files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladší žiaci MHK Junior Michalovce so striebornými kovmi

Ďalší úspech michalovskej mládežníckej hádzanej. Tentoraz sa oň pričinili mladší žiaci MHK Junior Michalovce, ktorí počas minulého víkendu získali na majstrovstvách Slovenska v Modre krásne strieborné medaily. Nad ich sily boli iba hádzanári Tatrana Prešov, v ostatných zápasoch so stredoslovenskou a západoslovenskou špičkou boli mladí Michalovčania úspešnejší. Žiaci mládženíckeho klubu, ktorý vznikol iba v roku 2012, teda za tri roky svojej existencii zaznamenali už druhú medailu. Rovnako striebornú získali aj mladší žiaci v roku 2013. Medailovú potenciu MHK Junior môžu rozšíriť aj starší žiaci, ktorí sa počas nadchádzajúceho víkendu predstavia na majstrovstvách Slovenska v Topoľčanoch.

Víťaz východoslovenskej súťaže začal svoju púť majstrovstvami Slovenska piatkovými víťazstvami nad MŠK Považská Bystrica (13:11) a HK Kúpele Bojnice (12:8). Následne k tomu pridal dve sobotňajšie výhry nad ŠKP Bratislava (16:9) a Slovan Modra (18:12), a bolo jasné, že Michalovčania sú reálne v hre o medailu. Potom síce prišla prvá a jediná prehra s prešovským Tatranom, ktorému podľahli 9:13, no výhrou vo štvrtom sobotňajšom dueli nad Novými Zámkami (16:15) si hráči MHK Junior zabezpečili istú medailu. Tá mala nakoniec strieborný lesk, keďže v poslednom súboji zdolali HC Sporta Hlohovec 9:3. "Odohrali sme turnaj na výbornej úrovni," rozhovoril sa tréner mladších žiakov Martin Bumbera. "Som spokojný s ich oduševneným a kolektívnym výkonom, ktorý bol na hranici bojovnosti. Mrzí ma jedine to, že jeden prehratý polčas rozhodol o tom, že nie sme majstrami Slovenska. S Prešovom sme totiž po prvom polčase remizovali 5:5 a rozhodla druhá pätnásť minútovka, v ktorej súper urobil menej technických chýb, ako my," pokračoval Bumbera.

Jeho zverenci s prešovským Tatranom v tejto sezóne odohrali štyri súboje a iba v jednom prehrali. Napokon na súčasnú baštu slovenskej hádzanej nestačili ani v Modre a Tatran im tak pripravil iba druhú tohtosezónnu ligovú prehru. "Okrem tej druhej pätnásť minútovky rozhodlo asi to, že súper mal silnejšiu lavičku a jeho tréner mohol hráčov rotovať počas turnaja viac. V sobotu sme odohrali štyri zápasy, čo pre náš úzky káder nebolo najoptimálnejšie. V ostatných dueloch však chlapci podali dobrý výkon. Pre náš mladý klub je to obrovský úspech. Zdolali sme také tímy, ako je Považská Bystrica, Nové Zámky alebo Hlohovec. Vo všetkých ostatných zápasoch, okrem toho s Prešovom, sme boli lepším tímom a preto si myslím, že naše striebro je zaslúžené," zdôraznil Bumbera. Úspech Michalovčanov v Modre zvýrazňuje aj individuálny úspech, keď za najlepšieho brankára vyhlásila Adama Šubáka z ich tímu. My len dodajme, že v kádri mladších žiakov okrem iných pôsobí aj jedno známe meno pre michalovskú hádzanú. Ide o Michala Lukačína, ktorý je synom bývalého dvojnásobného trénera Iuventy Michalovce Michala Lukačína. 

Výsledky MHK Junior
MHK Junior Michalovce - MŠK Považská Bystrica 13:11
HK Kúpele Bojnice - MHK Junior Michalovce 8:12
MHK Junior Michalovce - ŠKP Bratislava 16:9
MHK Junior Michalovce - Slovan Modra 18:12
MHK Junior Michalovce - Tatran Prešov 9:13
HC Štart Nové Zámky - MHK Junior Michalovce 15:16
MHK Junior Michalovce - HC Sporta Hlohovec 9:3

Konečné poradie
1. Tatran Prešov
2. MHK Junior Michalovce
3. MŠK Považská Bystrica
4. Slovan Modra
5. HK Kúpele Bojnice
6. ŠKP Bratislava
7. HC Štart Nové Zámky
8. HC Sporta Hlohovec

Individuálne ocenenia
Najlepší hráč: Jakub Kravčák (Tatran Prešov)
Najlepší strelec: Tomáš Devai (HC Štart Nové Zámky)
Najlepší brankár: David Šubák (MHK Junior Michalovce)

MHK Junior Michalovce reprezentovali: David Šubák, Šimon Novotný - Adam Lukačín, Imrich Hrubý, Martin Hrubý, Sebastián Kerekeš, Sebastián Sninský, Alex Šalapa, Samuel Handra, Dávid Pinkovský, Peter Gramata. Tréner: Martin Bumbera. Vedúci družstva: Matúš Hičo.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.06.2015 16:08:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.