files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín vyhral v Skalici a je víťazom druhej ligy!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v poslednom dvanástom kole DOXXbet ligy nadstavbovej časti o postup do Fortuna ligy na pôde priameho konkurenta o prvé miesto v tabuľke MFK Skalica 2:0 (0:0) a stali sa víťazmi druholigovej súťaže! Zverenci trénera Františka Šturmu si tak udržali prvú priečku v tabuľke a postúpili do najvyššej súťaže. O góly Michalovčanov na Záhorí sa postarali po hodine Michal Hamuľak a tri minúty pred koncom pečatil ich víťazstvo Martin Regáli.

V šlágri posledného kola nadstavbovej časti a celej jari sa rozhodovalo o tom, kto bude víťazom druholigovej súťaže. Lepšie karty držali pri rovnosti bodov v rukách Michalovčania, ktorým stačilo na Záhorí neprehrať. Aj preto v prvom polčase viac ofenzívy ukázali domáci futbalisti, Michalovčanov ale držal v hre ich brankár Matúš Kira. Ten sa prvýkrát vyznamenal v štrnástej minúte, kedy vytlačil gólovú strelu Jakubeka na rohový kop. Sedem minút pred koncom prvého polčasu sa zrodila najväčšia šanca Skaličanov, keď michalovskej obrane ušiel Ľubomír Ulrich, ale jeho strelu Kira parádne zneškodnil. Aj posledné minúty prvého dejstva patrila domácim, no keď Kira odolal aj ďalšej strele Jakubeka, prvý polčas skončil bezgólovou remízou.

V zápase išlo o veľa a to si uvedomovali aj aktéri na ihrisku. Hlavný rozhodca Samotný musel viackrát krotiť vášne a v prvom polčase rozdal až päť žltých kariet. V tomto rytme pokračoval aj v druhom polčase, keď ďalších päť kariet ukázal už v úvodnej pätnásť minútovke.  Po hodine hry prišla gólová radosť Michaloviec: lopta z priameho kopu doletela až ku Hamuľakovi, ktorý prekonal Lupača - 0:1! Inkasovaný gól a imperatív streliť minimálne dva, nútil domácich ešte viac otvoriť obranu, čo bola voda na michalovský mlyn. Defenzívne rady Zemplínčanov boli nezlomitelné, ba naopak hostia podkurovali rýchlymi protiútokmi. Domácich mohol definitívne zraziť na kolená striedajúci Regáli, ktorý sa po rýchlom brejku zbavil obrancov, ale z dobrej pozície prestrelil bránu. Tento rýchlonohý hráč si však všetko vynahradil v 88. minúte, keď opäť krásne vyzvŕtal zadákov Skalice, obišiel aj brankára a strelou do prázdnej brány spečatil nielen michalovské víťazstvo v tomto zápase, ale v celej súťaži!   

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Góly: 60. M. Hamuľak, 87. M. Regáli

ŽK: 16. Pav. Majerník, 35. Neoveský, 38. Šenk, 59. Hutta, 60. R. Konečný st., 81. M. Švrček - 13. Podhorin, 42. A. Leško, 47. D. Kunca, 49. Morlacchi, 52. Grič, 63. Bayón

Rozhodoval: Samotný - 2 143 divákov

MFK: M. Lupač - Šenk (79. Petrovský), Pav. Majerník, R. Konečný st., Šefčík - L. Švrček (76. M. Švrček), Šebesta, Neoveský, Hutta - M. Jakubek, Ulrich

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Bayón (90. Turík), Morlacchi, A. Leško (58. M. Koscelník) - M. Hamuľak (73. M. Regáli)



Uverejnené: 13.06.2015 19:04:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.