files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín na úvod prípravy vyprášil košickú Lokomotívu

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce začali prípravnú fázu na svoj premiérový ročník najvyššej súťaže víťazne, keď na domácom trávniku vyprášili účastníka druhej DOXXbet ligy skupina Východ Lokomotívu Košice 6:1 (2:1). Dva góly do siete Lokomotívy zaznamenal Zbynek Musiol, ktorý je na skúške z českého Táborska, po jednom pridali Stanislav Danko, ďalší skúšaný hráč Španiel Raul Fabiani, Jozef Šimon Turík a jeden si strelili hostia Kavkom sami. Duel s košickou Lokomotívou sa hral v rámci jubilejného dvadsiateho ročníka Memoriálu Štefana Nadzama. Ešte pred ním sa odohral zápas starých pánov Michaloviec a Tatrana Prešov, v ktorom triumfovali Michalovčania po výsledku 3:2. Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania už v rámci sústredenia vo Vysokých Tatrách, keď si v sobotu 4. júla o 17. 00 v Národnom tréningovom centre v Poprade zmerajú sily s účastníkom najvyššej poľskej súťaže Cracoviou Krakov.

Pred na prípravu slušnou návštevou (v hľadisku sedelo asi 600 divákov) sa hral typický úvodný priateľský duel. V úvode si ani jedno z mužstiev väčšiu šancu nevypracovalo. Viac z hry však mal domáci nováčik Fortuna ligy, ktorý v polovici prvého dejstva svojho súpera zatlačil a výsledkom toho bol úvodný presný zásah. V 26. minúte odcentroval z ľavej strany Milan Šimčák, brankár Giertl jeho center s námahou vyrazil, no na následnú strelu Stanislava Danka z hranice šestnástky už nemal nárok - 1:0. Do konca prvého polčasu padli ešte dva góly, zhodou okolností až v jeho posledných sekundách. Najskôr sa na začiatku 45. minúty predral domácou obranou bývalý hráč MFK Filip Serečin, ktorý zakončil krásne pod brvno - 1:1. Keď sa už zdalo, že prvé dejstvo skončí remízou, unikol obrane Lokomotívy Stanislav Danko, ktorého strelu Giertl vyrazil pred opusteného Fabianiho a ten dorazil loptu do siete - 2:1. V druhom polčase sa už hralo podľa nôt michalovského celku. Jeho hráči postupne pridávali na tempe a výsledkom toho boli ďalšie štyri góly v sieti Lokomotívy. Najskôr v 53. minúte krásne trafil Jozef Šimon Turík, potom si strelil vlastný gól po centri z priameho kopu Kavka, no a posledné dva góly pridal v poslednej desaťminútovke striedajúci český útočník Zbynek Musiol, ktorý tak pečatil domáce víťazstvo na 6:1.  

MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice 6:1 (2:1)

Góly: 26. S. Danko, 45+. Fabiani, 53. Turík, 69. vlastný Kavka, 82. a 84. Musiol - 45. F. Serečin

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - M. Koscelník, Špehar, Hovančík, Šimčák - Grič (61. Caballero) - L. Tóth (46. M. Regáli), Turík, Stepanovič (23. S. Danko), Mensah (78. Ducár) - Fabiani (46. Musiol)

FC LOKOMOTÍVA: J. Giertl (46. J. Kovalík) - Pet. Šuľák, Pav. Šuľák, L. Horváth, Kavka (79. Karas) - M. Petričko - Kinský, F. Serečin (64. Pluščák), M. Hloušek, Fábry (20. Bortňák) - P. Zajac



Uverejnené: 01.07.2015 22:59:00
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.