files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žiaci MHK Junior Michalovce chcú na MS prekvapiť

Aj keď mužská hádzaná v Michalovciach krachom klubu HC winLand Michalovce zanikla, mládežnícka vetva, ktorá sa naštartovala práve v dobe tohto klubu ostala a momentálne žne úspechy. Po tom, čo v roku 2013 mladší žiaci získali strieborné medaily sa v klube ešte viac zvýšila snaha o napredovanie a ďalšie výsledky sa dostavili túto sezónu. Tak starší, ako aj mladší žiaci sa totiž výsledkami kvalifikovali na záverečné turnaje majstrovstiev Slovenska, ktoré sa uskutočnia v Topoľčanoch a Bratislave.

Oveľa väčšie želiezko v ohni bude mať michalovská hádzaná vo forme mladších žiakov. Tí po dlhočiznej dobe prelomili hegemóniu prešovského Tatrana v tejto kategórii a vyhrali celú krajskú súťaž, keď v 28 zápasoch zaznamenali 27 výhier a iba jedinú prehru! „Zišla sa tu veľmi dobrá generácia, ktorá sa začala formovať asi pred troma rokmi. Tatran Prešov je pojem, čo sa týka mužskej aj mládežníckej hádzanej a keď ho v tabuľke predstihnete, znamená to, že družstvo má potenciál. Skončili sme v krajskej súťaži na prvom mieste, Prešovčanov sme zdolali zo štyroch zápasov trikrát a ani si nepamätám, kedy  michalovské družstvo v tejto kategórii predstihlo tím Tatrana,“ uviedol k úspechu tímu jeho tréner Martin Bumbera. Ten v tejto sezóne v úspešnom tíme nahradil Marcela Cibereho. Mladší žiaci budú mať veľké ambície na záverečnom turnaji majstrovstiev Slovenska, ktorý sa uskutoční nasledujúci víkend v Bratislave. „Už výsledok z krajských majstrovstiev hovorí o tom, že družstvo má natrénované a čo sa týka potenciálu, možno ho hodnotiť veľmi vysoko. Chlapci hrajú spolu už nejaký rok a zdá sa, že to môže byť ich výhodou. Určite je naším cieľom na majstrovstvách Slovenska uspieť, takže chceme odtiaľ medailu, ktorá by bola už druhou pre náš mladý klub v priebehu troch rokov,“ uviedol ešte Bumbera, ktorý okrem postu trénera mladších žiakov zastáva v klube aj funkciu štatutára.

Po prvýkrát dvaja zástupcovia na majstrovstvách Slovenska

Okrem mladších žiakov, ktorí sú momentálne výkladnou skriňou klubu, sa na záverečný turnaj majstrovstiev Slovenska kvalifikovali aj starší žiaci MHK Junior Michalovce. Po prvýkrát sa tak stane, že michalovská chlapčenská hádzaná bude mať na žiackom finálovom turnaji dvojité zastúpenie. Zverenci trénera Matúša Hiča si postup vybojovali až v závere súťaže, keď predstihli družstvo MHK Košice. „Samozrejme, teší nás aj ich postup. Už - už to vyzeralo, že postúpia Košičania, no chlapcom vyšiel záver súťaže, kde svojho súpera preskočili v tabuľke a získali tak právo štartu na majstrovstvách Slovenska v Topoľčanoch. A aké sú ambície tímu? Človek nikdy nevie, ako to dopadne. Verím, že sa chlapcom bude dariť. Ide o finálový turnaj, na ktorom sa môže hocičo vyskytnúť, no na druhej strane sa môže stať, že vám tam vyjdú dva - tri zápasy a rázom ste v hre o medailu,“ zdôraznil štatutár MHK Junior Michalovce.

Od novej sezóny pravdepodobne aj s mladším dorastom

Martin Bumbera je presvedčený, že klub vo svojej činnosti napreduje. „Čiastočné úspechy mladších a starších žiakov tomu napovedajú. Dva roky po sebe sme mali na majstrovstvách Slovenska iba mladších žiakov, teraz budeme mať zastúpenie v oboch kategóriách. V priebehu nášho vzniku sa zúčastníme už tri roky po sebe majstrovstiev Slovenska, čo je jasný dôkaz, že naša práca má svoj zmysel,“ podotkol Bumbera. Ten nás následne informoval, že v nastávajúcom súťažnom ročníku 2015/2016 bude mať michalovský mládežnícky klub svoje zastúpenie až v troch kategóriách. „Od nastávajúcej sezóny by sme chceli mať družstvo aj v kategórii mladších dorastencov. Tam by sa mali presunúť terajší starší žiaci,“ poznamenal na záver štatutár MHK Junior Michalovce, ktorý momentálne reprezentujú v krajských súťažiach tri tímy - jeden v kategórii starších a dva pri mladších žiakoch.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.06.2015 22:16:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.