files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chce chytať čo najviac, ponuka Dukly mu padla vhod

Michalovská Dukla bude mať rovnakého ochrancu svätyne, ako mala minulý rok na konci sezóny. Na zmluve sa totiž predstavitelia klubu dohodli s Dávidom Okoličánym. Ten má síce iba dvadsať rokov, no za sebou už aj trojročné pôsobenie v seniorských súťažiach. Odchovanec košickej brankárskej školy dostal prvú vážnu šancu v sezóne 2012/2013, kedy michalovskú Duklu potiahol až do finále prvej ligy. Následne pôsobil v poľskej Polonii Bytom, kde ho opäť viedol Miroslav Ihnačák a v minulej sezóne zase najskôr okúsil v drese SR  20 slovenskú Extraligu, potom získal bronz na MS do 20 rokov v Kanade a sezónu ukončil opäť v Michalovciach.

Prostredie na Zemplíne je teda Okoličánymu známe a keď prišla ponuka Dukly, neváhal ani sekundu. „Michalovce sú pre mňa momentálne veľmi dobrou adresou. Poznám tu prostredie, viem teda, ako to tu chodí. Už sa tu cítim skoro ako doma a aj kvôli tejto pohode som nechcel meniť prostredie. Ponuka klubu ma potešila a s radosťou som ju prijal,“ znela odpoveď mladého golmana na našu otázku, prečo  sa rozhodol prijať michalovskú ponuku.

Po relatívne úspešnej minulej sezóne, ktorú okorenil aj štartom na juniorských majstrovstvách sveta, síce mal aj iné ponuky, no jeho prioritou bolo zostať na Slovensku, najlepšie v seniorskom tíme, kde by dostal, čo najviac príležitosti. „Som mladým brankárom a potrebujem chytať. Pri ponukách som teda pozeral aj na to, či mám šancu chytať, pretože tento fakt je pre mňa dosť dôležitý. Potrebujem kvalitnú sezónu a verím, že ju v Michalovciach mať budem. Mal som aj ponuky, napríklad aj z juniorských súťaži, no tam som ísť nechcel. Mojím cieľom je čo najviac hrať a michalovská ponuka mi v tomto smere padla vhod,“ podotkol Dávid Okoličány. Ten patril k prvej desiatke hráčov, ktorých vedenie Dukly predstavilo pred niekoľkými dňami, ako hráčov, ktorí budú obliekať jej dres v nasledujúcej sezóne. „Dohodol som sa klubom, ktorý má ambície hrať, o čo najvyššie priečky. Dúfam teda, že sa nám bude dariť viac, ako v minulej sezóne a nadviažeme na dve predchádzajúce, kde sa družstvo dostalo až do finále prvej ligy,“ dodal na záver Okoličány, ktorý by mal byť v Dukle v nastávajúcej sezóne brankárskou jednotkou.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.06.2015 22:35:59 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.