files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V domácej derniére aj premiérové zápisy

Posledný domáci tohtosezónny zápas futbalistov MFK Zemplín Michalovce sa mal najskôr niesť v znamení rozlúčky s divákmi. Môže však mať aj väčší význam, keďže s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde na určitý čas aj o ich posledný druholigový duel. Ten si Michalovčania užili a po presvedčivej výhre 5:2 nad rezervou MŠK Žilina zostali aj pred posledným kolom nadstavbovej časti na prvom mieste tabuľky, opäť o skóre pred druhým MFK Skalica.

Keďže išlo o posledný domáci duel v tejto sezóne, chceli Zemplínčania vyhrať a s divákom sa rozlúčiť víťazstvom. To sa im nakoniec aj podarilo. Navyše, ukázali aj ofenzívny futbal, v ktorom strelili päť gólov, no mohli aj sedem či osem. Ďalšia hromada ich šancí totiž ostala nevyužitá. „Naším cieľom bolo vyhrať a so svojimi fanúšikmi sa rozlúčiť víťazstvom. Chceli sme hrať ofenzívne a ukázať dobrú hru. K tomu nám pomohol aj súper, ktorý tiež nebránil a snažil sa hrať aktívne. Padlo sedem gólov, myslím si teda, že divák odchádzal spokojný,“ uviedol na margo možno druholigovej domácej derniéry ofenzívne tykadlo MFK Zemplín Dominik Kunca. Bol to práve on, kto v 15. minúte otvoril skóre duelu. Keď skórovali aj Adrián Leško s Michalom Hamuľakom, viedli Michalovčania krátko po pol hodine hry hladko 3:0. Zdalo sa, že teda pôjde o jednoduchý zápas, no nakoniec nešlo, keďže hostia dvoma gólmi znížili a v 62. minúte sa dostali na dištanc. „Asi sme si mysleli, že všetko pôjde samo. Prišlo poľavenie, strata koncentrácie, čo súper okamžite využil. Keby sme za tohto stavu premenili ďalšie šance, ktoré sme mali, zápas sa mohol odvíjať inak. Takto sme si ho trošku zdramatizovali,“ zdôraznil Kunca, podľa ktorého bol dôležitý moment to, že domáci hneď po kontaktnom góle Žilinčanov dvakrát v priebehu dvoch minút udreli. „Zlomovým bol podľa mňa náš štvrtý gól. Odpor súpera sme následne definitívne zlomili piatym z penalty, pri ktorej Žilinčania prišli dokonca aj o vylúčeného hráča.“

Aj keď išlo o derniéru, v sobotu sme sa dočkali aj troch premiér. Premiérové druholigové minúty si pripísal vekom ešte dorastenec Lukáš Tóth a prvýkrát sa pred domácimi fanúšikmi predstavil aj útočník Tomáš Chovanec. Ten dokonca aj raz trafil do čierneho, keď strelil nesmierne dôležitý štvrtý gól svojho tímu, ktorý bol pre neho v drese MFK Zemplín v lige premiérovým. „Som veľmi rád, že mi to tam padlo,“ rozhovoril sa odchovanec ružomberského futbalu, ktorého tréner Šturma posielal na ihrisko krátko pred uplynutím hodiny hry a hneď po siedmych minútach sa mu za to odvďačil gólom. Čo mu tréner hovoril predtým, ako sa dostal na hraciu plochu? „Hovoril mi, aby som to v útoku trochu rozbehol, pretože sa mu zdalo, že je to tam statické. Neviem, či to bolo vysokou teplotou, alebo niečím iným, no do útoku sme potrebovali čerstvé sily,“ podotkol Chovanec. Ten mohol pridať aj ďalší gól, no jeho šance ostali nevyužité. „Súper potom, čo znížil na 3:2 ožil. Aj preto bolo veľmi dôležité, že sme dokázali odpovedať dvoma gólmi a takto ich zlomili. Víťazstvo 5:2 je jednoznačné. Aj keď sa Žilinčania snažili, podľa mňa vyhralo lepšie mužstvo,“ podotkol ešte k zápasu predposledného nadstavbového kola Tomáš Chovanec.

Michalovčania tak aj kolo pred koncom nadstavbovej časti ostali na prvom mieste tabuľky, o skóre pred MFK Skalica. Práve na pôde Záhorákov sa predstavia v sobotu v poslednom kole, v ktorom teda pôjde o prvé miesto v tabuľke a teda aj o miestenku do najvyššej súťaže. Tú však s najväčšou pravdepodobnosťou dostane aj druhé mužstvo v tabuľke. „Na to sa spoliehať nechceme a najvyššiu súťaž si chceme uhrať na ihrisku. Naším cieľom je teda ostať aj po poslednom kole na prvom mieste tabuľky. Do prvej ligy zrejme postúpime obaja, no podľa mňa je rozdiel postúpiť z druhého miesta a druhú ligu vyhrať, a zdvihnúť nad hlavu víťazný pohár. O ten bojujeme od začiatku nadstavby a chceme ho získať my. Aj preto je naším cieľom v sobotu v Skalici vyhrať,“ uviedol presvedčivo na záver Tomáš Chovanec.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.06.2015 20:40:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.