files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

LIEČBA FARBAMI - najstaršia terapia

„O tom všetkom, čo som vytvoril ako básnik si nič nenamýšľam. Žili predo mnou väčší básnici. A budú takí aj po mne. Že som ale vo svojom storočí  jediným, kto sa zaoberá tak ťažkou vedou, ako je náuka o farbách a jediným, kto pozná pravdu, na tom si trocha zakladám!“                J.W.Goethe

Farby v liečbe sa používali od nepamäti. Vieme napríklad, že starí Číňania ukladali epileptikov na fialové koberce, aby zmiernili ich problémy a okná zaťahovali fialovými závesmi. Chorých so šarlachom obliekali do odevov červenej farby a nechávali na ne svietiť červené svetlo. Chorých s črevnými problémami  potierali žltou farbou, a pritom na nich cez žlté záclony prúdilo svetlo spôsobujúce odstránenie kŕčov.   Používanie  vody  a potravín farebne osvetľovaných a podľa farby vyberaných,  patrilo  tradičnej terapii farbou v Indii, Grécku, Tibete...
V 70. a 80. rokoch vedci dokázali, že ľudí ovplyvňuje farebné svetlo, a to i farboslepých a nevidomých.   Modrá znižuje krvný tlak a aktivitu mozgových vĺn. Ružová uvoľňuje a neutralizuje agresivitu. Preto dnes v niektorých väzniciach natierajú cely ružovou farbou, aby sa trestanci so sklonom k násilnostiam upokojili.  Predtým boli podávané lieky, dnes stačia k ich vnútornému ochladeniu farebné steny.
Dnes sú aplikované poznatky o terapeutickom pôsobení  farieb v nemocniciach. Ťažko chorí pacienti ležia v izbách s upokojujúcimi farbami na stenách. Aby sa urýchlil proces uzdravovania a oživenie hospodárenia s energiou,  ukladajú pacientov s krátkodobou stacionárnou prácou do izieb so svetlými, teplými farbami. Na deti s novorodeneckou žltačkou blahodarne pôsobí modré svetlo.
Určité farebné pomery ovplyvňujú aj žiakov pri vyučovaní . Najvyššia úroveň výkonu a nálady bola pri pokusoch s modro a žlto namaľovanými stenami, osvetlenými úplným spektrom.


„Sme farbami, ktoré si vyberáme.“
Vicky Wall

V dnešnej dobe existuje veľké množstvo rôznych prúdov, ktoré pracujú s farbami alebo svetlom či s obomi zároveň. Začneme s poradenstvom pri výbere farieb a štýlu v obliekaní , bývaní, kanceláriách, ktoré majú, alebo by mali prinášať pocit väčšej pohody a pokračujeme cez farebnú akupunktúru až ku „Crystal cards“, to sú alumíniové karty s farebnou škálou 20tich tónov, zostavené do mikroskopických kryštálov v tvare pyramídy. Sú výsledkom práce svetoznámeho amerického ústavu NASA a mali by liečivo pôsobiť  položením na telo alebo pod vankúš.
Vedci pomocou moderných metód dokázali , že svetlo a farby sú fenomény, ktoré sa trvalo prezentujú v nás i okolo nás a skrývajú v sebe nesmierne sily.  A v prípade, že sú cielene nasadené, môžu konať ozajstné zázraky.
Svetlom je naplnené všetko na  zemi. Vďaka svetlu žijeme . Svetlo je zložené z farebných lúčov. Sú to vibrácie rôznych frekvencií.  Tie farby nás tvoria rovnako, ako tóny. V našom každodennom rozhodovaní dávame priestor rôznym zhlukom, intenzite a čistote farieb, ktoré nás prenikajú.  O tom, ako pôsobiť  pomocou farebného spektra  na svoje zdravie si povieme nabudúce, keď predstavíme základy liečebnej metódy AURA SOMA.

  Bio Dobrotka, Renáta Peterčáková

POZOR: pokiaľ máte nejaké zdravotné problémy a radi by ste požiadali o radu, neváhajte nám napísať email na redakcia@novinyzemplina.sk. My sa opýtame za Vás.




Uverejnené: 28.04.2010 07:17:00 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.