal hrať. Nie je vylúčené, že k nejakým zmenám ešte príde,“ podotkol na margo zloženia kádra majiteľ klubu Igor Šoltinský.

Súpiska MFK Zemplín Michalovce pre jesennú časť sezóny 2015/2016:
Brankári: Matúš Kira, Patrik Macej (ČR), Martin Raška (ČR)
Obrancovia: Milan Šimčák, Michal Gallo, Joan Manuel Sánchez Caballero (Šp.), Marcos Calero Pérez (Šp.), Vernon De Marco Morlacchi (Šp.), Oliver Podhorin
Stredopoliari: Antonio García Montero (Šp.), Jakub Grič, Adrián Leško, Jozef-Šimon Turík, Stanislav Danko, Samuel Bayón Garcia (Šp.), Martin Koscelník, Lukáš Tóth, Emmanuel Mensah (Ghana)
Útočníci: Martin Regáli, Michal Hamuľak, Dominik Kunca, Peter Nworah (Nigér.)

Realizačný tím:
František Šturma (tréner), Adrián Devečka, Vladimír Rusnák ml. (obaja asistenti trénera), Martin Raška (tréner brankárov), Peter Ščobik (vedúci mužstva), Vladimír Knocík (lekár), Ladislav Bubernák, Igor Iľko (obaja maséri)

Peter Brendza



Uverejnené: 15.07.2015 15:18:47

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623