files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v príprave zatiaľ s dvoma výhrami a dvoma prehrami

Jeden z dvoch fortunaligových nováčikov MFK Zemplín Michalovce sa už druhý týždeň pripravuje na novú sezónu. „Šturmovci“ odohrali štyri zápasy s bilanciou dvoch výhier a dvoch prehier. Zmeny prichádzajú aj v kádri, v ktorom skončila dvojica útočníkov Fabianni a Musiol, na druhej strane doň pribudol nigérijský forvard Peter Nworah, no a novou tvárou je aj Tomáš Sedlák, ktorý sa do metropoly Zemplína z hosťovania vracia po roku a pol.

Výstup na Terýho chatu zrušili

Polovicu z osemdňového sústredenia majú za sebou. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v stredu načali svoju druhú polovicu z kondično-herného sústredenie vo Vysokých Tatrách, konkrétne v Tatranskej Lomnici, kde okrem herných vecí naháňajú aj kondíciu. „Sústredenie spĺňa všetko, čo sme od neho očakávali. Ideme podľa plánu, akurát vo štvrtok neabsolvujeme avizovaný výstup na Téryho chatu, ale uprednostnili sme ľahší výstup, pretože chlapcov sme nechceli príliš unaviť,“ poznamenal k aktuálnemu programu nováčika Fortuna ligy jeho tréner František Šturma.

 

Jedna výhra a dve prehry

Michalovčania doteraz v neďalekom Poprade na trávniku národného futbalového centra odohrali tri prípravné stretnutia s bilanciou dvoch prehier a jednej výhry. Najskôr minulú sobotu podľahli účastníkovi najvyššej poľskej Ekstraklasy Cracovii Krakov tesne 1:2, rovnakým výsledkom sa skončil aj ich duel s druholigovým FK Poprad, no a jedinú výhru, zhodou okolností taktiež 2:1, zaznamenali v stredu proti nováčikovi druhej ligy FK Spišská Nová Ves. „Najlepšie stretnutie sme odohrali s Cracoviou Krakov. Síce sme prehrali, no pre nás je dôležitý nielen výsledok, ale aj výkon, ktorý bol v tomto stretnutí v poriadku. V utorkovom stretnutí s Popradom dostali šancu viacerí hráči zo širšieho kádra, stretnutie sa nám však nevydarilo podľa predstáv, tak po hernej stránke, ako aj po výsledkovej. V stredu proti Spišiakom to už bolo niečo iné. Mali sme viacero gólových šancí a podľa mňa mal zápas skončiť iným výsledkom ako 2:1,“ zhodnotil prípravné duely tréner MFK Zemplín Michalovce. Jeho zverenci ešte vo vysokohorskom prostredí pobudnú do soboty, kedy ich čaká posledný prípravný duel na sústredení, ktorý bude takisto aj generálkou na úvodné kolo Fortuna ligy s Trenčínom (pravdepodobne sobota 18. júl o 19.00 hod.), keď nastúpia proti poľskému druholigistovi MKS Sandecja Nowy Sacz. „Aj v tomto zápase budeme skúšať nejaké veci. Ide síce o generálku, no do zápasu nemusí naskočiť totožná zostava s tou, aká bude v prvom kole proti Trenčínu.“

Nepresvedčil. Španielský vysoký útočník Raul Fabianni sa už pobral domov

Musiol a Fabianni preč, príchod Petra Nworaha

Tréner František Šturma spoločne so svojím realizačným tímom skúša vo Vysokých Tatrách aj viacerých adeptov na prvoligový dres. Ešte pred sústredením do Michaloviec dorazila „balkánska úderka“ v podobe chorvátskeho stopéra Davora Špehara a srbských stredopoliarov Uroša Stefanoviča, či Marka Avramoviča. Ani jeden sa však v kádri dlho neohrial. „Jednoducho nespĺňali to, čo sme od nich očakávali,“ uviedol na margo ich odchodu Šturma, ktorý sa po zápasoch s Popradom a Spišskou Novou Vsou rozlúčil aj so svojím krajanom Zbyňkom Musiolom a španielskym vysokým hrotom Raulom Fabiannim. „To, čo som povedal o predchádzajúcich hráčov platí aj tu. Nenaplnili naše predstavy, tak sme sa s nimi rozlúčili,“ podotkol tréner michalovských futbalistov.

V septembri boli ešte súpermi, dnes sú už spoluhráčmi. Kapitán MFK Zemplín Michalovce Michal Gallo bráni Petra Nworaha.

Nebolo to však iba o odchodoch. Jeho káder sa totiž rozrástol o útočníka Petra Nworaha. Bývalý mládežnícky reprezentant Nigérie hral v doterajšej kariére v tímoch Atlético Baleares (2010 - 2013), Tatran Prešov (2013), Partizán Bardejov (2013), Spartak Trnava (2013 - 2014) a ŽP Šport Podbrezová (2014 - 2015). Na spadnutie je aj príchod ghanského ofenzívneho záložníka Emanuela Mensaha. „S Nworahom sme sa dohodli na podmienkach a už je naším hráčom. Čo sa týka Mensaha, práve prebiehajú rokovania s klubom, takže to ešte definitívne nie je,“ uviedol český lodivod MFK Zemplín Michalovce.   

Tomáš Sedlák sa vracia do známeho prostredia

Návrat Tomáša Sedláka

Okrem spomenutého Nworaha posilnila MFK Zemplín Michalovce aj jeden staronová tvár. Je ňou skúsený defenzívny univerzál Tomáš Sedlák, ktorý sa tak do Michaloviec vracia po roku a pol. Ten ešte v utorok hral proti Michalovčanov za Poprad, v stredu už absolvoval druhý polčas v žlto-modrom drese. „Som veľmi rad za jeho príchod k nám. Či už po ľudskej, alebo aj futbalovej stránke má tímu čo dať. Jeho výkony sme pozorne sledovali v jarnej časti. Ja osobne som ho videl hrať trikrát a zakaždým ma výkonom presvedčil,“ poznamenal k angažovaniu Sedláka, ktorý bol aj napriek odchodu michalovským hráčom a v Poprade bol na hosťovaní, František Šturma. Ten následne dodal. „Prestupové okno je stále otvorené, takže je možné, že nás ešte niekto posilní. Keď sa naskytne nejaký hráč, ktorý bude dostupný a presvedčí nás, tak ho do klubu určite privedieme. Vzhľadom k tomu, že budeme mať farmu v druholigovej Lokomotíve Košiciach potrebujem káder trošku širší. Potrebujeme mať dostatok hráčov a to nielen z pohľadu kusov, ale aj z pohľadu kvality.“   

Peter Brendza



Uverejnené: 09.07.2015 12:30:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.