files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla ulovila Juraja Faitha

Ďalším prírastkom v kádri michalovskej Dukly je útočník s bohatými skúsenosťami zo slovenskej Extraligy, ako aj zo zahraničia, tridsaťdeväťročný Juraj Faith. Syn bývalého úspešného trénera Jána naposledy pôsobil v Nových Zámkoch, ktoré hrali striedavo maďarskú MOL ligu, ako aj druhú slovenskú hokejovú ligu.  

„Ide o skúseného hráča, ktorý nám určite pomôže,“ rozhovoril sa prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega, podľa ktorého by mal Juraj Faith zaceliť post stredného útočníka, kde Zemplínčanov momentálne najviac tlačí topánka. „Som o tom presvedčený, že bude patriť nielen medzi našich najlepších hráčov, ale aj najlepších hráčov celej súťaže. Chceli sme ho do mužstva a som rád, že sa nám ho nakoniec aj podarilo dotiahnúť,“ pokračoval Černega.

Juraj Faith si michalovský dres oblečie znova po štyroch rokoch

Juraj Faith prichádza do Michaloviec po tretíkrát. Prvýkrát tu pôsobil striedavo v sezónach 1995/1996, 1996/1997 a 1997/1998, kedy tu ako junior rozbiehal svoju seniorskú kariéru. Druhýkrát sa do metropoly Zemplína vrátil v "žltačkovej sezóne" 2010/2011. Vtedy pod vedením svojho otca dotlačil Duklu z nelichotivej pozície do play-off. Teraz pôjde teda o jeho tretí návrat!

Faith je trinástym podpísaným hráčom, ktorý by mal hájiť oranžovo-čierne farby v nasledujúcej sezóne. Predstavitelia klubu sa ešte pred ním dohodli s brankárom Dávidom Okoličánym, obrancami Zoltánom Kubátom, Vladimírom Urbanom, či útočníkmi Tomášom Banovským, Ivanom Fedorkom, Martinom Schnellym, Petrom Čížekom, Matejom Hinďošom a v Dukle bude v nastávajúcej sezóne pôsobiť aj kvarteto ruských legionárov – obranca Georgij Shangin a útočníci Gleb Lušnikov, Arťom Sursov, či Andrej Salnikov. „Gro kádra už máme uzavreté. Šancu určite chceme dať aj nádejným juniorom a je iba na nich, ako sa ponúknutej šance v príprave chytia,“ poznamenal k aktuálnej situácii v kádri prezident HK Dukla Michalovce.

Peter Brendza

 



Uverejnené: 11.07.2015 09:28:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.