files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Primátor prijal lukostrelcov, hádzanárov a florbalistov

Sériu privítaní na mestskej radnici ukončil primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák v pondelok 29. júna, kedy v obradnej sieni privítal úspešných športovcov - florbalistov Eastern Wings Michalovce, hádzanárov MHK Junior Michalovce a michalovských lukostrelcov, ktorí si vybojovali tri cenné kovy.

MHK JUNIOR MICHALOVCE

V dňoch 5. - 7. júna sa v Modre konali Majstrovstvá Slovenska mladších žiakov v hádzanej. Chlapci Mestského hádzanárskeho klubu Junior Michalovce na nich získali titul vicemajstra Slovenska. V silnej konkurencii družstiev (Slovan Modra, HC Sporta Hlohovec, Tatran Prešov, ŠKP Bratislava, HC Štart Nové Zámky, HK Kúpele Bojnice, MŠK Považská Bystrica) bol ich jediným premožiteľom Tatranu Prešov. Napriek prehre s ním chlapci počas majstrovstiev podali veľmi pekné výkony, o čom svedčí i ocenenie Najlepší brankár, ktorým stal sa Dávid Šubák. Tento úspech mladých hádzanárov je výsledkom niekoľkoročnej systematickej práce trénera Marcela Cibereho. Poďakovanie patrí i novému trénerovi družstva Mgr. Martinovi Bumberovi.

Farby mesta reprezentovali títo športovci:
Alex Šalapa, Adam Lukačín, Sebastián Kerekeš, Samuel Handra, Dávid Pinkovský, Šimon Novotný, Peter Gramata (všetci sú žiakmi ZŠ, Krymská), Imrich Hrubý, Martin Hrubý (obaja žiaci GĽŠ), Sebastián Sninský (ZŠ P. Horova) a Dávid Šubák (ZŠ T.J.Moussona)

FLORBAL - EASTERN WINGS MICHALOVCE
Starší žiaci - 3.miesto Východoslovenská florbalová liga
Staršie žiačky - 1.miesto Východoslovenská florbalová liga - postup na Majstrovstvá Slovenska
Majstrovstvá Slovenska - staršie žiačky  Nemšová (pre kolíziu termínov súťaží sme sa nezúčastnili)
Staršia prípravka - 2.miesto Východoslovenská florbalová liga - postup na Majstrovstvá Slovenska
Majstrovstvá Slovenska staršia prípravka, Trenčín - 5. 6. 7. 6. 2015 - 2.miesto. Vicemajsti Slovenska 2015
Medzinárodný turnaj Cassovia cup  Košice - st. žiaci - 2.miesto
Medzinárodný turnaj European championship ETS cup Michalovce – U13 - žiaci - 1.miesto
Medzinárodný turnaj European championship ETS cup- Michalovce U -11 - žiačky - 2.miesto
Medzinárodný turnaj - Otvorené Majstrovstvá českej rep.- OPEN GAME BRNO 2015 - v kategórii U 11 - 2.miesto

LUKOSTRELCI

Na tohtoročných Majstrovstvách Slovenska v halovej lukostreľbe, ktoré sa konali v Liptovskom Mikuláši  20. - 22. marca si vystrieľali lukostrelci z Michaloviec historický úspech. V kategórii muži nad 50 rokov v divízii olympijský luk získal Mgr. Matej Hospodár striebornú medailu. V kategórii muži v divízii dlhý luk získal Ing. Dezider Szabó striebornú medailu. A najväčšiu radosť nám urobil v kategórii starší žiaci v divízii holý luk najmladší člen výpravy Matej Berešík, ktorý domov priniesol zlatú medailu.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 29.06.2015 16:02:58

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623