files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá hokejová liga so zmenami, Dukla začína doma s P. Bystricou

V prvej hokejovej lige možno nastanú dôležité zmeny. Poriadne zamknuté dvere najvyššej Extraligy totiž pravdepodobne trochu povolia, keďže prípadná baráž medzi prvoligistami a extraligistami naberie nový rozmer.

Nebude sa hrať v rámci série medzi víťazom prvej ligy a posledným extraligistom ale formou skupiny s posledným a predposledným celkom Extraligy a finalistami prvej ligy. „Po dohode s Pro-Hokejom, s ktorým nám vypršala na konci uplynulej sezóny zmluva, bolo možné rokovať o novom systéme baráže. Je veľký predpoklad, že si finalisti prvej ligy zmerajú sily s poslednými dvomi tímamy z extraligy štvorkolovo. To znamená, že každý tím odohrá v baráži s tromi súpermi po dva zápasy doma a po dva vonku. Do extraligy z baráže postúpia dve najlepšie mužstvá,“ uviedol po utorkovom zasadnutí Zok-u prvej hokejovej ligy pre web hockeyslovakia.sk jeho prezident Róbert Ľupták. Manažér HK Dukla Michalovce Peter Tirpák nám k tomu povedal ešte toto. "Všetko je to ešte v rámci návrhu, ktorý by mal schváliť nový výkonný výbor Pro - hokeja. Zmena nastala aj v sériách play-off. Finálová séria sa bude hrať už iba na tri víťazné zápasy, teda rovnako ako série štvrťfinálová a semifinálová."

Na úvod Dukla privíta "panterov"

Prvá hokejová liga bude mať v nasledujúcej sezóne dvanásť účastníkov, z toho až päť z nich z východu Slovenska. Región Zemplína bude okrem michalovskej Dukly reprezentovať aj nováčik MHK Humenné. Jeho hráči sa na úvod predstavia v regionálnom derby v Prešove, Michalovčania v prvom kole, ktoré je na programe v stredu 9. septembra privítajú "panterov" z Považskej Bystrice. "Hracími dňami bude opäť streda a piatok. Liga bude mať opäť 44 kôl, teda každý s každým sa stretne tradične štyrikrát, dvakrát doma a dvakrát vonku," informoval nás Peter Tirpák, podľa ktorého slov do vyraďovacej časti postúpi opäť osem tímov. "Novinkou je to, že každé družstvo odohrá v domácom prostredí aj zápas s tímom HK Orange 20 a body zo zápasov s mladíkmi sa budú normálne započítavať do tabuľky," doplnil na záver manažér HK Dukla.   

Program 1. kola (streda 9. september)
HC 07 Prešov - MHK Humenné
HK Spišská Nová Ves - HK Trnava
HC Nové Zámky - HC 46 Bardejov
HC 07 Detva - HC Dukla Senica
HC Topoľčany - MHK 32 Liptovský Mikuláš
HK Dukla Michalovce - HK 95 Považská Bystrica

Peter Brendza



Uverejnené: 15.07.2015 09:50:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.