files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí kickboxeri žali úspechy na medzinárodnej aj domácej scéne

Poslednú májovú sobotu sa v lučeneckej mestskej športovej hale uskutočnili Majstrovstvá Slovenského zväzu kickboxu, ktorých sa zúčastnilo 290 štartujúcich zo 16 klubov z celého Slovenska. Celodenné zápolenia o tituly majstrov SR boli večer ukončené vybranými finálovými duelmi v ringu.

Majstrovstiev Slovenska sa zúčastnili aj štyria naši kickboxeri z klubu Seiken Michalovce, vrátane Dávida Vartáša z klubu Spiritual gym Michalovce, ktorý využil možnosť štartovať na Majstrovstvách Slovenska vo farbách Seiken klubu. Napriek tomu, že išlo všetko o nováčikov na národnom šampionáte, boli nadmieru úspešní, keď vybojovali až sedem cenných kovov.

Jednotlivé výsledky Michalovčanov

Samuel Erik Stanko - prvé miesto a majster Slovenska v disciplíne light contact kadetov nad 63 kg, strieborná medaila v disciplíne kick light nad 63 kg.

Dávid Vartáš - prvé miesto a majster Slovenska v disciplíne K-1 mužov do - 67 kg.

Patrik Babjak - strieborná medaila v disciplíne semikontakt kadetov do 52 kg, bronzová medaila light contact kadetov do 52 kg.

Ján Vaľovčík - bronzová medaila v disciplíne light contact kadetov do 57 kg a kick light kadetov do 57 kg.

Stričík s bronzovou medailou aj zranením

Ešte v dňoch 21. - 24. mája sa v mestskej športovej hale v maďarskom Szegede uskutočnil 21. ročník WAKO Svetového pohára v kickboxe, na ktorom štartovalo 775 štartujúcich zo 76 klubov z 20 krajín. Podujatia sa zúčastnil aj reprezentačný výber Slovenského zväzu kickboxu, ktorého bol súčasťou aj michalovský pretekár Michal Stričík z klubu Seiken Michalovce. V ťažkej medzinárodnej konkurencii vybojoval pre Slovenskú republiku bronzovú medailu. A mohol aj viac, lenže pre zranenie nedokončil veľmi dobre rozbehnutý semifinálový zápas s francúzskym pretekárom Fabienom Bignellom. Ten sa stal nakoniec víťazom celej disciplíny. Stričík sa tak po minuloročnom zlate v ringu, ktoré bolo posledné pre Slovensku republiku a nikto nepridal ďalšie ringové zlato, v tomto roku dokázal presadiť už na prvej seniorskej svetovej súťaži, aj keď v tatami disciplíne. Toto zranenie neumožnilo michalovskému pretekárovi ani štart na Majstrovstvách Slovenska, ktorý tak nemohol obhájiť tri minuloročné zlaté medaily...



Uverejnené: 05.06.2015 17:52:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.